Breaking News

Már olvasható Rowling meséjének eleje magyarul is!

Az Ickabogról már sokszor írtam az oldalon, úgyhogy valószínűleg a legtöbben, tudjátok, miről van szó. Ha mégsem: Rowling online kezdte el publikálni egy új meséjét, ami aztán nyomtatott kiadásban is megjelenik majd.

Magyarul is, méghozzá Tóth Tamás Boldizsár fordításában.




Mivel a kötethez egy gyermekeknek szóló rajzpályázat is társul, természetesen az illusztrációk elkészítéséhez kell segítség is: maga a történet.

Amit most online mi is elkezdhetünk olvasni, ide kattintva. Az első 5 fejezethez mindenkinek jó olvasást kívánok!

Bővebben a sztoriról:

Az Ickabog klasszikus tündérmese, amit J.K. Rowling több mint tíz éve esti mesének írt a két kisebb gyerekének. Habár nagyon szerette a történetet, az idő múlásával arra jutott, hogy rajtuk kívül nem is osztja meg mással. A koronavírus-járvány kitörésekor viszont mégiscsak úgy döntött, hogy közzéteszi a család kedvenc meséjét, hogy egy kicsit könnyebbé tegye a szülőknek, gondviselőknek a kijárási korlátozás miatt bezárkózásra kényszerült gyerekek szórakoztatását.
Rowling felolvasásra szánta Az Ickabogot, ami egy képzeletbeli világban játszódik, és teljesen különálló történet, nem kapcsolódik egyetlen másik művéhez sem. Ugyanakkor felbukkannak azok a jellegzetes témák, amelyek gyakran megfigyelhetők az írásaiban.
Az Ickabog az elkövetkező közel hét hétben ingyen elérhető lesz ezen a weboldalon, naponta egy–három fejezetet teszünk közzé belőle. És a legizgalmasabb, hogy a gyerekek maguk illusztrálhatják a történetet az Animus Kiadó részére. Mindennap, amikor megosztjuk az újabb fejezeteket, javaslatokat is teszünk, hogy mit érdemes az adott részhez rajzolni. A szülőket, gondviselőket arra biztatjuk, hogy nevezzék be gyermekeik alkotásait a kiadó által meghirdetett, hivatalos rajzversenybe, mert így lehetőséget kapnak, hogy a rajzuk bekerüljön az ősszel nyomtatásban megjelenő könyvben.
Amint novemberben megjelenik a kötet, J.K. Rowling felajánlja a szerzői jogdíját olyan, az Egyesült Királyságban és más országokban működő csoportoknak, amelyek különösen megszenvedték a koronavírus-járványt.

Nincsenek megjegyzések