Breaking News

Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat {Értékelés + Nyereményjáték}

Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

A blogturnéról




Már itthon is megjelent Tijan legújabb regénye, amiben a romantikus kalandok mellett a gyászfeldolgozás nehézségeiről is olvashattok. A könyvről a Blogturné Klub tagjai mesélnek, egy szerencsés olvasó pedig meg is nyerheti a regényt!


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 384
Fordító: Goitein Veronika
ISBN: 9789634574729
Sorozat: -
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,15)
Olvass bele!
Megrendelési link
A mostohabátyám miatt iratkoztam be erre az egyetemre.
De mi van, ha beleszeretek valakibe, aki pont az ellentéte?

Igen, kicsit naiv voltam, nehezen illeszkedtem be, és túlzottan a fantáziavilágomban éltem, de Caden Banks nagyon téved, ha azt hiszi, irányíthat.

Új család, új barátok, új élet… és új kihívások.

Minden, amiről egy egyetemista élete szól: szerelem, buli, tanulás, siker, kudarc… és az élet nehéz kérdései is: veszteség, kétség, gyász.

Az első mondat:


"Kevin egy másik lánnyal csókolózott."

Véleményem


Tijan nevével nagyon sokszor találkoztam NA-romantikus könyvek kapcsán már évekkel ezelőtt is, így amikor jött magyarul az első könyve, a Fallen Crest High, mindenképp olvasni akartam. Nem megyek bele mélyebben, mert ennek az értékelésnek nem az a könyv témája, de maradjunk annyiban, óriási csalódás lett a vége. Gyermeteg volt, összecsapott, sok helyen konkrétan felidegesített.

Aztán láttam, hogy az írónő újabb könyve a Könyvmolyképzőnél érkezik, ráadásul mostohatesós témában. Kíváncsi lettem. Egyrészt azért, mert nagyon érdekelt, hogy lehet ekkora kultusza az írónőnek odakint - vajon csak én nyúltam bele elsőre rossz könyvébe és más regényei igenis megérdemlik a figyelmet? Meg egyébként is... a mostohatesós sztorikat nagyon szeretem. Nem annyira, mint a tanár-diák tiltott szerelmes sztorikat, de azért ez a téma is bejön nekem, akár klisés, akár nem.



Így végül adtam egy esélyt az Anti-Stepbrothernek is.

A történet sok szempontból valóban nagyon klisés. Adott nekünk Summer, aki nem kicsit van belezúgva a bátyjába, aki egy igazi gyökér. Nem tudom szebben mondani, max. ennél durvábban tudnám. Ismeritek ezt a típust: a nőcsábász, aki kérdés és gondolatok nélkül elcsábít minden csajt, aki szembejön vele, nem törődve azzal sem, ha esetleg éppen kapcsolatban van. Summer viszont egyszerűen belezúgott, a pasi meg vegyes jeleket küld neki, így a lány még odáig is hajlandó elmenni, hogy ugyanarra az egyetemre iratkozik be, ahová a mostohatesó.

Eközben az egyetemen megismer egy másik srácot, Cadent. Caden teljesen nyilvánvalóan utálja Kevint, a mostohatesót. Valamilyen úton-módon Summer és Caden mégis összebarátkoznak. Illetve... mondogathatják ezt maguknak, de a kapcsolatuk az elejétől kezdve meglehetősen bonyolult.

Az Anti-Stepbrother tehát erre utal. Summer életében ugyanis egymás mellett van jelen Caden és Kevin. Caden, a magába zárkózó, nehezen megnyíló, kemény srác, akinek valójában vajból van a szíve. És Kevin, aki elképesztően népszerű, mindenki körülötte forog, viszont a mélyben...

De persze sosem olyan egyszerű az élet, mint azt mi olvasóként elképzeljük, így a hármas között elkezdődik a huzavona. És bár ez a huzavona nem kevésbé klisés, mint maga az ötlet, én azért jól szórakoztam, főleg Cadennek köszönhetően. Mert ezt el kell ismerni, hogy Summer helyenként rettentő idegesítő, mégis ott volt Caden, és a Caden-Summer bonyolult kapcsolat nekem nagyon bejött.

Így hát összességében ugyan nem tudom azt mondani, hogy elájultam ettől a könyvtől, de szerencsére a Fallen Crest High után pozitív meglepetés volt, annál sokkal jobban tetszett. Egy afféle "ne nagyon gondolj utána, csak élvezd" típusú könyv, ami nem hagy örök nyomot, nem biztos, hogy minden hónapban elő akarod venni újraolvasásra, de azért kikapcsol egy kis időre.

EGYNEK ELMEGY/AJÁNLOM


Nyereményjáték


Ó, azok a rosszfiúk! Summert is lassacskán meghódítja az egyetem menő rosszfiúja, Caden, és hát, nem ő volt az egyetlen könyves hősnő, aki nem tudott ellenállni a rosszfiúk csábításának.

A mostani nyereményjátékunk során olyan könyvekből találtok idézetet, amikben egy-egy igazi rosszfiú szerepel, akiről talán kiderül, hogy nem is (olyan) rossz ;) A feladatotok, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beleírjátok, hogy mely könyvből idéztünk.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

– Egy Porschéval jársz?
– Ez nem egy Porsche. Hanem egy Porsche 911 GT-3-as. Nagy különbség.
– Hadd találgassak: életed nagy szerelme? – idéztem Travis megjegyzését a motorjáról.
– Nem, csak egy autó. Az életem nagy szerelme az a nő lesz, aki a vezetéknevemet viseli.


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


01.13. - Sorok Között
01.15. - Deszy Könyvajánlója
01.17. - Hagyjatok! Olvasok! extra állomás
01.19. - Hagyjatok! Olvasok!
01.21. - Kelly & Lupi olvas
01.23. - Insane Life

Nincsenek megjegyzések