Breaking News

M. Leighton: Down to You – Rajtad áll



Down to You – Rajtad áll

A blogturnéról



A felnőtt romantika kedvelőinek ajánljuk figyelmébe M. Leighton - Rajtad áll c. könyvének népszerűsítő blogturnéját. A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően december 5-én megelent, a külföldön is népszerű The Bad Boys sorozat kezdőkötete.
A Blogturné Klub 7 bloggere várja olvasóit értékelésekkel, extrákkal és természetesen nyereményjátékkal.

Eredeti cím: Down to You
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 264
Fordító: Giotein Veronika
ISBN: 9789633739952
Sorozat: A Rosszfiúk 1.
Függővég: so-so
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,08)
Megrendelési link
Amikor a főiskolás Olivia Townsend hazautazik, hogy segítsen édesapjának a munkájában, még nem is tudja elképzelni, micsoda bonyodalmakba keveredik majd. Cash és Nash Davenport, a két ikerfivér nagyon sokban különbözik egymástól, de egy dolog közös bennük: mindketten őrülten vágynak Oliviára.
Cash veszélyes és ellenállhatatlanul vonzó, igazi rosszfiú, akinek a csókjai elfeledtetik Oliviával, hogy a tűzzel játszik. Nash sikeres, megbízható és szenvedélyes… és foglalt. De egyetlen, lágy érintése elfeledteti Oliviával, hogy máshoz tartozik.
Ám Oliviára nagy meglepetés vár. A két fivérnek van egy titka, ami elől a lány jobban tenné, ha elfutna. Gyorsan és messzire… amíg nem késő.


Véleményem

Elég vegyesek az érzéseim ezzel a könyvvel kapcsolatban. Sok szempontból a sztori teljesen olyan, mint amit egy standard erotikus-NA sztoritól elvárnánk.

Olivia nem éppen egy ideális családból származik - az anyja elhagyta őket, az apjával élt kettecskén egy farmon. Nem riad vissza attól sem, hogy szó szerint juhokat terelgessen, vagy lejegyezze az új állományt, és az egyetemre is azért jár, hogy segíthessen majd apjának a farm körül. 

A sztori elég biztatóan egy lánybúcsún indul - ereszd el a hajamat. Meg is érkezik a vetkőzőfiú, és mivel a menyasszony nagyon tiltakozik, Livé a feladat, hogy részt vegyen a műsorban. Szépen vetkőztetni is kezdi a pasit, megvannak a szikrák meg minden, amikor váratlanul beállít... a valódi vetkőzőfiú. Az ugyanis, akit Liv vetkőztetni kezdett, Cash, a bár tulajdonosa. (Jelentem, az egész könyvből ez volt a kedvenc jelenetem, kifejezetten vicces volt és szexi, nagyon kíváncsi voltam, innen hogyan tovább.)

Annál nagyobb a meglepetés, amikor Liv másnap arra lép ki a szobájából, hogy undok unokatestvére Cash-sel, a pasijával turbékol, aki előző este még neki próbálta csapni a szelet. Újabb kínos jelenet: a fickó ugyanis nem Cash, hanem Nash, a bártulaj ikertesója. (Jaj, igen, szörnyűek a nevek, de annyi mentsége legyen az írónőnek, hogy ezt még a szereplők is elismerik a könyvben.)

És akkor elindul ez a furcsán beteg szerelmi háromszög - vagyis ha az undok unokatesót számoljuk, négyszög - a szereplők között. Livnek mindig a rosszfiúk voltak a gyengéi, így alig tud ellenállni Cash-nek. Nem tudja elfelejteni az első találkozást, ráadásul egy váratlan lehetőségnek hála elég sok időt is kell vele töltenie. Cash szabad préda, bár a kezdetektől nyilvánvaló, hogy nem keres komoly kapcsolatot. 

De ott van Nash, aki ugyanolyan szexi, mint ikertesója, csak olyan férfi, akit Liv a sok csalódás után az eszével választana. Ügyvédbojtár, művelt, udvarias és minden alkalmat kihasznál, hogy segítsen a lánynak. Ráadásul hiába tagja az elitnek, mégsem viselkedik gőgösen, mint pl. az undok unokatesó. (Ne haragudjatok, hogy nem a nevét használom, de gyakorlatilag ennyit tud felmutatni a szereplő, semmi más jelentősége nincs, csak hogy ne szeressük.) Csakhogy Nash foglalt, pont Liv unokatesójának pasija, és a helyzetet tovább bonyolítja, hogy ráadásul Marissa (na, csak van neve a gőgös rokonnak) apjánál dolgozik. 

A sztori tehát nagyjából ennyiből áll: Liv próbálja eldönteni, hogy melyik pasi felé húz, mindkettővel flörtöl, mindkettővel vannak forró jelenetei, aztán egy ponton kijátsszák az ikrek tök egyformán néznek ki kártyát is. 

A mellékszereplők közül meglepő módon a szülőket szerettem a legjobban. Apák előre!

Mi az, amitől kicsit mégis más a sztori? Pont az ikerpár. Őszintén, nekem maga a románc annyira nem volt kenyerem, de két dolog miatt mégis úgy gondoltam, írnom kell a könyvről: az egyik az elbeszélésmód. A regény három szemszögből játszódik, ezek között ugrálunk. Liv szemszögéből természetesen olvashatunk jeleneteket, de ami a meglepőbb: kapunk mind Cash, mind Nash szemszöget, ezzel viszonylag hamar egyértelművé téve, hogy van nekünk két pasink. 

A másik dolog, ami miatt érdemes beszélni a könyvről, az a csavar. Illetve hát... Nem is tudom, mennyire csavar. Viszont ez az, ami extra-extra-extra spoileres, és ha én ezt most itt ellőném a gyanútlan olvasóknak, akkor mindenki tök jogosan lenne felháborodva. Mindenesetre ennek a csavarnak a kibontása vitt engem előre, mert már az elejétől éreztem, hogy valami hasonlónak jönnie kell. Erről én most még valószínűleg bekezdéseket tudnék írni, de nem tehetem. (Ami egyébként elég idegőrlő.)

Mindenesetre azok kezdjenek bele a történetbe, akik nem várnak valami óriási cselekményt, megelégszenek a szerelmi huzavonával és a csavarral a végén. Illetve az ígérettel, hogy a csavar után a folytatásban valami krimiszálra is számíthatunk esetleg, ami már egy picivel jobban leköti az agyunkat is. Az biztos, hogy én a csavar meg a furcsa elbeszélésmód miatt fogok emlékezni a könyvre, és szerintem elég hosszan tudnék még beszélgetni ennek a kettőnek a szerepéről. 


Nyereményjáték

A könyv középpontjában az ikerfiúk állnak, Cash és Nash. Az ikrek általában összezavarják a lányok fejét, vagy éppen a humor forrása.
A mostani játékban ikerpárosokat fogunk keresni. Minden könyvről találtok néhány mondatnyi információt és egy idézetet, ezek alapján kell kitalálnotok melyik könyvre gondolunk.

"– Luiserl is vele jön!
– Kicsoda? Hogyhogy? De hiszen Luiserl itt fekszik!
A férfi rázza a fejét.
– Nem, ez az ikertestvére."


a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

12.12 Kristina blogja
12.14 Deszy könyvajánlója
12.15 Media Addict
12.16 Függővég
12.17 Insane Life
12.18 Dreamworld
12.19 CBooks

Nincsenek megjegyzések