Breaking News

Mégis készül a Sanditon 2. évada?




A Sanditon első évada kapcsán többször írtam a blogon, habár bevallom, én magam még nem láttam a sorozatot. 

Mindenesetre ha valaki lemaradt, Jane Austen befejezetlen könyvének adaptációjáról van szó, aminek az előzetesét itt nézhetitek meg, itt pedig a készítők mesélnek kicsit bővebben a sorozatról.

A szériát Andrew Davies írta, ő egészítette ki Jane Austen munkáját - az ő neve ismerős lehet, hiszen több klasszikussá vált Jane Austen adaptáció forgatókönyvén dolgozott, többek között az 1995-ös Büszkeség és balítélet minisorozat is neki köszönhető.

Ennek ellenére elég vegyes fogadtatásban részesült a széria. Sokan túl modernnek tartották, amiben szerepet játszhatott az is, hogy erotikus jelenetek és meztelenkedés is helyet kapott benne, ez pedig Jane Austen adaptációkban nem szokás. Azt is sokan a sorozat szemére vetették, hogy a lezárás... nos, nem Jane Austen stílusához passzoló.

A sorozat végül nem kapott olyan nézettséget, ami indokolta volna a második évad berendelését a készítők szerint, pedig Andrew Davies a hírek szerint 2 évadra tervezett.

A sorozat rajongóinak körében mégis elindult egy kampány, hogy valahogy elérjék, készüljön második évad, így ők már hónapok óta küzdenek a folytatásért.

És lehet, hogy végül szerencséjük lesz.

Az alapból már elkaszáltként kezelt sorozat ugyanis lehet, mégis kap egy újabb esélyt. Legalábbis erre enged következtetni egy casting kiírás, ami a British TV site oldalán jelent meg a napokban. 

Eszerint a 2021. január 15-én frissített kiírás szerint ugyanis előkészületben van a második évad, a forgatás pedig 2021 nyarán kezdődik.




Hivatalos megerősítés még nem érkezett, de figyelni fogom a híreket. Közben pedig csendben gondolkozom, vajon mennyire játszhat szerepet egy esetleges 2. évados berendelésben A Bridgerton család nagy sikere - és az, hogy reménykednek, talán most majd rátalálnak a Bridgerton rajongók a szériára.


1 megjegyzés:

  1. Ėn nagyon várom a folytatást,imádom a filmet,ritkán van ilyen romantikus sorozat ami tetszik is,de ez mindent visz!
    Remėlem látni fogom hamarosan,kėrem legyen folytatás!!!! :)

    VálaszTörlés