Breaking News

Nyár végére várható az Agave V. E. Schwab könyve - Itt a magyar borító és fülszöveg

Egészen döbbenetes utat jár be nálunk V. E. Schwab életműve - számomra már nem is teljesen egészséges, ahogyan a szerző könyveit kapjuk. Talán pont azért nem olyan népszerű nálunk, mert ennyire kaotikus a hazai megjelenése, nehéz belőni, hol is van igazán otthon.

Jelent már meg könyve a Főnix Könyvműhelynél, a Kossuth-nál, a Fumaxnál, az egyik új könyve, a The Invisible Life of Addie LaRue az Agavénál érkezik, ahogy tavaly, amikor kiderült, meg is írtam. 

Ma leplezték a magyar borítót és fülszöveget is, és már tudjuk, hogy könyvheti megjelenés lesz, egészen pontosan augusztus 31-re várható a megjelenés. 


Nagy örömmel leplezzük le V. E. Schwab elképesztő regényét, ami tavaly őszi megjelenése óta meghódította az egész világot! Az Addie LaRue láthatatlan élete még 9 hónappal később is az amerikai sikerlisták élbolyában található, a Goodreadsen pedig több mint 300.000(!!) értékelése van, 4,27-es tetszési indexszel.
Az Addie LaRue láthatatlan élete az a könyv, amiről még maga Neil Gaiman is komoly elismeréssel nyilatkozott ("a valószerűtlen halhatatlanság legélvezetesebb meséje"), de mellette még számos komoly szerző, például Naomi Novik, Jodi Picoult vagy Alix E. Harrow is éltette. Alighanem ez az ősz legfontosabb fantasy megjelenése; és ennek megfelelően gyönyörű keménytáblás kiadásban érkezik majd Ballai Mária fantasztikus fordításában.






A fülszöveg:

Franciaország, 1714: egy fiatal nő végső elkeseredettségben fausti alkut köt az ördöggel, hogy örökké éljen, ám ezért cserébe súlyos árat fizet. Az ördög megfosztja a világban elfoglalt helyétől, és arra kárhoztatja, hogy mindenki elfelejtse, akivel találkozik.
Így kezdődik Addie LaRue évszázadokat és kontinenseket átívelő, felejthetetlen története. Művészek múzsájaként vonul végig a történelmen, melynek során egyetlen társa az ördög, aki minden évben felkeresi az egyezségük évfordulóján.
Aztán egy napon, egy manhattani antikváriumban Addie belebotlik valakibe, aki emlékszik rá. És ekkor rájön, hogy nem menekülhet örökké a végzete elől.
Az Addie LaRue láthatatlan élete egyrészt a szerelem és az élet utáni végtelen vágyódás gyönyörű története, másrészt a művészetek és a tudás ünnepélyes himnusza. V. E. Schwab regénye a megjelenését követően számos országban bestsellerré vált, az olvasók és a kritikusok egyaránt ezt tartják írói pályája eddigi legfontosabb és legjobb művének.


Az eredeti borító:




Nincsenek megjegyzések