Breaking News

Jus Accardo: Toxic - Mérgezés


Vérnyomásnövelőnek tökéletes
Toxic - Mérgezés


A blogturnéról


Kedvenc Hatos párosunk, Dez és Kale folytatja kalandját a Denazen sorozat második részében. A Toxic október 28-án jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál. Tarts velünk, hogy megtudd mit gondoltunk a könyvről és a különleges interjúknak és extráknak köszönhetően többet tudj meg a könyvről, a régi barátokról és az új szereplőkről!


Eredeti cím: Toxic
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 366
Fordító: Lánc Brigitta
ISBN: 9789633730881
Sorozat: Denazen 2.
Függővég: so-so
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,09)
Megrendelési link

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jus-accardo-toxic-mergezes-6609?ap_id=DeszyMikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot. De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni. A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja.

Véleményem

A Touchot imádtam. Hónapokig vártam rá, hogy végre olvashassam, és nem is csalódtam benne. Az első rész vége után nagyon vártam a folytatást, főleg miután Lupi volt oly szíves elcsöpögtetni nekem a második rész fő konfliktusát. Ez persze nem volt spoileres, hiszen még a fülszövegben is benne van, és hamar kiderült, de ennek ellenére emiatt egyszerre félve és izgatottan vártam a második részt.

Indítsuk kicsit távolabbról az értékelést, úgyis már viszonylag rég tettem ilyet. De mi az, ami olvasás közben egy-egy misztikus romantikusnál úgy igazán ki tud akasztani? Az egyik ilyen a szerelmi háromszög, négyszög, akárhányszög. Akár jól megírt, akár rosszul megírt szerelmi háromszögről van szó, a dolog zsigerből kínozza az embert, már ha érnek annyit a karakterek és a kapcsolatuk, hogy érzelmileg érintett legyen. Még sokkal rosszabb a helyzet, amennyiben ennek a bizonyos szerelmi párszögnek valamelyik tagja félelmetes módon tenyérbe mászó.

És akkor szépen kapcsoljunk vissza a Toxicra és arra, hogy miért tudtam a könyvet csak 20-60 oldalas részletekben, közben szüneteket tartva elolvasni. Ó, nem arról volt itt szó, hogy rossz a könyv, közel sem. Bár kétségtelenül erősebbnek éreztem az első kötetet.

A magas vérnyomásom oka egy félelmetesen módon felidegelő szerelmi négyszög, vagy inkább háromszög volt. Valójában négy érintett van: a főszereplők, Dez és Kale, az első részből már ismert Alex, aki nyilván Dezre hajt, valamint egy új szereplő, Jade. Na igen, és itt jön el a pillanat, amikor már az értékelés közben is ideges leszek: Jade. Alex ugyanis akárhogyan próbálkozik is, Dez és Kale kapcsolatára nézve egy pillanatig sem tűnik komolyan veszélyesnek. Dez konzekvensen elutasítja, még akkor is, amikor éppen félti az életét. Így tehát bármennyire tagja is Alex ennek a sokszögnek, tulajdonképpen - bocsi, Alex - mégis eltekinthetünk tőle. Ellenben Jade!

Te jó isten! Ha nem olvastam volna nem is olyan régen A Szívből, színből, igazán Lillájáról, akkor kérdés nélkül választanám meg az idei év legidegesítőbb, "legpéklapátabb" karakterének. (Lilláról később majd még írok a Szívből, színből, igazán blogturnéján belül, ne aggódjatok!) Szóval Jade. Jade, aki nyertes helyzetből indul: ugyanis Dez és Kale hiába járnak továbbra is, hiába szeretik egymást továbbra is, az első részben már emlegetett árat meg kell fizetniük, ami miatt most már Dez sem tudja megérinteni a fiút. Ellenben Jade! Jade képessége gyakorlatilag minden, amiről Kale álmodhatott. Jade nem csak képes megérinteni őt, de az ő közelében mások is megérinthetik őt, már amíg nem telítődtek. A rossz hír, hogy Dez nagyjából már túl is van a telítődésen, így még Jade figyelő tekintete mellett is csak fájdalmak közepette érintheti Kale-t.
És ó, ennyire egy idegesítő libát! Jade ugyanis az első perctől kezdve rá van kattanva Kale-re és ezt nem is rejti véka alá. És mindig, mindenhol ott van, az ember meg már a haját tépné - Jade-ét is, a sajátját is -, de újra és újra felbukkan, és keveri... azt a bizonyosat. Kihasználja Kale naivitását és azt, hogy nem akar Deznek fájdalmat okozni.

És félre ne értsetek, Kale is hülye! Úristen, a naivitása, ami az első részben annyira cuki volt, itt leginkább heveny idegrohamot vált ki. Komolyan mondom, jobban csíptem Alexet ebben a részben, mint őt. Szomorú. De azért mégis csak Jade az Jade, megelőlegezem neki a sorozat legidegesítőbb karaktere díjat még úgy is, hogy vannak néhányan, akik bőven rászolgáltak a címre.

De ha még ez sem lenne elég, ott van nekünk a sztori másik mélypontja: Ginger. Aki esetleg már nem emlékezne rá: ő a rejtőző Hatosok vezetője, aki látja a jövőt. De hiába mindez, mániákusan próbál nem változtatni azon, amit lát, és konkrétan a vesztükbe irányítja a kedves barátokat, ismerősöket. Komolyan mondom: ki volt az az idióta, aki úgy gondolta, jó ötlet megválasztani vezetőnek? Ginger kedélyesen hirdeti, hogy tud dolgokat, majd probléma nélkül kormányozza zátonynak a hajót. Mit számítanak olyan apróságok, mint az unokája élete vagy hogy a Denazenben megkínoznak egy ártatlan lányt?

Persze, még mindig voltak izgalmas jelenetek, persze, még mindig voltak cuki jelenetek, összességében azonban a legtöbb szereplő mégis bicskanyitogató volt. A végén egy új szereplő kellemes meglepetést is okozott, egy másik meg jó kis csavart hozott a történetbe, szóval abszolút nem unatkoztam.
Tetszett, jó volt olvasni, de azért az első résznek a közelébe sem ér. Viszont a gyilkos függővég után rettentően várom a folytatást.

AJÁNLOM

Nyereményjáték

Itt az idő, hogy megszenvedjetek egy Toxic példányért! 3 szerencsés ismét nyerhet egy kópiát.

Dez nem túl szerencsés mostanában. Rálőnek, összeverik, üldözik aztán mindennek tetejében még meg is mérgezik. Minden erejére és szövetségesére szüksége lesz, hogy túlélje az újabb kalandot. Te vajon túlélnéd? Játékukban ezúttal a mérgező természet tudásotokat teszteljük. Minden állomáson találtok két-két képet. El kell döntenetek, hogy melyiktől szenderülnétek örök álomba. Sok sikert!



a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

11.07. Függővég ~ karakter interjú (Dez, Kale, Alex)
11.09. Kelly & Lupi olvas ~ Jus kedvenc jelenetei a Touchból
11.11. Media - Addict ~ kritika
11.13. Könyvszeretet ~ kritika
11.15. Angelika blogja ~ kritika & playlist
11.17. Desz könyvajánlója ~ kritika
11.19. Dreamworld ~ kritika & Kedvcsináló idézetek
11.21. CBooks ~ kritika

Nincsenek megjegyzések