Breaking News

Nem kap 2. évadot a Lovecraft Country
Hivatalos: az HBO nem rendelt be második évadot a Lovecraft Countryhoz.

Direkt nem azt írom, hogy kaszát kapott a sorozat, ugyanis a hír annyira nem meglepő. 

A show tavaly augusztusban debütált, és már akkor lehetett rá számítani, hogy nem biztos a folytatás, a sorozat alapjául ugyanis egy önálló regény szolgált. 

Persze ettől még a lehetőség megvolt, hiszen például a Big Little Lies, azaz a Hatalmas kis hazugságok is kapott második évadot - de ott a könyv szerzője vállalta, hogy megírja a folytatást.

A Lovecraft földjén könyv fülszövege:

„A Lovecraft ​földjén valószerűtlen felütéséből egy szórakoztató, gyors, izgalmas és nagyhatású regény kerekedik.”
Neal Stephenson

1954, Chicago. A huszonkét éves leszerelt katona, Atticus Turner édesapjának nyoma vész, ezért felkerekedik, hogy megkeresse. Vele tart George bácsikája, a Néger útikönyv szerkesztője, és gyerekkori barátja, Letitia is. Útjuk Samuel Braithwhite vidéki kúriájához vezet New Englandben, arra a birtokra, ahol annak idején Atticus ősei rabszolgaságban senyvedtek. Menet közben nemcsak a fehérek Amerikájának hétköznapi borzalmaival szembesülnek, hanem olyan ártó szellemekkel is, amelyek mintha George kedvenc fantasztikus történeteiből lépnének ki.

Atticus az apja keresése révén rábukkan egy titkos szektára, melynek rejtélyes szertartásában történetesen ő maga hivatott kulcsszerepet játszani. Ahhoz, hogy élve megússza a kalandot, olyan dolgokra kényszerítik, amelyek a Turner-klán pusztulásához vezethetnek.

A Lovecraft földjén időn és téren átívelő, varázslattal, hatalommal, reménnyel és szabadsággal játszadozó, elsöprő erejű kaleidoszkópja két fekete család egymástól sokban különböző tagjain keresztül rajzolja meg a rasszizmus portréját, annak máig kísértő, szörnyűséges hatásait. Matt Ruff kozmikus horrorból, gótikus fantasyből és tudományos fantasztikumból táplálkozó regénye egyöntetű kritikai sikert aratott mind a szépirodalmat, mind a sci-fit/fantasyt olvasók körében, ráadásul 2020-ban sorozatra adaptálta az HBO.


Forrás

Nincsenek megjegyzések