Breaking News

Gyönyörű extrákat kap odakint Cassandra Clare legújabb könyve

Azt már megszokhattuk, hogy Cassandra Clare könyvei többféle kiadásban megjelennek, mindenféle extrákkal. Ráadásul az utóbbi időben az írónő és kiadója együttműködik többféle meglepetésdobozos kezdeményezéssel is.



Így alakult, hogy a legújabb kötete, a Chain of Iron egészen elképesztő extrákkal és nagyon sokféle kiadásban érkezik, ahogyan az a frissen kiküldött hírleveléből kiderül.

A Chain of Iron minden különleges kiadásában lesz 10 fekete-fehér szilluettes, papírból kivágott alkotás - érthetőbb lesz, ha megnézitek a képeket. A művész Kathleen Jennings. Ahogy Cassandra Clare írja, ezek a sziluettek tökéletesen passzolnak az Edward korabeli Angliába, ez ugyanis akkoriban igen közkedvelt alkotási forma volt. 





Az Illumicrate kiadás kék-arany gyűjtői kiadást jelentet meg, aranyszínű-sárgás élfestéssel. A kiadásban benne lesznek a sziluettek, illetve egy One Must Always Be Careful of Books (tudjátok, ez visszautal a régi olvasós idézetre Cassandrától) című Jemről és Magnusról szóló novellával. A kiadásba ezenkívül belepecsételik Cassandra Clare aláírását. Minden rendelésben lesz ezenkívül egy extra grafikai elem, amin egy személyes levelet is olvashatunk majd az írónőtől.




A Fairyloot kiadása nem kevésbé gyönyörű, de kissé borzongató. Ez a kiadás fekete-ezüst színben pompázik, az élfestés is fekete. Ebben is benne vannak a sziluettes illusztrációk a szereplőkről, bele van pecsételve Clare aláírása, illetve ebben is olvasható lesz a fent már emlegetett Jem-Magnus novella.





A Waterstones kiadás egy harmadik színt kapott, ez zöld lesz, aranyozott mintával, a két belső borító pedig sárga. Benne vannak a sziluettek, Clare pecsételt aláírása, a Jem-Magnus novella és még egy novella, ami a Fever címet viseli. Ez a Chain of Gold egy jelenetének új változata, másik szemszögből. (Aki nem fél a spoilerektől: amikor James lázas lesz és Cordelia felolvas neki - ez most Cordelia szemszögből.)





Ez nem semmi döntés elé állít minket, Árnyvadászokat, ugyanis mind a négy változat gyönyörű. (A negyedik természetesen az eredeti borítós.) Ráadásul sajnos a magyarországi szállítás sajnos mindegyik kötet árát elég borsossá teszi.

1 megjegyzés:

  1. Szervusz, Deszy!!
    Már régebb óta nézegettem a blogjaidat (főleg az árnyvadász-hírek végett...:D), és szerintem nagyon király, hogy igy kigyűjtöd a könyves információkat és egyebeket, mert igy a rajongók könnyen megtalálhatják a "fandomukról", ami érdekli őket. Lenne egy kérdésem, ha tudsz, akkor kérlek segits! Ugyebár irtad, hogy a TMI-képregény második részében Magnusnak és Alexandernek van az a plussz gyógyítós jelenete. Akkor az volt az extra jelenet? Vagy más plusz jelenet is került a képregénybe? Nagyon kíváncsi vagyok rá!! Várom a válaszodat.
    Sok szeretettel, üdvözöllek!!❤💟🦋💫💜☺😋😊☺ És amúgy boldog KARÁCSONYT, előzetesen is!!!...
    Peny

    VálaszTörlés