Breaking News

Akarsz Petőfivel játszani? Kokárdagyűjtős mobiljáték készült vele
Már bizonyára találkoztatok a hírrel, hogy idén januárban volt Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója, ennek öröm
ére pedig Petőfi emlékév van, és számtalan módon igyekeznek megemlékezni a költőről.

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata egészen új szintre emelte a dolgot: Petőfi játékkkal álltak elő.

A mobiljátékban Petőfi rohan, és abban kell segíteni neki, hogy összegyűjtse a kokárdákat.

A hivatalos bemutató szöveg szerint:

Kerülj a top-lista elejére Petőfivel! Gyűjts kokárdákat és legyél te a legjobb az új, ingyenes ügyességi játékban!
2023. január 1-jén ünnepeltük hazánk egyik legnagyobb költőjének és Bács-Kiskun vármegye legjelentősebb irodalmi alakjának, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A bicentenárium kapcsán Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata kifejezetten nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Petőfi életművét és üzenetét a fiatalabb generációk számára is eljuttathassa. Ennek mentén készülhetett el egy „endless runner” típusú mobil-játék, amelynek segítségével bárki Petőfi bőrébe bújva gyűjthet pontokat.
Az okostelefonokra és tabletre  optimalizált PixelArt-játék során a Petőfi-karakternek egy végtelenített pályán kell minél messzebbre eljutnia, miközben kokárdákat gyűjt és akadályokat kerül ki. A fejlesztési munka közel fél évig tartott. 
„Egy valóban szórakoztató játékot szerettünk volna létrehozni, amit minden korosztály élvezhet. Ez egy olyan játék, amivel akkor is lehet játszani, ha csak néhány perced van kikapcsolódni. Nincs klasszikus értelemben vett vége – a saját és mások korábbi pontjainak megdöntése, új rekord felállítása mindig cél lehet” – árulta el Ripcse Péter, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának rendszergazdája. Azt is hozzátette, a Talpon a magyar! a klasszikus videójátékok idejét idézi meg, mind kinézetével, mind pedig a játékmenettel. 
A Talpon a magyar! bárki számára ingyenesen letölthető a Google Play áruházból és az APP Store-ból. A játék megálmodói bónusz meglepetéstartalmakkal is készültek: minden elért fontosabb szint után maga Petőfi (Bánföldi Szilárd megszemélyesítésében) üzen a játékosnak. A későbbiekben nyereményjátékokkal is találkozhatnak a játék letöltői, ezért érdemes résen lenni!


Van egy beharangozó videó is, amiben az önkormányzat munkatársai próbálják ki a játékot:


Nincsenek megjegyzések