Breaking News

Buffy, a vámpírok réme YA regényben? Bizony, érkezik!

Nem tudom, hányan vagytok, akik anno nézték a Buffy, a vámpírok réme című sorozatot, de nektek ez most nagy eséllyel szuper hír lesz.

Nekem nagyon érdekes a kapcsolatom a sorozattal: sosem néztem meg elejétől a végéig, de sokszor belekaptam itt-ott, és érdekelt annyira, hogy az utolsó részt többször is láttam. (Csak hogy újra meg újra megállapítsam, haragszom.)

Szóval lényeg a lényeg, valahogy sosem szippantott be annyira, hogy belevessem magam az elejéről - hozzáteszem, ebben annak is szerepe volt, hogy már ezer éve futott, mire rátaláltam.

Ezzel együtt a jelenséggel képben vagyok nagyjából, ráadásul maga az alapötlet mindig is nagyon tetszett. 

Úgyhogy én is kíváncsian várom a Könyvmolyképző egyik új Vörös Pöttyös kötetét, a Slayert, ami magyarul a Vadász címet kapta.

Túl sok infónk még nincs róla, de a könyv már felkerült a kiadó webshopjába és magyar fülszövegünk is van!



A fülszöveg:

Egy valami világos: Kiválasztottnak lenni könnyű, választani viszont nehéz.
Nina és az ikertestvére, Artemisz közel sem hétköznapiak. De nem is lehetnek azok, hiszen a Figyelők Akadémiáján nőnek fel, ami kicsit más, mint egy megszokott bentlakásos iskola. A tiniket itt a Vadászok – a sötétség erői elleni harcra természetfeletti erővel megajándékozott lányok – vezetésére képzik. És bár az anyukája a Figyelők Tanácsának rangos tagja, Nina soha nem élte a Figyelők erőszakos életét. Ehelyett az ösztöneire hallgat, és az iskola medikusaként teremti meg a világát.
Egészen addig a napig, amíg az élete örökre megváltozik.
Buffynak, a híres (és hírhedt) Vadásznak hála, akit védve vesztette életét Nina apukája, nem elég, hogy Nina a legújabb kiválasztott, egyben az utolsó is. Pont.
Miközben Nina a képességeit a Figyelőségre készülő Leóval fejleszti, bőven van, ami lefoglalja: egy szörnyviadal, egy démon, aki boldogságot eszik, egy árnyas alak, aki folyamatosan felbukkan az álmaiban…
De Nina új erőit igazán akkor teszik próbára, amikor egymás után kerülnek elő a hullák, mert könnyen lehet, hogy egy szerette lesz a következő áldozat.
* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

1 megjegyzés:

  1. Voltak korábban(kb a sorozattal egyidőben) kiadva Buffy regények. Főképp angolul, mert vagy két kötetet láttam magyarul kiadva anno(ellentétben a Tv sorozattal amit vagy háromszor leadott valamelyik adó), nem volt a regényverziónak, sem a képregény folytatásoknak, és az Angel regényeknek és képregényeknek sem akkora tábora, hogy megérte volna mindet kiadni, mert ugye a dvds kiadáshoz kötöttek mindent, hogy az mennyire kelt, és úgy voltak vele, ha valaki megvenné a dvdket, az valószínűleg vadászna a könyvekre - bár ugye az is gyér volt.

    VálaszTörlés