Breaking News

Jennifer L. Armentrout: Opposition – Ellenállás


Ennek is vége...

Jennifer L. Armentrout: Opposition – Ellenállás


A blogturnéról



Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából a Luxen sorozat befejező kötete, az Opposition - Ellenállás. Végre megtudhatjuk mi lesz Katy és Daemon sorsa. Vajon elég erős a szerelmük ahhoz, hogy minden fájdalmon és nehézségen túljussanak?

Korábbi kapcsolódó:



Eredeti cím: Opposition
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 394
Fordító: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789633993569
Sorozat: Luxen 5.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,46)
Megrendelési link
Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott. Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiiktatnak a földön. Azonban a jó és a rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé válhat.
Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.
Egy valószínűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót…

Az első mondat:


"Régen volt egy tervem arra a valószerűtlen esetre, ha bekövetkezne a világvége."


Véleményem


Rettentően vártam ezt a könyvet, mert hát... Ott van Daemon, az előző kötet gyilkos függővége és még befejező könyv is, szóval minden adva volt, hogy izgatottan akarja a kezeim közé kaparintani! Aztán hamarabb jött, mint gondoltam, és már vetettem is rá magam. 

Hol is hagytuk ott az előző kötetet? A luxenek felfedtéka kilétüket a nagyvilág számára, aztán a Földet elözönlötték az outsider luxenek, akik az űrből érkeztek. Ha ez még nem lett volna elég, velük együtt eltűnt Daemon, Dawnson és Dee is, és ki tudja, visszatérnek-e még valaha? És ha vissza is térnek, vajon ugyanazok lesznek-e? Egyáltalán ha választani kell, kinek az oldalára állnak? Az emberekére vagy a saját fajtájukkal tartanak? 


Ezek az égető kérdések maradtak meg nekünk a gyilkos függővégben, és innen is folytatjuk tovább az eseményeket. Daemonéknak hetek óta színét sem látta senki, Katyék próbálják meghúzni magukat és várni. Ugyanis elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a luxenek céljai nem éppen békések. Hogy pontosan mit akarnak, az nem egyértelmű, de embereket ölnek, a létező legbrutálisabb módon. A helyzetet tovább nehezíti a terhes Beth problémája. Gyakorlatilag minden bokorból csak ellenség les Katyre: a kormányszervek még mindig üldözik őket, az emberek félnek tőlük, hiszen a képességeik miatt fogalmuk sincs, veszélyt jelentenek-e, a luxenek pedig nyilvánvalóan ellenségként kezelik őket. Tipikus világvége sztori: nincs menekvés. 

Ennek megfelelően alakul a történet is. Végig menekülünk, harcolunk, megállás csak néhány pillanatra van - ekkor jön a romantikázás. De most őszintén! Hát persze, hogy ahol Daemon és Katy ott vannak, ott jön valami pikáns jelenet. Én ezeket is szerettem, a dúl a love szerves része a sorozatnak, várható volt itt is. Nem mondom, hogy néha már nem volt sok a rózsaszínből, de elég sok akciót is kaptam ahhoz, hogy számomra ez ne legyen zavaró. 

Szóval megállás csak ezekre a pillanatokra akad, egyébként végig robogunk előre, harcolni kell. Stratégiát kialakítani, eldönteni, ki melyik oldalon áll. Sok szempontból az az érdekes, hogy Daemon és Katy meg a többiek képessége kicsit háttérbe is szorult. Az eddigi kötetekben mindig döntő volt az, hogy mennyire erősek. Itt azonban nyilvánvalóan gyengébbek az ellenfélnél, és jobban előtérbe kerül az, ami a háttérben folyik. Az alkudozások, az ütőkártyák, Luc... 

És itt jön egy érdekes csavar: nem mindenki arra az oldalra kerül, ahová gondolnánk. Ellenségből barát lesz, barátból ellenség. A kérdés pedig végig az, hogy a közös ellenség mennyire szorosan fűzhet össze, és hogy meddig lehet elmenni a szeretett személy megmentéséért, ha az a másik oldalon áll. 


Nem akarok spoilerezni, ezért a konkrétumokra nem térek rá, de ez a része a történetnek kifejezetten tetszett. Nagyon megrázó volt, ahogy küzdöttek érte a végsőkig (érteni fogjátok, kire gondolok). 

És ha már szereplők... Archert még mindig imádtam, ami azt illeti, még jobban is, mint eddig, az egyik kedvencemmé vált. Sajnálom, hogy Beth éd Dawson kicsit háttérbe szorultak, mert az ő történetük is félelmetesen izgalmas, de a végére már annyi volt a szereplő, akinek a sorsáért aggódhattunk... Luke hozta a formáját, Hunter személyében pedig új kedvencet avattam. Végig az járt a fejemben, hogy neki külön könyv kell, és aztán elég hamar rá is jöttem, hogy a kívánságom már rég teljesült is, úgyhogy most nagyon várom az Obsessiont. 

Ha hibát akarnék keresni a könyvben, akkor az talán pont a happy endben lenne. Eddig az írónő a függővégekkel játszott, hogy a szívünkbe gyalogoljon, és ez valahogy mindig enyhített a rózsaszín faktoron. Ezúttal függővég nincs - mindenki megnyugodhat, le van kerekítve a sztori vége -, de talán pont ezért, és mert a rengeteg érdekes mellékszereplő mellett még mindig ennyire Katy és Daemon kapcsolata van a középpontban, kicsit talán túl happy end lett minden. (Ó, én magam sem hiszem el, hogy erre panaszkodok.) Voltak persze vesteségek, de az előző kötetekben a fájdalom mindig húsbavágóbb volt, mint most.

Összességében azért nem panaszkodom, nagyon tetszett, szerettem ezt a befejezést. Romantikus volt, izgi, a régi kedvenc szereplőkkel és néhány új kedvenccel. Nem mondom, hogy erre a részre is állt a szabály, ami a sorozat többi kötetére (minden résszel egyre jobb), mert a kedvenc kötetem nem ez lett, de ilyen szuper sorozatban ezt azért nem vetem az írónő szemére. És nem gondoltam, hogy ennyire fogok várni egy Arum könyvet (abszolút nem hozott lázba, amikor először hallottam róla), de most úgy érzem: KELL! (Az meg egyértelmű, hogy a Daemon szemszöges Oblivionnek is a polcomon a helye.)

NAGYON AJÁNLOM

Nyereményjáték


A mostani turnéban rendhagyó módon nem egy, hanem két játékban vehettek részt. Mivel ez egy sorozat zárókötete, ezért ismeritek már a történetet, világot és a karaktereket.
Első játékban idézetek alapján kell kitalálnotok, melyik könyvből származik a részlet és beírni a Rafflecopterbe. (Az idézetes játékban résztvevők között két nyertest sorsolunk ki.)
Második játék már nehezebb. No, de ne ijedjetek meg! - A feladatotok, hogy fanartot vagy valami a könyvhöz kapcsolható alkotást küldjetek el nekünk a Rafflecopteren keresztül vagy emailben (blogturneklub kukac gmail.com - tárgy: Daemon invázió ) Ez lehet rajz, festmény, digitális vagy kézi, kollázs, varrt, újságkivágás, videó, kedvenc idézet kreatív felhasználása stb. Magyarán bármi, csak a fantáziátokat engedjétek szárnyallni! (A játékban egy nyertest sorsolunk ki. Kész műveket feltöltjük a Facebookra, egy mappában összegyűjtjük őket. Határidő: Június 5. éjfél )

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


"– Végeztem ma némi kutatást.
– Miről?
– Arról, hogy hogyan lehet meggyógyítani az összetört szívet. Többek között. – Aelyx felállt, és lesöpört egy képzeletbeli porszemet a farmerjáról. – Az egyik oldalon azt javasolták, hogy az ember vegyen részt valamilyen kozmetikai kezelésen. Viszont én sajnos nem fogom kifesteni a lábkörmödet."



a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje


05.23. - Media Addict
05.27. - Angelika blogja
05.29. - Kelly Lupi olvas
06.04. - Insane Life

9 megjegyzés:

  1. Szia!
    Az idézetes nyereményjáték megoldásai a Luxen sorozat kötetei, vagy más könyvből is raktatok be idézetet?

    VálaszTörlés
  2. Szia! :) Az idézetes játék nyerteseit mikor sorsolod ki? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Rafflecopter doboz visszaszámol, annyi idő van még a játékból. Miután lejár, néhány napon belül sorsolunk, de nem én, hanem egy másik Blogturné Klub tag. :)

      Törlés
  3. És honnan lehet megtudni hogy ki nyert?

    VálaszTörlés
  4. Melyik blogturné klub tag fogja kisosrsolni?

    VálaszTörlés
  5. Szia, megkérdezhetem, hogy a nyertes nevét hova szoktátok kiírni, azon kívűl, hogy e-mailben értesítitek? Mert pár Rafflcopterben látom, hogy ki nyert, de valamelyikben nem.

    VálaszTörlés
  6. A nyertesek névsora mindig kikerül a Blogturné Klub Facebook oldalára, és ha nem felejtjük el beikszelni, akkor a Rafflecopter dobozban is látszik. :)

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Azt szeretném kérdezni, hogy elküldtem a blogturnés emailcímre a Daemon inváziós jeligével az általam készített képet, de nem kaptam róla még semmilyen visszaigazolást (ezt a rendszer által automatikusan generált email válaszra értem), szóval az lenne a kérdésem, hogy nálam van a baj és nem ment át az email vagy valahol máshol?
    Előre is köszönöm a választ!:)

    VálaszTörlés