Breaking News

Jön az újabb Rick Riordan kötet - itt az Apollón próbái 2. magyar fülszövege és borítója!

Azt hiszem, sok Rick Riordan rajongó örülni fog ennek a hírnek: alakul az Apollón próbái sorozat folytatása, a kiadó webáruházába már felkerült a könyv magyar fülszövege, és itt a magyar borító is!






Fülszöveg:

Apollón, az egykor ünnepelt, ma szánalmas halandóvá silányult isten félvér barátai társaságában beutazza Észak-Amerikát, hogy teljesítse küldetését és visszaférkőzzön Zeusz kegyeibe. Rick Riordan fergeteges új sorozatának második kötete.

Zeusz azzal büntette fiát, Apollónt – egyebek mellett a nap, a zene, az íjászat és a költészet istenét –, hogy egy Lester nevű esetlen, pattanásos, tizenhat éves halandó kamasz formájában a földre taszította.

Apollón csak úgy kerülhet vissza olimposzi trónjára, ha feléleszti a sötétbe borult orákulumokat. Mi zavarja az orákulumokat, és mit tehet az isteni hatalmától megfosztott Apollón/Lester, hogy új életre keltse őket?

Lester a sok veszélyes – és enyhén szólva is megalázó – próbatétel után, amit a Félvér Táborban kellett kiállnia, most elhagyja a félvér-gyakorlótér viszonylagos biztonságát, és hajmeresztő útra indul Észak-Amerikában.

Ő és a társai azt a feladatot kapják, hogy keressék meg az ókor legveszélyesebb orákulumát az amerikai Közép-Nyugaton: egy kísértetjárta barlangot, ahol Apollón választ kaphat arra a kérdésére, hogyan változhat vissza istenné – már amennyiben sikerül elkerülnie a halált vagy a tébolyt.

Apollónt a gonosz Triumvirátus második tagja, egy római császár hátráltatja küldetésében, akinek vérszomja és nagyzolása mellett még Nero is eltörpül.

Apollón csak úgy élheti túl a kalandot, ha egyesíti erejét Héphaisztosz fiával, Leo Valdezzel, Kalüpszóval, a mára halandóvá vált varázslónővel, Festusszal, a bronzsárkánnyal és mindazokkal a váratlanul felbukkanó – részben ismerős, részben újdonsült – szövetségesekkel, akik a félistenek világából sietnek a segítségére. Tarts velünk ezen a viszontagságokban, vidámságban és haikukban bővelkedő utazáson!

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)


Könyvelőzetes:


Nincsenek megjegyzések