Breaking News

A Fumax újabb közleménye a papírhiány kapcsán




A napokban már megosztottam, hogy nyilatkozott a Fumax a nyomdai problémákkal kapcsolatban, tegnap pedig a Könyvmolyképző posztolt a kérdésben. 




A nyomdai helyzet fokozódik, és vélhetően az idei legérzékenyebb ponton csap le mindannyiunk számára. 
- A papírhiány miatt a Sandman 4. legoptimistább esetben is csak karácsony előtt rövid idővel tud kijönni. De sajnos az is benne van a pakliban, hogy átcsúszhat jövőre. A könyvesbolti megjelenés így sztornó.
- A november végére tervezett kiadványaink jó része is csak december elejére fog tudni megjelenni. Itt is kérdőjelessé vált egy-két kiadvány idei megjelenése.
- A múltkori posztunkban (ha nem olvastad, tekerj le pár napot a posztjaink között) meglengetett hiány és áremelkedés kapcsán már vannak konkrétumok is: a várhatóan kialakuló könyvhiány és kényszerűen alacsonyabb példányszámok miatt a már meglevő készletek is felértékelődnek, illetve sokkal gyorsabban kifogyhatnak, a megszokott utánnyomások többségét pedig el lehet felejteni. (A Sandman 1. utánnyomást ez már nem érinti, az ugyanis úton van.) Megszokhattátok, hogy a Térség és az Assassin's Creed-sorozatok kötetei például folyamatosan kaphatók - ez a rendszeres utánnyomások miatt volt így, erre a jövőben nem lehet biztonsággal számítani. 
Az utóbbi időben jó néhány limitált kötetünk ára már megemelkedett, ezekből minimális készletek állnak csak rendelkezésre. Ha a Sandman 4 kijön, akkor a 2-es és 3-as rész limitáltjainak ára tovább emelkedik. 
Mindezekből az következik, hogy aki teheti, ne halogassa a vásárlást - később ugyanis jó eséllyel vagy drágábban, vagy sehogy sem fogja tudni beszerezni a köteteket, és ez nem csak a limitált képregényeinkre, de minden más kiadványunkra egyaránt áll. Bízzunk benne, hogy ez a kialakult helyzet csak ideiglenes és helyreáll a nyomdai alapanyagok ellátottsága, de erre a reményre a közeli jövőben nem építhet senki. 
Folyamatosan tájékoztatunk benneteket a tudnivalókról és fejleményekről ezután is, úgy gondoljuk, hogy megérdemlitek. Figyeljétek aktívan a felületeinket a hírekért.

Nincsenek megjegyzések