Breaking News

Ősszel érkezik a Dévábád-trilógia zárókötete!

Szeptember 17-én, a csúsztatott Könyvhétre érkezik az Agavétól a Dévábád-trilógia harmadik, egyben befejező kötete.




Ahogy a Moly posztjukban írják:

Befejező kötetéhez érkezik a népszerű Dévábád-trilógia, melyben egy szélhámosnő és egy idealista dzsinn herceg szövetségre lép, hogy megmentsék a mágikus királyságukat egy pusztító polgárháborútól.
Chakraborty szereplői nagy utat tettek meg a Bronzváros óta, a trilógia pedig az utóbbi idők egyik legnépszerűbb fantasyje lett, ráadásul a Netflix bejelentkezett a sorozatra, és a szakmában elég nagy nevekből álló csapattal szeretné elkészíttetni.
Az Aranybirodalom a napokban jelent meg az USA-ban, és e sorok írásakor vezeti az Amazon történelmi fantasy kategóriáját.
A magyar kiadás természetesen az eddig megszokott keménytáblás, védőborítós formátum lesz. Aki eddig csak szemezgetett a sorozattal, annak most érdemes elkezdenie az első két részt.


A sorozat kapcsán nem is olyan régen írtam meg, hogy az első könyvből a Netflix készít adaptációt

A harmadik könyv fülszövege:

A ​Dévábád-trilógia utolsó kötetében egy szélhámosnő és egy idealista dzsinn herceg szövetségre lép, hogy megmentsék a mágikus királyságukat egy pusztító polgárháborútól.
Dévábád elbukott.
A város varázserejébe kerülő kegyetlen ostrom után Banu Manézse, a Náhidok vezére és újjáélesztett parancsnoka, Dára kénytelenek helyrehozni a bomladozó szövetségüket, valamint kibékíteni egy szétszakadt, hadakozó népet. Ám a vérontás és szeretett Nahrijának elvesztése előhozza Dára múltjának legsötétebb démonjait. Az eltiprásukhoz szembe kell néznie a szörnyű tényekkel, és rábíznia magát azokra, akiket egykor az ellenségének tartott.
Nahri és Ali szintén nehéz döntésekkel szembesülnek Kairó biztonságában, miután az utolsó pillanatban elmenekültek a vérszomjas családjuktól és Dévábád gyilkos intrikáitól. Noha Nahri békére lel az emberi otthona régi szokásai és megszokott kényelme révén, mégis kísérti, hogy a hátrahagyott szerettei és az őt megváltóként tisztelő népe ki van téve egy új zsarnok elnyomásának. Alit ugyancsak nem hagyja nyugodni a múlt, így eltökéli, hogy visszatér megmenteni a városát és a megmaradt családját. Miközben az anyja királyságában szövetségeseket keres, felfedezi, hogy sokkal mélyebben gyökerezik a máridokhoz fűződő kapcsolata, ami nemcsak a Nahrival való viszonyát, de a hitét is alapjaiban ingatja meg.
A béke terjedésével sorra tűnnek fel a rejtélyes ősi szereplők, Nahri, Ali és Dára pedig rájönnek, hogy a világuk helyreállításához talán muszáj összecsapniuk a néhai szeretteikkel… és kiállniuk azok mellett, akiket egykor eltiportak. 

Nincsenek megjegyzések