Breaking News

BRÉKING! Tévésorozatot készít az Eragonból a Disney+




Christopher Paolini és a rajongók kampányolnak már egy ideje egy újabb Eragon feldolgozásért, a nem túl sikeres filmes próbálkozás után leginkább tévésorozatként szerették volna látni a feldolgozást, ami logikusnak tűnik, tekintve, milyen sikeres fantasysorozatok készültek az elmúlt időszakban. (Ráadásul a Trónok harca azért a sárkányok népszerűségét is újfent berobbantotta.)

Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt két év kampánya meghozta gyümölcsét: érkezik az Eragon sorozat, méghozzá a Disney+-ra!

A Disney+ most látható módon erősít a fiatalokat célzó fantasyk terén: dolgoznak a Percy Jackson sorozaton, adaptációt készítenek Holly Blackék Spiderwick krónikák szériájából és most jön ez a hír.

A hírt a Variety osztotta meg, akiknek az értesülései szerint a szerző, Christopher Paolini társszerzője lesz a tévésorozatnak. 

Bert Salke executive producerként dolgozik majd a szérián. 

A cikk maga ismeretlen forrásokra hivatkozik, és nem kaptak hivatalos megerősítést - viszont a cikket Paolini is megosztotta, és láthatóan megerősítette azt:




Az Eragon fülszövege:
 
2003 ​őszén a New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve az élre tört egy amerikai kamasz fiú fantasyregénye, amelyért azóta versengenek a világ könyvkiadói.
Miről szól a regény? Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban. A tizenöt éves fiú (éppen ennyi volt a szerző is, amikor elkezdte írni a könyvet) egy éjszaka, vadászat közben tükörsimára csiszolt, rejtélyes kék követ talál, amely utóbb sárkánytojásnak bizonyul, és egy kék sárkány kel ki belőle. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik. A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban. Most az egyszerű falusi sihederre hárul a feladat, hogy megszabadítsa országát a kegyetlen zsarnokságtól. Segítője Saphira, a nőnemű sárkány, akivel gondolatátvitel útján kommunikál, és Brom, a rejtélyes öregember, a múlt titkainak tudója, aki a varázsláshoz is ért. Hosszú út áll előtte, tele izgalmakkal és felfedezésekkel – egy olyan világban, amelyet Tolkien könyveiből ismerhetünk, de amely friss életre támad, új vonásokkal gyarapodik, és egy szeretni való fiatal hőssel ajándékoz meg bennünket a kitűnő kamasz, Christopher Paolini könyvében.


Egyébként a Disney részéről érdekes taktika lehet, hogy a fantasysorozataikkal inkább a fiatalabbakra lőnek, és olyan könyvek jogait veszik meg, amik főként nekik szólnak - de azért megvan az esélye, hogy felnőttek is nézni fogják. Ez kicsit más taktika, mint amit az Amazon és az HBO folytat a Trónok harca és a Gyűrűk ura adaptációkkal - igaz, a Netflix a felnőtt mellett tinivonalon is nyüzsög, gondoljunk csak az Árnyék és csont vagy a Winx sorozatokra.  

Nincsenek megjegyzések