Breaking News

Downton Abbey rajongók - ezek a könyv rátok vár!




A Downton Abbey sorozat rajongói nem csupán az újabb filmre várhatnak, hanem egy hamarosan megjelenő könyvre is!

A Könyvmolyképző Arany Pöttyös sorozatában érkezik egy, a sorozathoz nagyon kötődő regény, a Lady Almina és a valódi Downton Abbey – Highclere Castle elveszett öröksége, ami a szériával ellentétben a valódi "Downton Abbey"-t mutatja be.





Fülszöveg:

*

A valódi Downton Abbey története, melyet Lady Fiona Carnarvon, Highclere Castle úrnője beszél el, a helyé, ahol a hihetetlenül sikeres televíziós sorozatot forgatták.

Lady Fiona Carnarvon 2001-ben lett Highclere Castle úrnője – a Downton Abbey című sikersorozat helyszínéé. Az azóta eltelt esztendők alatt teljesen elbűvölte Highclere gazdag története, és azok a rendkívüli emberek, akik az évszázadok során itt éltek.

Egy személy különösen megragadta Fiona képzeletét – Lady Almina, az ötödik grófné. Almina a bankmágnás Alfred de Rothschild törvénytelen gyerekeként született. Az egyetlen lánya volt, akiért a férfi rajongott. Tizenkilenc éves korában ment nőül Carnarvon ötödik grófjához, mérhetetlenül nagy hozományt víve a házasságba. Az élet Highclere-ben kezdetben fényűző, ötszáz fős fogadások szédítő elegyét jelentette, és alkalmanként még királyi látogatójuk is akadt. Almina nyolcvan fős személyzetet felügyelt, melynek tagjai közül sokan olyan családból származtak, amely nemzedékeken keresztül Highclere-ben szolgált. Ám miután kitört az első világháború, az élet Highclere-ben örökre megváltozott. A történelem közbeszólt, és Almina meg Highclere személyzete a múlt század egyik legviharosabb időszakában találta magát. Almina rákényszerült, hogy kiássa bátorsága legrejtettebb tartalékait, és így biztosítsa valahogy családja, szolgái és a kastély túlélését.

Elveszett idők figyelemreméltó története ez. Highclere azonban mindmáig fennmaradt, és ebben a könyvben Fiona beleszövi Almina és családja útját Anglia egyik legpompásabb viktoriánus kastélyának örökségébe és történelmébe.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

Nincsenek megjegyzések