Breaking News

Jennifer Probst: Keresd a tökéletest


Pont tökéletes útitárs volt

Jennifer Probst: Keresd a tökéletest

A blogturnéról


 
A Libri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Jennifer Probst legújabb regénye, a Keresd a tökéletest, mely a Keresd... című sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja Kennedy és Nate humorral és szenvedéllyel fűszerezett történetét.

2015. július 13-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Searching for Perfect
Kiadó: Libri
Oldalszám: 400
Fordító: Babits Péter
ISBN: 9789633104514
Sorozat: Keresd... 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,09)
Megrendelési link
Az egyre népszerűbb házasságközvetítő remekül működik Verilyben, és Kennedy Ash hihetetlenül eredményesen végzi munkáját. Álomrandikat szervez, keze között még a legfélénkebb ügyfelek is kivirulnak, és sosem retten vissza a nehézségektől még akkor sem, amikor jelentkezik nála Nate Ellison Raymond Dunkle, aki atomtudós és mérhetetlenül ellenszenves ember. Kennedy megfogadja, hogy átformálja ezt a szörnyeteget, és a férfiból lesz a legjobb parti Verilyben. Bár Kennedy magabiztosságot és szexuális vonzerőt sugároz, zavaros múltja miatt tele van bizonytalansággal. Amikor rájön, hogy benne és Nate-ben rengeteg a közös, és tökéletes párt alkothatnának, vajon képes-e hallgatni a szívére? Vagy félelmei miatt a partvonalra kényszerül, és onnan kell figyelnie, hogy Nate megtalálja a szerelmet valaki mással?

Az első mondat:


"Nathan Ellison Raymond Dunkle meghalni sem ért rá."

Véleményem



A Keresd az alkalmat volt az első Probst könyvem, és nagyon megszerettem. Irtó mázlim volt, hogy nem is kellett várnom a folytatásra, rögtön a kezeim közé kaparinthattam, és folytathattam tovább a házasságközvetítős lányok történetét. 

Amikor az első kötetet letettem, természetesen nagyon vártam a folytatást. De őszinte leszek: Kennedyvel kapcsolatban azért voltak fenntartásaim. Épp azon a vonalon volt, ahonnan még lehetett számomra nagyon is szimpatikus szereplő (emellett szólt a három lány csodálatos barátsága, ami nem lehet ok nélküli), viszont ez a divatmánia és a külső átalakítása elsülhetett volna rossz irányba is. Jelentem, megnyugodtam: szerettem Kennedyt, még ha néha kicsit (nagyon!) sok is volt a tiltakozása. 

Mert hát adott nekünk Kennedy, vállalkozóink közül a külső megjelenés felelőse. A nő, aki mindig tip-top, ceruzaszoknyában és tűsarkúban, aki első ránézésre megmondja, mi áll jól és mit teszel rosszul, már ami a külső megjelenésedet illeti. Ő az, aki elrángat fodrászhoz, kozmetikushoz, shoppingolni, és ha arra van szükség, könyörtelenül rámutat, min kell változtatnod. Szóval igen, elég erős személyiség, és már ránézésre is látszik a határozottsága. 

Tegyél mellé egy fickót, akinek gyakorlatilag fogalma sincs róla, hogyan közeledjen egy nőhöz. Női magazinokból próbál tanácsokat ellesni (tragikusan), állandóan leeszi a laborköpenyét, nem érti, miért kellene máshogy öltöznie, és könyörtelenül kijavít mindenkit, aki rakétatudósnak nevezi, miközben ő egyértelműen űrrepülő-mérnök. Mindezt és a fizikarajongást még spékeld meg egy igazán vérforraló hobbival (golf) és azzal, hogy a bátyjával lakik, aki talán nem is tudja, hogyan bánjon tisztelettel a nőkkel, és hát... Ja, nem egy tipikus álompasi. 

Nem tehetek róla, most olvastam A marsit.
Most ő az én Nedem. :)

Kennedy viszont meglátja benne a kihívást, és elhatározza, hogy segít neki társat találni, miután Ned a szenzációs magazinos tanácsokat követve végül megríkatja egyik rapid-randi partnerét. Persze a kémia már az első perctől kezdve megvan köztük, a helyzet pedig csak egyre rosszabbodik, ahogy Kennedy fokról fokra egyre jobb pasit varázsol Nedből. 

De tudjátok mit? Pont az volt a legjobban, hogy minden átalakítás ellenére, hiába lett Nedből Nate, végig ő maga maradt. Egy kis kocka. Csak talán egy kicsit határozottabb és jobban öltöző kocka lett. 

Kennedy pedig pontosan ezzel ellentétesen fejlődött a könyvben. Míg Ned újabb rétegeket vett magára, női főszereplőnkről úgy kerültek le a rétegek, egyre mélyebben megismerhettük. Kifejezetten tetszett a háttértörténete, sokkal jobban megértettem, miért lett olyan, amilyen. Egy duci lány, aki kezébe vette az életét, és diétázni kezdett, mígnem mindenki a lábai előtt hever - a magabiztosság álcája mögött azonban még mindig ott a sokat bántott duci lány, minden sértettséggel és fájdalommal. És Ned, pont ez a kocka kell ahhoz, hogy megértesse vele, a tökéletesség nem minden. 

Hú, hogy én ezt a szálat mennyire imádtam! És pontosan ettől lett sokkal jobb az egész, attól, hogy érezhetően mindketten változtak, mégis mindketten önmaguk maradtak. Emlékszik innen valaki a My Fair Ladyre? Adott egy professzor, aki a saját elképzelései alapján tökéletes dámát farag egy szegény, fiatal lányból, akinek soha nem volt lehetősége, hogy oktatásban részesüljön. És észre se veszi, de a folyamat végére maga is beleszeret a művébe. (Mondtam már, mennyire imádom a Pygmalion mítoszon alapuló sztorikat?) Ugyanezt kapjuk itt is, pepitában. Csak az a sokkal jobb, hogy nem érezni a két szereplő között ezt az óriási szakadékot. A szakadék helyett kémiát kapunk, de abból egy jó nagy adagot. 



És amikor együtt vannak, az a rengeteg apróság, ami miatt jók együtt, minden józanész diktálta érv ellenére. Például minden egyes alkalommal elolvadtam, amikor Nate etetni akarta Kennedyt.

Az előző részhez hasonlóan természetesen a humor sem maradhat el. A csípős párbeszédek helyett most leginkább Ned csetlése-botlása szolgáltatja a nevetést, képtelenség nem hangosan kacagni azon, mennyire béna, ha ösztrogén kerül a közelébe. Ehhez pedig még hozzájön, ahogy kézzel-lábbal tiltakozik mindenféle átalakítás ellen, külön élveztem a masszázsos részt, tudni fogjátok, mire gondolok. 

Hab a tortán, hogy a korábbi főszereplők és mellékszereplők is visszatérnek, és megint egy kicsit jobban belelátunk ennek a szuper vállalkozásnak az életébe. Egyre jobban szeretném, bár a közelemben is lenne egy ilyen - még az is lehet, hogy én a mindentudó hármasra bíznám magam, hátha... 

AJÁNLOM

U.i.: Szeretném Ned bátyjának sztoriját. Kérlek, kérlek, kérlek... Lehet?


Blogturné extra - St. Andrewsban jártam


Úgy döntöttem, ezúttal egy merőben rendhagyó extrával készülök, ugyanis ez a történet ennél jobbkor nem is találhatott volna meg. Az angliai-skóciai nyaralásomon volt ugyanis útitársam, és Ned golfrajongása pont passzolt. 

Skócia és a golf ugyanis összefonódott, és különösen igaz ez St. Andrews kisvárosára. Ez a település ugyanis a sport szülőföldje, az első golfra történő utalás 1552-ből származik. 1754-ben itt jött létre a legelső golfklubok egyike, a The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews. A nevezetes klubház mellett fekszik az Old Course, amely a világ egyik leghíresebb golfpályája. A British Golf Museum látogatói megismerkedhetnek a játék történetével, a kezdetektől egészen napjainkig. Körülbelül ötévente az Old Course-on rendezik meg az Open Championshipet, az egyik legnagyobb nemzetközi golftornát. Napjainkra a golfturizmus a város egyik fő bevételi forrásává vált. St. Andrews-ban hét nyilvános golfpálya van, azaz annyi mint Magyarországon összesen.

Sajnos én magam nem jártam a múzeumban, és a nagyon is elegáns golf klubnak csupán az előteréig és mosdójáig jutottam (ahol még a falióra is Rolex volt), gondoltam, hozok nektek néhány saját fotót St. Andrewsból, ahol még a sírokon is megemlékeznek a híres golfozókról. 


Leírás a turistáknak St. Andrews nevezetességeiről
- hát persze, hogy külön bekezdés jutott a golfnak

A Klub falain ilyen képek voltak :)

Nyereményjáték


A történetben Kennedy mindent elkövet annak érdekében, hogy formába rázza a kissé szétszórt, randizásra totálisan alkalmatlan Nate-et. Ez a folyamat viszont több lépésből áll. Mostani játékunk során megismerkedünk a legalapvetőbbekkel.

Nektek nincs más dolgotok, mint követni a turné hét állomását - amelyeken a “Rázd magad formába!” ütemterv egy-egy lépéséhez illő kérdésekkel találkozhattok -, valamint válaszolni mindegyik kérdésre, hogy esélyetek nyíljon megnyerni a Libri kiadó által felajánlott Keresd a tökéletest könyvek egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



5. lépés
Hogy hívják azt az amerikai profi golfozót, akit eddigi elért eredményei alapján minden idők legsikeresebb golfozójának neveznek?

a Rafflecopter giveaway
 

A turné menetrendje


07/14 Angelika blogja - Zenék a könyvben
07/15 CBooks
07/16 Szembetűnő - Bögre
07/18 Deszy könyvajánlója - Saját történet
07/19 Dreamworld- Kapcsolati térkép
07/20 Insane Life - Borítók

Nincsenek megjegyzések