Breaking News

Transznemű karaktert is készíthetünk majd az új RPG Harry Potter játékban



Korábban már írtam róla, hogy jön a Harry Potter új RPG játéka, a Hogwarts Legacy.

Eredetileg idénre várhattuk volna, de sajnos a koronavírus miatt csúszik, így csak jövőre lehet majd vele játszani.


Az utóbbi idők Rowling körüli botrányairól azt hiszem, nem kell semmit írnom, hiszen ettől zengett a sajtó itthon is, odakint is. (Én pont emiatt szerettem volna kimaradni belőle.)

Viszont érdekes, új csavar a történetben: a játék egyik fejlesztője elárulta, hogy a karakterválasztásoknál lehetővé teszik majd azt is, hogy transznemű karaktert készítsünk. A gyakorlatban az Avalanche Software anonim dolgozója szerint úgy néz majd ki a játék, hogy az első indításnál hozzuk létre a karakterünket, akinek választhatunk majd maszkulin és feminin hangot is, függetlenül attól, milyen testet társítunk hozzá. Ugyanis a hang után választhatunk, a karakterünk boszorkány vagy varázsló-e - e szerint kerül majd a szobájába is a szereplőnk, és eszerint hivatkozik majd rá a játékban a többi karakter is. 

Rowling kommentjei a játékkészítőknél is nagy port kavartak, és a hírek szerint ragaszkodtak hozzá, hogy a játék minél inkluzívabb legyen, ennek része többek között az is, hogy lehessen transznemű karkatert létrehozni. 



További információk a játékról


A játék az 1800-as évek varázslóvilágában játszódik majd, a játékosok pedig azt élhetik át, milyen volt akkoriban a Roxfort tanulójának lenni.

Az ígéretek szerint a játék tele van varázslattal, a játékosok a saját kalandjukat élhetik át, varázslóként vagy boszorkányként. Növelhetik a szereplőjük képességeit, miközben új varázslatokat tanulnak, fejleszthetik a harci képességeiket és választhatnak társat is maguk mellé, aki segít szembenézni az ellenségeikkel. 

Különbözú kihívások is lesznek a játékban, a karaktereknek nehéz döntéseket kell meghozniuk, eközben olyan feladatok várnak rájuk, mint új varázslatok elsajátítása, új bájitalok elkészítése, legendás állatok megszelídítése és olyan veszélyek feltárása, amik a varázslóvilág rég elfeledett múltjához kötődnek. Az út során pedig egy új, "furcsa képességet" is felfedezhetnek a játékosok, amivel csak ők bírnak.

Az ígéretek szerint a helyszín nem merül ki csak a Roxfortban, hanem járhatunk a Tiltott Rengetegben és Roxmorts-ban is. 


Nincsenek megjegyzések