Breaking News

Új hírek az Ambrózy sorozat és más Böszörményi Gyula projektek kapcsán!




Böszörményi Gyula kis kihagyás után újra jelentkezett a Molyon, és rengeteg új hírt és információt osztott meg velünk, nem csak a futó adaptációs és az Ambrózy sorozat kapcsán, hanem sok minden mással kapcsolatban is. 

Ezeket most csoportosítom nektek tematikusan.

Ambrózy hírek

  • "A Rudnay hangjáték felvételei ezekben a napokban folynak."
  • "A kecskeméti színház visszautasította az Ambrózy darabot, helyette Agatha Christie egyik darabját mutatják be. Indoklásuk szerint az Ambrózy darabhoz nincs meg a kellő színészgárdájuk."
  • "Az új Ambrózy kötet, amit Kinczer Kitti ötlete alapján írtam, és az eddigi leghátborzongatóbb Ambrózy-regény, októberben jelenik meg, címe: „A fővesztés terheˮ. A borítóhoz is találtunk képeket, amiket a kellő időben meg fogunk szavaztatni. Bármelyiket választjátok majd, örülni fogok, mert csupa nagyszerű képet találtunk."
  • "Meghoztam az eddigi legnehezebb Ambrózy-döntést: az októberi kötet megjelenése után, vagyis jövőre elkezdem lezárni az Ambrózy-világot. Jelenleg már ezen dolgozom, amikor épp nem rabol el mellőle valami más feladat. Ennek részleteiről azonban még nem árulok el többet."
  • "Hozzákezdtünk egy új honlap létrehozásához, ami elsősorban szerzői oldal lesz, én pedig azért tartom nagyon fontosnak a létrejöttét, mert erre az oldalra végre fel lehet majd rakni azt a mérhetetlen mennyiségű háttéranyagot, amit az Ambrózy kötetekhez írtam, de a moly.hu-n, és a Fb-on már nehezen megtalálhatóak, mert túl sokat kell lefelé görgetni miattuk. Reméljük, hogy az oldal még ebben az évben el tud indulni."

Más könyves-könyvekhez kapcsolódó hírek

  • "A „Gergő és az álomfogókˮ, ami idén 20 éves, teljes sorozatát meg szeretnénk újítani, méghozzá úgy, hogy a könyvek új borítót kapnak, sőt, régi álmom válhat valóra, mert az egyik kötet címét is kicseréljük arra, amit én eredetileg akartam, de az akkori kiadóm (Magyar Könyvklub) nem ment bele. Ezzel párhuzamosan a szöveget is szeretnénk javítani, ezért nagyon örülnénk, ha ti is besegítenétek, és ha találtok bakikat, azokat felraknátok a moly.hu „bakikˮ rovatába az adott kötethez. Terveink szerint idén az első kötet jelenne meg új borítóval, de a régi borítós változatot is lehet majd kapni, amíg a készlet ki nem fogy. A jövő évtől kezdve évente két megújult borítós Gergő-könyvvel jönnénk ki. A Monyákos regényeket, valamint a „Zsófi és az ős boszorkányˮ című kötetet egyelőre nem tervezzük újra kiadni, és utánnyomni sem, ezért azokból addig lehet vásárolni, amíg a boltokban lévő példányok el nem fogynak."
  • "A „Lúzer rádió, Budapest!ˮ sorozat érintetlen marad és továbbra is kapható. Fontos, hogy ha valahol valamelyik részt nem kapjátok meg, azt jelezzétek a kereskedőnek, illetve a Könyvmolyképző kiadónak is! Ez minden más könyvre is érvényes."
  • "A kiadó, régi ígéretéhez híven, a 9… 8… 7…, vagyis a Rémálom sorozatot is új borítóval fogja megjelentetni; reményeink szerint az első kötetet már az idén. Annak oka, hogy ez ilyen sokáig húzódott, kettős: egyrészt lelkiismereti magyarázata van; Ildikónak és nekem is fájdalmas dolog levenni a borítóról IceCat-et, akit jól ismertünk és nagyon szerettünk, másrészt már több új borítótervet is bekértük, de még egy sem volt olyan, amire szívesen váltottunk volna. Most megpróbálunk kicsit határozottabbak lenni. A sorozat példányai régi borítóval addig lesznek kaphatóak, amíg ki nem fogy a készlet."
  • "A Rontásűzők sorozat egyelőre nem lesz újranyomva, a készlet erejéig kapható."

Újabb írós projekt 

Hozzászólásban érkezett kérdés, hogy az Ambrózy lezárása után várható-e más, hasonló, történelmi korban játszódó könyv a szerzőtől.

A válasz:

"Van bizony, és korban nem nagyon távolodik el Ambrózy báró korától: kicsivel korábban fog játszódni, de többet most nem mondanék róla."


Egyéb, adaptációs hírek

  • "A „Téli berekˮ elbukott a filmes pályázaton, tehát abból már nem lesz semmi, pedig nagyon jó kis sorozatnak ígérkezett, ám a döntőbizottság úgy látta, hogy ma már Fekete István története nem vonzana elég nézőt. Szerintem tévednek."
  • "Úgy tűnik, hogy a Gergő rajzfilmsorozat első részére megkapjuk a gyártási támogatást, de még várunk a véglegesítésre."
  • "A kecskeméti rajzfilmstúdió újabb 13 részt készít a Magyar Népmesék sorozathoz, és engem kértek fel, hogy a gyűjtött meséket filmre alkalmazzam."


A teljes bejegyzést itt olvashatjátok.

Nincsenek megjegyzések