Breaking News

Kapszula Könyvtár sorozatot indít az Európa Kiadó

A kapszulagardrób kifejezéssel talán már találkoztatok, de ha nem, akkor röviden tisztázzuk, mi is ez.

Nagyon röviden, saját szavaimmal: a kapszulagardrób egy rettentő tudatosan összeválogatott ruhatárat jelent, a praktikusság és a minimalizmus jegyében. A kapszulagardrób darabjai jól variálhatóak és lefednek mindenféle "szükséget", a céljuk az, hogy ne halmozzon fel az ember rengeteg, sokszor felesleges ruhadarabot. Ha ennél jobb megfogalmazást kerestek, ebben a cikkben többféle definícióval, remekül összefoglalják a dolog lényegét.

Minden bizonnyal ez a trend ihlette az Európa Kiadó új sorozatát, a Kapszula Könyvtárat.




Ahogy írják:

Új sorozatot indít az Európa Könyvkiadó!
MINDEN, AMI KLASSZIKUS – MINDEN, AMI KORTÁRS

Legyen magyar vagy külföldi, nő vagy férfi a szerző, komoly vagy vidám a téma, az EURÓPA KAPSZULA KÖNYVTÁR izgalmas és különleges olvasmányai között mindez könnyen megtalálható.

Irodalmi ínyencségek széles és színes választéka, ami ráadásul a könyvespolcodon is jól mutat!

Az EURÓPA KAPSZULA KÖNYVTÁR nem a jól megszokott, de rosszul értett „kötelezőket” kínálja könyvespolcunk alapvetéseinek. Sokkal inkább a nyelvileg és gondolatilag szintúgy izgalmas és szórakoztató, a világról szellemesen és figyelemre méltóan nyilatkozó, lebilincselő olvasmányokat, amelyek a világ tőlünk távol eső részein is kivívták az olvasók elismerését. Nem egyszer pedig olyan irodalmi kincseket mutat fel, amelyek a maguk idejében milliókat ajándékoztak meg az olvasás élményével.

Most bárki megalapozhatja vagy felújíthatja saját házikönyvtárát, mivel a kötetek egységesen mindössze 1 999 Ft-ért kaphatók. Ráadásul honlapunkon még ennél is jobb áron rendelhetők meg az állandó kedvezményeknek köszönhetően!

Az ötlet kicsit emlékeztet a Helikon zsebkönyv sorozatára, illetve POKET zsebkönyvek sorozatra, de úgy érzem az első könyvek alapján, hogy a Kapszula Könyvtár talán egy fokkal kevésbé ragaszkodik a szépirodalomhoz és a klasszikusokhoz, és a minőségi szórakoztató irodalomból is válogatni fog.

Nem biztos, hogy a sorozat igazi célközönsége én vagyok, ugyanis nem látom magamban ezt a fajta minimalizmust, de mindenképpen érdemes lesz odafigyelni a sorozatra.

Az első könyvek a sorozatból:

  • Alice Walker: Bíborszín
  • Carlos Ruiz Zafón: Marina
  • Karen Blixen: Távol Afrikától
  • Hatice Meryem: Hogyan fogjunk hozzá egy nő meggyilkolásához?
  • Edgar Allan Poe: Arthur Gordon Pym, a tengerész
  • Virginia Woolf: A világítótorony
  • Markovits Rodion: Szibériai garnizon

Nincsenek megjegyzések