Breaking News

Rachael Anderson: Lord ​Drayson bukása {Értékelés + Nyereményjáték}

Rachael Anderson: Lord ​Drayson bukása

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Rachael Anderson Lord Drayson bukása c. regénye, mely a Tanglewood sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja Colin Cavendish és Lucy Beresford elbűvölő történetét, melyben úrból szolga válik, miközben a tervezett bosszú szédületesen új irányt vesz.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát!


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 320
Fordító: Dobó Zsuzsanna
ISBN: 9789634576969
Sorozat: Tanglewood 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,13)
Olvass bele!
Megrendelési link
Azt mondják, a magas lóról nagyot lehet esni…
Amikor Drayson újdonsült grófja a tájékoztatja Lucy Beresfordot, hogy az édesanyjával együtt el kell hagyniuk a házat, amit az elmúlt két évben az otthonuknak tekintettek, Lucy rettentően felháborodik. Nincs se pénzük, se rokonaik, nincs senki, akihez segítségért fordulhatnának, és nincs hova menniük. Hogy meri a gróf minden lelkifurdalás nélkül felrúgni az apja Beresfordéknak tett ígéretét?

A végzet Lucy kezére játszik, amikor egy lovasbaleset után eszméletlen állapotban talál a grófra az út közepén. Amikor a férfi magához tér, és nem emlékszik rá, ki is ő valójában, Lucy megragadja az alkalmat, hogy leckét adjon alázatosságból a grófnak: elhiteti vele, hogy ő csupán egy egyszerű szolga, méghozzá Lucy szolgálatában.

És ezzel kezdetét veszi az elbűvölő mese egy öntelt lordról és egy lobbanékony fi atal lányról, akik úgy belekavarodnak az események hálójába, hogy az is kérdésessé válik, kikeverednek-e belőle valaha.

Vigyázz!
A Jane Austen-korabeli stílus és romantika
teljesen magával ragad!

Az első mondat:


"Lucy Beresford kisasszonyt, az elhunyt lelkész lányát szerető szülei arra nevelték, hogy mindig igazat mondjon. "

Véleményem


Szívet melengető volt ez a könyv!

Ezt így az elején rögtön muszáj legszögezném, mert már nagyon rég olvastam ennyire aranyos könyvet. Ráadásul ritkán tudom azt mondani történelmi romantikus könyvre, hogy új ötlettel találkoztam benne, már ami a szereplők kapcsolatát illeti, de most sikerült.

A történet rögtön izgalmasan indul. Adott nekünk a főhősnőnk, egy elhunyt lelkész lánya, aki édesanyjával egy birtok kis házában éldegél, köszönhetően a helyi gróf jóindulatának. Azt viszont nem sejti, hogy a kérdéses gróf időközben elhunyt, a fia pedig egészen másként gondolkozik a kiadásokról, és feltett szándéka eladni a birtokot - ez pedig a lelkész lányával és édesanyjával a kisházban nem fog menni. Így két hónapot ad nekik a kiköltözésre. Arra viszont egyikük sem számít, hogy a férfi leesik a lováról, és egy jóféle fejsérülés miatt egy időre elveszíti az emlékeit - heves hősnőnk pedig meg akarván leckéztetni, hirtelen haragból azt hazudja neki, hogy a férfi az ő szolgálójuk.



Ennél többet nem mondok a sztoriról, legyen elég annyi, hogy ez a felütés szerintem már rögtön csupa jót ígér. És amit bele lehet látni a fülszövegbe, azt érdemes is.

Tehát tényleg egy igazán talpraesett, sokszor szabadszájú hősnőt kapunk. Kissé vadóc, kissé hirtelen, de tudja, mit akar és összességében azért mindig a jószándék vezérli. Az ő történetét igazán izgalmas volt követni, mert minden lázadását szerethetően csinálta. Sok történelmi romantikus könyv esetében, a vadóc hősnőknél azt érzem, hogy kicsit sok jut a lázadásból, és vannak szituációk, amikor forgatom a szemem a rossz döntéseiken és az indokolatlan beszólásaikon. Lucy nem ilyen. A lelkész lányaként nagyon is tisztában van vele, hogy mi lenne a helyes, és vívódik is rendesen. Összességében pedig nem mondhatni, hogy hibát hibára halmoz, igazából a kezdeti nagy botlását viszi csak tovább, így nem vált idegesítővé a dolog - az a botlás pedig nem volt zavaró, csak vicces. És ennek köszönhető, hogy a regény tele van humorral. Ami azt illeti, még több is benne a humor, mint a romantika.

Mellette Drayson már kevésbé színes egyéniség, de igazából ez nem zavaró. Drayson mindent hoz, amit kell neki, de számomra nem vált olyan érdekessé, mint amennyire Lucy. Ő is elég határozott, még az emlékei nélküli pillanatokban is, és kifejezetten szerettem az ösztönös reakcióit, amik szembementek a vele elhitetett hátterével.



De ami az igazán jó, hogy tényleg jó párost alkottak. Elsőre úgy tűnhet, ők ketten sosem jutnak dűlőre, annyira más a természetük. Viszont ez nincs így. A hazugságnak köszönhetően sok időt töltenek együtt, viszonylagos zavartalanságban, így ennek a párosnak megadatik, ami nem minden romantikus könyv szereplőinek: van idejük ismerkedni.

Ebben a kötetben egyáltalán nincs instant szerelem, nincsenek első pillantásra lehulló szoknyák, elalélt nők. Csak két ember, akik megismerik egymást és rájönnek, hogy vonzódnak egymáshoz. Ráadásul jó hatással is vannak egymásra. Nem arra kell készülni, hogy a férfi főhős egyszer csak produkál egy pálfordulást, hanem mindkét szereplőnk változik, alakul.

Összességében nagyon jó élmény volt olvasni ezt a könyvet: édes, kedves, vicces. És amit még így a végén kiemelnék: egyáltalán nem az erotikáé a főszerep, nincs is benne ilyen jelenet, így bármelyik korosztálynak olvasható, csakúgy, mint ahogy az Edenbrooke esetében volt.

NAGYON AJÁNLOM



Nyereményjáték


Játékunk során nagyképű urakat, hercegeket keresünk. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kitől származik, és a nevét beírni a Rafflecopter megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“– Nem tudtam, hogy létezik ilyen életkor, amikor a hajadonoknak el kell kezdeniük meztelen férfiakat nézegetni. Nem is értem, hogy mulaszthattam el ezt a társasági szabályt.” 


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


08/24 Betonka szerint a világ…
08/26 Deszy könyvajánlója
08/28 Dreamworld - extra
08/30 Dreamworld
09/01 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések