Breaking News

Samantha Young: London Road


Nem minden az első benyomás
London Road


A blogturnéról



Samantha Young Dublint Street sorozatának második kötetével indul 7 állomásos blogturné.
Tartsatok velünk, hogy megismerjétek Johanna és Cole történetét, a bloggerek véleményét. A Turné során sok érdekes információt tudhattok meg az írónőről, a sorozatról és a nyereményjáték segítségével Edinburghról is!

Eredeti cím: Down London Road
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: ???
Fordító: Molnár Edit
ISBN: 9789633990902
Sorozat: Dublin Street 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,26)
Megrendelési link 

Johanna egész élete a családja, főleg az öccse körül forog. Apa híján, egy tehetetlen anya mellett, kiskora óta ő egyengeti Cole sorsát. Kémia ide vagy oda, még a pasikat is aszerint választja ki, mekkora anyagi támogatást remélhet tőlük.
Cameron McCabe-hez azonban tagadhatatlanul vonzódik. Elég csak ránéznie a szexi pultosra, máris liftezni kezd a gyomra. És felötlik benne, mi lenne, ha most az egyszer a saját igényeit helyezné előtérbe. Cam is heves érdeklődést mutat Jo iránt, de a lány olyan áthatolhatatlan falat vont maga köré, hogy ember legyen a talpán, aki keresztüljut rajta.
Miután azonban Cam beköltözik a szomszédba, egyre nehezebben lehet megálljt parancsolni a bimbózó románcnak. Főleg mert Cam mindenáron meg akarja fejteni Jo titkát… még ha téglánként is kell lebontania a falat.

Véleményem

A Dublin Streetet nagyon szerettem, angolul is, magyarul is, és Ellie történetét is volt szerencsém olvasni, azt szintén imádtam. Úgyhogy nagyon vártam már a folytatást, és nem is csalódtam.

Az egyik legjobb dolog a London Roadban, hogy a sorozat világát kiterjeszti. Joss és Braden története adott volt, kettőjükre koncentráltunk, illetve még egy kicsit Ellie-re és Adamre, de mégis minden családi körben maradt. Viszont a London Roaddal bebizonyosodott, hogy itt egy olyan sorozatot fogunk kapni, ahol rengeteg szereplőhöz kötődhetünk, és bár minden kötet különálló, mégis minden összefügg. Nem kapnak a régi szereplők új könyveket, nem szívatja őket az írónő újabb tragédiákkal, de mégsem kell teljesen elszakadni tőlük. Így ahogy halad előre a sorozat, egyre több szereplőhöz kötődünk, és a baráti társaság egyre nagyobb lesz. A magam részéről már önmagában ezt is imádom a Dublin Street sorozatban.

A második részben egy számomra egyáltalán nem szimpatikus mellékszereplő került a középpontba, Jo. Jo az első részben az az igazi antipatikus, pénzéhes nőszemély volt, aki ki akar fogni egy gazdag pasit, hogy aztán az eltartsa. A London Road lehetőséget adott, hogy kicsit jobban megismerjük az indokait. Természetesen nem lehet ez a könyv nagy drámák nélkül, így Jóról kiderül, hogy egyedül nevelgeti öccsét és próbálja távol tartani tőle részeges anyját. És ehhez illeszkednek a választásai a férfiak terén: olyan párt keres, aki kellően biztos hátteret tud neki biztosítani. Nincsenek romantikus vágyálmai, egyszerűen csak nyugodt életre vágyik magának és az öccsének.
Mindennek ellenére bevallom őszintén, Jónak ezzel a törekvésével nem igazán tudtam azonosulni, és bár voltak pillanatok, amikor megértettem, máskor tényleg rákiáltottam volna, hogy legyen már normális.

Ugyanis épp amikor megtalálja a tökéletesnek tűnő "eltartót", aki nem csak gazdag, de kedves és segítőkész is, megjelenik az életében Cam. A tetovált fickó, akinek kezdetben még állása sincs, és egyébként is művész... Szóba se jöhetne Jónál, valamiért mégis tombol köztük a kémia. De persze Cam elítéli őt. 

És itt jön be egy dolog, amiért szerettem Camet, és ez most furcsán hangzik majd: nem tökéletes. Komolyan, a Dublin Streetben ott volt Braden, aki gazdag, jóképű, imádja a családját, vicces... A túlzott határozottságán kívül túl sok minden rosszat nem lehet rá mondani. És Cam is nagyon jó pasi, de... előítéletes, megvannak a maga problémái és küzdelmei, ráadásul ugyanolyan csóró, mint Jo. Vagy legalábbis majdnem annyira. 

De imádtam az ötletet, hogy Jo és Cam szomszédok lettek! Minden alkalommal, amikor összetalálkoztak a lépcsőházban, vagy átugrottak egymáshoz, hevesen bólogattam - persze csak képletesen. Szomszédok és munkatársak, és el se tudtak szakadnia egymástól, így pedig ott volt a kényszer, hogy megismerjék egymást.

Az is nagyon tetszett, hogy Cam és Jo kapcsolata lassan bontakozik ki. A szikra ott van az elejétől kezdve, a lehetőség, hogy valami több lehessen közöttük. De mindketten kapcsolatban vannak, Jo terveibe amúgy sem illeszkedne Cam, a férfi pedig elítéli őt. Szép lassan azonban megismerik egymást, tényleg lépésről lépésre. És pont ebből a szempontból volt fontos a szomszédi viszony.

És nem csak Cam és Jo kapcsolatát szerettem. Az egyik kedvenc szereplőm ebben a sorozatban Cole, Jo öccse, nagyon tetszett, ahogy afféle mentorrá vált számára Cam. Annyira hiányzott az életéből a férfi minta, örülök, hogy megkapta. Jo és Hannah barátságát is nagyon szerettem, és tetszett, hogy már ebben a részben elkezd kibontakozni a könyvmoly Hannah könyve is. (Könyvmoly, naná, hogy imádom!) Aztán ott van még Jo és Joss barátsága is, meg úgy alapból a rengeteg mellékszereplő közötti összetartás, szinte már-már családias hangulat. 

A szereplők pedig önmagukban is élnek, mindenkinek van például valami dilije: Jo lakberendez, ha ideges, Cam rajzol, Cole képregényeket talál ki, Hannah még mindig bújja a könyveket... 

A Dublin Street után a London Roadban is kaptunk drámát, romantikát, rengeteg humort, imádnivaló mellékszereplőket és én a főszereplő rosszfiút is imádtam. (Aki nem is olyan rosszfiú.) 

AJÁNLOM

Olvassatok bele a képre kattintva!

konyvmolykepzo.hu/reszlet/london_road_reszlet.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra - Miért éppen Jo?

Samatha Young rengeteg kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy miért nem Braden és Joss történetét folytatja, és ha nem is az övéket, miért pont Jo sztoriját írta meg. 

Íme a válasza:

"Számomra Braden és Joss története már befejezett, már elmeséltem - a történetük fontos része, az érdekes része, ami igazán Joss története volt, már megjelent. Az ő utazása az volt, hogy megtalálja a béke érzését, és az, hogy hogyan adta meg neki ezt Braden és Ellie. Ha folytatnám a történetüket, az újabb drámát jelentene a számukra a cselekmény miatt, és az nem illene a karakterekhez és ahhoz, hogy milyen utat jártak be egy párként. 

Ehelyett Joss és Braden mögé néztem és ott észrevettem Jót. Azoknak, akik próbálják felidézni, ki is ő, ő Joss barátja és kollégája a bárból, ahol dolgozik. A Dublint Streetben Jo kedves lány, elhivatottan védi az öccsét és kicsikét anyagias. Jónak kétségtelenül volt olyan története, amit el kellett mesélni. Egy gazdag történettel tele családdal, barátsággal, önbizalommal, önbecsüléssel és legfőképpen egy kibontakozó szerelemmel, amikor a legkevésbé számítanánk rá. A London Road hőse pedig Cameron MacCabe, a tetkós bárpultos/grafikus, aki teljesen keresztülhúzza Joe terveit. Habár nagyon mások, mint Joss és Braden, nagyon más alaphelyzetben, Jo és Cam kapcsolata is izgalmas és szenvedélyes, és remélem, őket is annyira megszeretitek majd, mint Josst és Bradent." 

Forrás

Nyereményjáték

Feladat:
1) Minden bloggernél találtok egy képet, ami a könyv egyik helyszínét, illetve Edinburgh nevezetességét mutatjal. A feladatotok az, hogy megírjátok nekünk, hogy mi is ez pontosan, még egy jellemző mondatot is írtunk segítségként.
2) Ahhoz, hogy esélyetek legyen a könyvnyereményre, mind a hét feladványt teljesítenetek kell!
3) Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz, valamint ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az e-mailben küldött értesítőre, akkor automatikusan új nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

11/28. - Angelika blogja
11/30. - Zakkant olvas
12/02. - Insane Life
12/04. - Kristina blogja
12/06. - Deszy könyvajánlója
12/08. - MFKata gondolatai
12/10. - Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések