Breaking News

TOP10 - Kedvenc Leiner Laura szereplőim


TOP10 - Kedvenc Leiner Laura szereplőim

Amikor elkezdtem összeállítani ezt a listát, meglepődtem. Soha nem gondolkoztam a kedvenc Leiner Laura szereplőimen, de azt hittem, hogy ennyi szereplő közül nagyon nehéz lesz választanom. Tulajdonképpen arra kellett rájönnöm, hogy nem volt az, legalábbis az első 5-6 szereplőt nagyon könnyen összeírtam, utána viszont nagyon sok olyan szereplő következett, akit egy-egy okból szeretek, de nehezen tudnék közülük kiemelni bárkit is. Azért végül is megtettem, de nagyon könnyen párhuzamot tudnék vonni például Ákos, Boldi, Hipó és a Punk között. Mind nagyon sarkítottan vicces szereplők.

Na de akkor következzen a lista!

10. Zsófi (Bábel)

Na, ezen magam is meglepődtem. Nem szerettem különösebben, amikor a könyvet olvastam, de a végén rájöttem, hogy nagyon jókat nevettem a marhaságain, tetszett, hogy nem nyafogott vagy legalábbis nem azon a tipikus tinis módon. És a fangirl énjével könnyen tudok azonosulni. És egyébként is: blogol. Elfogult vagyok vele kapcsolatban.

"Csupán egy gondolat zakatolt a fejemben szüntelen. Mégpedig, hogy a VIP-emelvényen állva mosolygok, Anthony Kiedis felnéz rám, kacsint egyet, én izgalmamban elhányom magam, ő ezt undorítóan romantikusnak tartja, és go to Hálivúd."

9. Arnold (SzJG)

Arnold - főleg a sorozat vége felé - elég idegesítő volt, de akkor sem tudok elmenni amellett, hogy az első kötetekben nagyon sokszor tetszettek a gúnyos megjegyzései.

"– Virág, leginkább az univerzumhoz tudlak hasonlítani – közölte Arnold. – Te is olyan végtelenül sötét vagy – tette hozzá."

8. Dave (SzJG)

Dave a kütyüjeivel meg a névjegykártyáival lehet, hogy néha túl sok, de igazából nekem tetszett ez a megszállottsága. És azokban a pillanatokban, amikor tényleg emberi - például amikor felajánlja Reninek, hogy átküldi a Cortezes képeket -, kifejezetten szerettem.

"– Apu! Otthon hagytam az iPodom! Hozd be, légyszi – sétált el mellettünk Dave, és türelmetlen arckifejezéssel bólogatott. – Tudom, felelőtlen voltam. Itt várlak, a suli előtt. Siess, mert nem tudom, meddig bírom a tudattal, hogy nincs velem."

7. Ákos (Akkor szakítsunk)

Na jó, félelmetes, mennyit röhögtem ezen a szereplőn. Ahogy kereste az Astoriát... Az biztos, hogy soha nem fogom elfelejteni, bár ebben nagy eséllyel annak is szerepe van, hogy van egy hasonló ismerősöm. Szóval nagyon sarkított és lehetetlen karakternek tűnik, de higgyétek el nekem! Vannak ilyenek az életben is.

"– Ha lekapcsolnak, szerintetek engem visszavisznek az Astoriáig?"

6. Kinga (SzJG)

Az elején határozottan idegesített, de a végére egyre emberibb lett, és kifejezetten megkedveltem. Ahogy mindig a kezébe veszi az irányítást, és mindenkinek megmondja a "tutit", nagyon kellett a sorozatba, főleg Reni döntésképtelensége és határozatlansága mellett volt rá szükség.

"– Beülhetek a Télapó ölébe? – kérdezte Móni vigyorogva Zsoltitól, ahogy odalépett hozzánk.
– Vert már pofán krampusz? – kérdezett vissza Kinga reflexből."

5. Zsolti (SzJG)

Érdekes módon Zsoltit leginkább más szereplőkkel együtt tudom emlegetni. A Zsolti-Kinga pillanatok, de még inkább a Zsolti-Máday pillanatok felejthetetlenek! Minden sötét beszólása, értetlenkedése, hülyesége...

"Újabban verseket írok.
Íme egy gyöngyszem:
„Ott áll, Ő, Máday Emilia, feje mindig lila.
Ugyan Emilia, ne legyen ránk pipa!"
by Nagy Zsolt"

4. Szilkó (Akkor szakítsunk)

Az Akkor szakítsunk értékelésemben már írtam róla, hogy abból a könyvből Szilkót szerettem meg a legjobban. A filozófia szakját nem megtagadva elég furcsának tűnik az átlagos szereplőknek a könyvből, ezért mi is kicsit annak látjuk. De közben végig tudjuk, hogy bármit mond is - egyébként nagyon jó, cinikus beszólásai vannak -, kitart a húga mellett, végig asszisztál a hülyeségeihez és próbál az eszére hatni. És még arra is összeszedi a erejét, hogy a saját gyengeségével szembenézzen és legyőzze azt.

"– Ti, tubicák – szólt hátra Esztinek és Csabinak. – A túfűtött szerelmetekkel beleheltétek az összes ablakot. Mostantól ritkábban vegyetek levegőt."

3. Máday (SzJG)

Tanerő a TOP3-ban! Elképesztő. De nem is volt kérdés, hogy Mádaynak itt a helye. Nagyon sokszor csalt mosolyt az arcomra, és ha ő nincs, sokkal kevesebb vicces jelenet lett volna az SzJG-ben. A Zsoltival közös jeleneteiről már írtam, de itt is muszáj megemlítenem. Főleg az utolsó kötetben voltak ilyen jeleneteik, soha nem felejtem el, ahogyan a végén megmutatta a lágyabb oldalát is, és mosolygott! Egyébként pedig volt egy hasonló habitusú tanárom, úgyhogy nagyon jókat nosztalgiáztam is róla olvasva.

"– Pósa, Antai-Kelemen! Eltenni a deszkákat!
– Igazgatóhelyettes asszony, nem csináltunk semmit! – esküdözött Ricsi, pocsék színészi alakítást nyújtva.
– Hogyne! Akkor csak képzeltem, hogy egy diák leugrik a lépcsőről!
– Talán a sok stressz – vakargatta az állát Dave, mire Máday homlokán kidagadtak az erek.
– Felmayer, ne szemtelenkedj!"

2. Cortez (SzJG)

Na igen, nem ő lett az első. Azt hiszem, az SzJG olvasók közül szinte mindenki Renivel együtt zúgott bele a srácba, még ha az elején a dolog felszínesnek tűnt is, hiszen alig tudtunk róla valamit. De ilyen szempontból kifejezetten jó volt a sok részen keresztül nyúló szenvedés. Hiszen szép lassan tényleg megismertük Cortezt, bármit mondanak is az utálói. Nem mondom, hogy minden tette szimpatikus - a falra másztam attól, amit magyaron művelt -, de a Renivel közös pillanatai, az önfeláldozása, az a tulajdonsága, hogy szinte soha nem bizonytalanodik el és mindig ott van azoknak, akiket szeret, szóval ezek miatt mindig szeretni fogom.

"– A jelölésed. Gratulálok – nyújtottam felé. Elég értetlenül nézett rám, aztán elolvasta, és elröhögte magát.
– Ez valami vicc?
– Nem. Ez komoly – nevettem fel én is.
– Majd beleírom az önéletrajzomba. Érettségi eredmények, nyelvvizsgák, szakmai gyakorlat és a legmenőbb diák jelölés – sorolta, én meg folyamatosan nevettem.
– Ne becsüld le. Ez nagy dolog – szekáltam tovább.
– Izgulok is rendesen – ivott bele a kólájába.
Szerintem egyértelmű a végeredmény. Ha nem nyered, bunda.
– Megóvjuk – bólintott. – Ha nem lehetek a suli legmenőbb diákja, inkább megölöm magam – jelentette ki. (…)

(…) -Ja, igen. Ricsi, láttad már? – nyújtotta felé a lapot. Ricsi elkapta, és beleolvasott.
– Azta! – nézett fel a papírból. – Most vetélytársak vagyunk.
– Aha – vigyorgott Cortez.
– Szerintem ne is dumáljunk addig, amíg nincs eredmény.
– Szerintem se. Rivalizáljunk – helyeselt Cortez."

1. Ricsi (SzJG)

A legjobb barát, aki a listámon kiütötte a szívtiprót. Na igen, az, hogy Ricsi lesz az első a listámon, nem is volt kérdés. Talán a legmaradandóbb szereplő számomra az SzJG-ből. Kifejezetten sok olyan jelenet jut eszembe, amikor megmosolyogtatott a melegszívű raszta. Ahogy éveken keresztül tűrte két oldalról Reni és Cortez szenvedését is, ahogy a maga módján próbált hatni mindkettejükre, hihetetlenül aranyos. És amikor végül Virággal is egymásra találtak, elvesztem. Komolyan, le a kalappal előtte, hogy így viselte Virág hülyeségeit, és még azt is elérte, hogy azt gondoljam, nagyon cukik együtt. Tetszett az átalakulása, ahogy szép lassan a deszkás srácból tetkós-raszta srác lett, olyan valóságosnak hatott végig. Jaj, és a kémia! Szóval: Team Ricsi

"Van fogalmad róla, hogy Emóval min mentünk keresztül? Hogy két oldalról hallgattuk a szenvedéseteket, hogy senkinek nem mondhattunk semmit? Hogy ti, ketten akármit csináltatok, az csak rosszul sülhetett el? Tudod te, hogy mennyire rohadtul untuk már? – panaszkodott."

Nincsenek megjegyzések