Breaking News

Hamarosan magyar streaming szolgáltatónál is nézhetjük a Bíborszín új adaptációját


Alice Walker Bíborszín című regényéből készült már egy adaptáció 1985-ben, Whoopi Goldberg főszereplésével. 

Tavaly azonban újabb adaptációt forgattak belőle, Blitz Bazawule rendezésében. A főszereplők Halle Bailey, Fantasia Barrino, Colman Domingo, Taraji P. Henson, H.E.R. és Ciara.

A film mindenféle díjesélyes volt, néhányat közülük be is gyűjtött.

Most pedig megérkezik hozzánk is, április 12-én debütál az HBO Max kínálatában. 

Ennek kapcsán jött egy magyar nyelvű plakát és egy magyar feliratos előzetes is!


Az angol nyelvű előzetesek:


A most kapott feliratozott előzetes:

A könyvről:

Alice ​Walker 1982-ben megjelent Pulitzer-díjas, Steven Spielberg által 1987-ben megfilmesített levélregényének üzenete időn és téren átívelő. A túlélés legelemibb, örök érvényű szabályára tanítja meg az olvasót: soha ne add fel!
A történet főhőse, az afroamerikai gettó patriarchális, szexista szabályainak fogságában vergődő Celie a kiúttalanságból kezdetben a spiritualitás világában próbál megnyugvást és feloldozást keresni. Az események sodrában azonban két szeretett nő hatására fokozatosan felismeri az egyház fehér férfiak által uralt álszent, képmutató világát. Ráébred, hogy az emberi lét értelmét nem kizárólag a túlvilágban, hanem esetleg a jelenben is érdemes megtalálni. Celine emberi, női, szexuális és kreatív öntudatra ébredése izgalmas és megrázó olvasmány. Walker klasszikusa biztos iránytűt ad mindazok kezébe, akik úgy érzik, hogy reménytelennek tűnő helyzetükből nem találják a kiutat.
A mű 1987-ben Kedves Jóisten címen jelent meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.

„Ez a csodák könyve, durva nyelvezete és nehéz sorsú szereplői ellenére is. Tanúságtétel a szeretet ereje mellett. És amellett is, hogy mindannyiunknak ugyanolyan jogunk van az életre. Bármit is gondoljanak rólunk a többiek.” Karafiáth Orsolya

Nincsenek megjegyzések