Breaking News

Kész az Ambrózy-hangjáték!

Már többször írtam arról, hogy dolgoznak az Ambrózy báró esetei első részének, a Leányrablás Budapesten-nek a hangjáték feldolgozása. Viszont Böszörményi Gyula egy ideje nem jelentkezett új bejegyzéssel, és szerintem nem csak én vártam a friss híreket a projekt kapcsán.





Ha valaki esetleg lemaradt, így írt róla a szerző a bejelentő posztban:

az MTVA hangjátékot akar gyártatni a LEÁNYRABLÁS BUDAPESTEN című regényből. A megbízott gyártó a Kaneta Produkció, akinek vezetőjével és az általa felkért rendezővel hétfőn tárgyalunk online, aztán majd meglátjuk. Annak idején a Kaneta Produkció készítette a Lúzer Rádió, Budapest! első három kötetéből a harminc részes hangjátékot is, amit nagy sikerrel sugárzott a Kossuth rádió. Sajnos akkor a stúdió vezetője, Kőrösi Zoli (még a felvételek megkezdése előtt) váratlanul meghalt, pedig épp arra készültem, hogy felajánljam neki az Ambrózy könyveket. Végül, úgy tűnik, ők maguk találtak rá, és mint kiderült, ebben komoly szerepe volt a MOLY.HU-nak, és a molyoknak, akik annyi szépet, jót írtak a könyvről, hogy az végül a döntéshozók figyelmét is felkeltette.

 

Elkészült a tíz részes Ambrózy-hangjáték (Leányrablás Budapesten)! Vágva, hangolva, zajolva, tehát teljes fegyverzetben várja, hogy a Kossuth rádió úgy döntsön: adásba küldi. Hogy ez mikor lesz, arról fogalmam sincs. Ha tippelnem kellene, szerintem valamikor a nyáron (ezt is csak abból gondolom, mert a Lúzer Rádió, Budapest! hangjátékomat anno az elkészülte után kb. két hónappal már sugározták). Magáról a végeredményről nem mondhatok semmit, csak azt, hogy szó szerint hangjáték történeti kuriózum lesz, mivel Horváth Péter rendezőnek és Gálvölgyi Jánosnak zseniális ötlete támadt, amit meg is valósítottak! Hogy mi az, csak akkor derül ki, ha majd adásba kerül, addig hallgatnom kell róla – és különben sem akarnám lelőni a poént!


De még nem ez volt a vége a bejelentésnek, és ugyan semmi konkrétumot nem tudunk, de ezt hallgassátok:

Készülünk egy Ambrózy-meglepetéssel. De ez még titok!

Nincsenek megjegyzések