Breaking News

Itt a legújabb Vörös Pöttyös borítója!

Vallomás: nem tartom a legszerencsésebbnek a borítót, ami a friss Vörös Pöttyös könyvhöz érkezett, nem igazán van tőle YA érzésem.

Mindenesetre a történet YA, méghozzá egy már nálunk is ismerős szerzőtől, Ally Cartertől, akinek korábban a Kelly Kiadónál találkozhattatok egy könyvével. (Szintén nem túl szerencsés borítóval.)

A történet főszereplője egy olyan lány, akit egész életében simlisnek és tolvajnak neveltek, most pedig két hete van, hogy végrehajtson egy igazán nagy akciót.
Fülszöveg:

Kat két hetet kapott, hogy végrehajtsa a legnagyobb rablást a családja történetében…

Amikor Katarina Bishop hároméves lett, a szülei elvitték a Louvre-ba… hogy terepszemlét tartsanak. A hetedik születésnapján Katarina és Eddie bácsi Ausztriába utaztak… hogy ellopják a koronaékszereket.

Tizenöt évesen Kat maga is kitervel valamit: addig ügyeskedik, míg bekerül az ország legjobb bentlakásos iskolájába, hogy végre maga mögött hagyhassa a családi vállalkozást.

Ám ez korántsem olyan egyszerű, mint gondolta.

Kat régi tettestársa és barátja bukkan fel, hogy visszarángassa a bajba. A srácnak jó oka van rá, hiszen a lány apjának élete a tét – így Kat kénytelen visszatérni korábbi életébe, ami elől olyan elszántan menekült.

Hihetetlenül elbűvölő, világ körüli helyszíneken játszódó
izgalmas kalandregény.
„Okos és megfontolt hősnőjével Carter új története
igazán pörgős és szórakoztató.”
– Publishers Weekly –

„Ezt az ellenállhatatlan, tolvajos tündérmesét varázslatos bája és egy
megoldásra váró rejtély teszi kiemelkedővé… A Tolvajok klubjában a fiatal
felnőtt fejlődésregény klasszikus elemei izgalmas kalandokkal keverednek.”
– School Library Journal –

Nincsenek megjegyzések