Breaking News

Véget ért a Bíborszín adaptációjának forgatása
Alice Walker Bíborszín című regényéből készült már egy adaptáció 1985-ben, Whoopi Goldberg főszereplésével. 

Most azonban újabb adaptáció készül belőle, Blitz Bazawule rendezésében. A főszereplők Halle Bailey, Fantasia Barrino, Colman Domingo, Taraji P. Henson, H.E.R. és Ciara, a premier 2023. december 20-ra várható. 

A forgatás a minap ért véget, és kaptunk is egy búcsúvideót Halle Bailey utolsó napjáról:
A könyvről:

Alice ​Walker 1982-ben megjelent Pulitzer-díjas, Steven Spielberg által 1987-ben megfilmesített levélregényének üzenete időn és téren átívelő. A túlélés legelemibb, örök érvényű szabályára tanítja meg az olvasót: soha ne add fel!
A történet főhőse, az afroamerikai gettó patriarchális, szexista szabályainak fogságában vergődő Celie a kiúttalanságból kezdetben a spiritualitás világában próbál megnyugvást és feloldozást keresni. Az események sodrában azonban két szeretett nő hatására fokozatosan felismeri az egyház fehér férfiak által uralt álszent, képmutató világát. Ráébred, hogy az emberi lét értelmét nem kizárólag a túlvilágban, hanem esetleg a jelenben is érdemes megtalálni. Celine emberi, női, szexuális és kreatív öntudatra ébredése izgalmas és megrázó olvasmány. Walker klasszikusa biztos iránytűt ad mindazok kezébe, akik úgy érzik, hogy reménytelennek tűnő helyzetükből nem találják a kiutat.
A mű 1987-ben Kedves Jóisten címen jelent meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.

„Ez a csodák könyve, durva nyelvezete és nehéz sorsú szereplői ellenére is. Tanúságtétel a szeretet ereje mellett. És amellett is, hogy mindannyiunknak ugyanolyan jogunk van az életre. Bármit is gondoljanak rólunk a többiek.” Karafiáth Orsolya

Nincsenek megjegyzések