Breaking News

A Netflix új Matilda musicalfilmje is előzetest kapott!
A Matilda története valószínűleg minden könyvmolyhoz közel áll. A történet főhőse ugyanis egy olyan kislány, aki imád olvasni, és a rengeteg olvasmányélményének köszönhetően egészen elképesztő dolgokra képes.

Roald Dahl meséjéből készült már egy szuper feldolgozás, de most jön egy újabb.

A Netflix zenés feldolgozást tervez belőle, a regényen alapuló színpadi musicalből készítenek filmet.

És nem is akármilyen szereposztással!

A szereplőgárdában ott van az Oscar-díjas Emma Thompson is, aki Miss Trunchbull-t alakítja a musicalfilmben. 


Az első előzetes:
A könyv fülszövege:

Matilda ​különleges lány, de a szülei sajnos komplett idióták.

Az apja szélhámos, az anyja meg sötét, mint egy belső zseb. Ki nem állhatják a lányukat, azt szeretnék, ha többet tévézne, és kevesebbet olvasna. Czukor kisasszony, a tündéri tanárnő viszont hamar rájön, hogy Matilda zseni. Az iskola rettegett igazgatónője azonban mindkettőjük életét megkeseríti… Még szerencse, hogy Matilda elképesztő trükköket tartogat a tarsolyában, és nem fél megmutatni a szörnyű felnőtteknek, hogy vele jobb nem ujjat húzni!

A Matilda a Kolibri Kiadó Roald Dahl-életműsorozatának második darabja, amelyet új fordításban, Totth Benedek tolmácsolásában olvashatunk.

„Dorong kisasszony a tanári asztal mögött ült, és rémülten, megbűvölve meredt a pohárban vonagló gőtére. Matilda szintén a pohárra szegezte a tekintetét. És akkor lassan, nagyon lassan, valami roppant különös, egészen szokatlan érzés kerítette hatalmába. A szeme viselkedett a legfurcsábban. Mintha elektromossággal telítődött volna. Mintha egy rettenetes erő forrt, buzgott volna föl a szeme mélyéről. És közben valami egészen mást is érzett, de nem tudta megmondani, mi az. Mintha villámokat szórt volna a szeme. Igen, ez az! Szó szerint apró villámok cikáztak — egyenesen a szeméből!”


Nincsenek megjegyzések