Breaking News

Tűzálló változat készült A szolgálólány meséjéből - maga Margaret Atwood tesztelte




Ahogyan már többször írtam róla, a nőjogi küzdelmek szerves részévé vált az utóbbi években Margaret Atwood A szolgálólány meséje című regénye.

Az amerikai politikai élet szerves részévé váltak az olyan nőjogi tiltakozások, ahol nők szolgálólány jelmezben demonstrálnak a jogaikért - igaz volt ez Trump megjegyzései kapcsán, most pedig aktuálisan az abortusztörvény szigorítása ellen tiltakoznak ilyen formában.

De nem kell ennyire messzire mennünk, hogy a példával találkozzunk. Dúró Dóra a napokban fejezte ki véleményét, miszerint "szívhang törvény" bevezetését szorgalmazná nálunk is - nem is kellett sokat várni a hírek alatti kommentszekciókban, hogy megjelenjen egy-egy Üdv Gileádban! vagy épp Áldassék a gyümölcs! hozzászólás. 

Ezek a hangok természetesen a másik oldal ellenérzését is kiváltották, mind több helyen olvasni, hogy próbálkoznak a könyv megtiltasával - könyvtárakból, iskolákból szorítanák ki a könyvet.

Ezen felbuzdulva nagyon izgalmas ötlet született a Penguin Random House-nál: a regényből tűzálló kiadás készült. Nem vicc: olyan tűzálló anyagokra-anyagokkal nyomtatták a könyvet, hogy szó szerint elpusztíthatatlan a szokásos könyvégetéseken.

A tűzállóságot egy látványos videóban maga a szerző is tesztelte.

Mutatom:




Leírhatom, hogy Margaret Atwood - nem csak ezért - igazi legenda? 

Nincsenek megjegyzések