Breaking News

Rachel Vincent: Stray - Kóborok {Nyereményjáték}


Ide a következő kötetet!

Rachel Vincent: Stray - Kóborok

A blogturnéról




A Vérmacskák sorozat főszereplője Faythe Sanders, a fiatal vérmacska, aki próbálja megtalálni a helyét falkában, amit apja vezet. Nincs könnyű dolga, hiszen egyike az utolsó nyolc nősténynek, akik továbbvihetik a vérmacskák vonalát.
Hogy milyen a vérmacskák világa, azt most induló turnénkból is megtudhatod. Augusztus 29-től tarts hát velünk mindhárom állomáson, érdemes!
És nem csak azért, mert a végén új gazdára talál egy példány a sorozat első részéből.




Eredeti cím: Stray
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 478
Fordító: Miks-Rédia Viktória
ISBN: 9789632454740
Sorozat: Shifters 1.
Függővég: nincs 
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,81)
Megrendelési link
Már csak nyolc fogamzóképes nőstény vérmacska van. És én vagyok az egyik. Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója. Bár a családom és a falkám rossz szemmel nézte, elszöktem a kényszer elől, hogy továbbvigyem a fajt, és kialakítottam magamnak egy saját életet. Amíg egy este az a kóbor meg nem támadott. Tudtam a kóborokról – a falka nélküli vérmacskákról – akik állandóan hozzám hasonlókat keresnek: csinos, termékeny nőket. Ezt a példány elkergettem, de aztán megtudtam, hogy két másik nőstény eltűnt. A veszélyből ennyi is elég volt, hogy a falkám hazahívjon a saját védelmem érdekében. Persze. Csakhogy én nem vagyok ijedős kiscica. Bárkivel vagy bármivel megküzdök, ha kell, hogy megtaláljam a barátnőimet. Vigyázzatok, kóborok – karmaim vannak, és nem félek használni őket!

Az első mondat:


"Abban a pillanatban, amikor az ajtó kinyílt, már tudtam, hogy a fenékbe rúgás elkerülhetetlen – de hogy adni fogom-e, vagy kapni, azt még nem láttam tisztán."

Véleményem


Újabb könyv, amit a retró turné miatt vettem elő megint, hiszen korábban már olvastam egyszer. De azért volt egy másik örömöm is: ugyanis mindenképp újra kellett volna olvasnom, hiszen szeretném befejezni a sorozatot, és szeretnék mindenre emlékezni, nem belevetni magam csak úgy a közepébe. Szóval duplán jó hír! 

De hogy egy vicces sztorit is meséljek: az első három rész már ott van a polcomon egy ideje. Arra emlékszem, amikor az elsőt olvastam, és arra is, hogy azonnal akartam a folytatást. De azt már elfelejtettem, hogy annyira akartam a második részt, hogy rögtön el is olvastam. Így amikor most újraolvastam az első részt, és előjöttek az emlékeim (mert persze előjöttek), vártam bizonyos jeleneteket - és csak amikor befejeztem az első kötetet, jöttem rá, hogy egyébként én már olyan jeleneteket is vártam, amik már a második részben vannak... Ilyen még soha nem fordult velem elő, Molyon kellett ellenőriznem, hogy tényleg ennyire dilis vagyok-e. És jelentem: igen. 


Na de ennyit a sztorizgatásból, következzen ténylegesen a véleményem! 

Azt már leírtam, hogy imádtam már elsőre is. Emlékszem, faltam a sorokat, mert nagyon akartam tudni, mi lesz a vége, ráadásul a szerelmi szál is teljesen kikészített. 

A főszereplőnk, Faythe vérmacska, ráadásul az egyik utolsó fogamzóképes nőstény. Viszont kellően erős és határozott ahhoz, hogy nem veti alá magát a meglehetősen patriarchális szokásoknak, amik a vérmacskák társadalmában uralkodnak. Saját életet akar, a saját döntéseit akarja meghozni, és nem hagyja, hogy olyan apróságok visszatartsák ettől, mint hogy milyen neműnek született. Persze ettől még nem lesz fiús csaj. Nagyon is tisztában van nőiségével, és pasizik, és meri megmutatni a domborulatait. Alapvetően tényleg olyan a természete, mint amilyet egy macskához elképzelsz: ha baja van veled, akkor fúj és karmol, egyébként pedig nagyon kecses és nagyon tud hízelegni is, ha éppen akar. 
Nem mondom, hogy nem voltak helyzetek, amikor az járt a fejemben, hogy hogy lehet ekkora bolond, de ettől függetlenül kedveltem. Néha forrófejű, de őszintén szólva ilyen családban felnőve nem is csodálom, hogy lázadónak kellett lennie. Aztán már nem mindig tudja, hogy mikor és mennyire érdemes lázadni, és így néha átesik a ló túloldalára. 
Ennek ellenére azonban egy kemény csaj, egy igazán erős főszereplő. Soha nem várja mástól, hogy megmentse, feltalálja magát mindenféle helyzetben.

Ennyit Faythe-ről. Mellette még kapunk egy sor mellékszereplőt is, közülük most nem emelnék ki mindenkit, mert tényleg nagyon sokan vannak: a bátyusok, a többi vérmacska, a főgonoszok. Sokan vannak. Mindenesetre nagyon szerettem őket együtt - imádtam, amikor a fiatalok össze voltak eresztve egy-egy jelenetben, és csipkelődtek és húzták egymást, de végig lehetett érezni, milyen közel állnak egymáshoz és mennyire szeretik egymást.


De azért szeretném kiemelni közülök is Marcot, a szerelmi szál egyik főszereplőjét. Ő Faythe exe, akit az apja is neki szán. Az erős hím a falkában, akit mindenki a nőstény, a falka vezetője mellé elképzel. És pontosan ez a probléma. Marc története meglehetősen összetett, és hosszú út vezetett a falkában elfoglalt helyéig. Viszont pont ezért komoly, felelősségteljes, határozott, követi a szabályokat - már ha teheti. Faythe viszont - hiába szereti őt, akármennyire tagadja is -, egyszerűen nem tudja elfogadni a falkában rá kiosztott szerepet. Ez pedig szakadékot ver közéjük. Marc próbálja meggyőzni, hogy menjen vissza hozzá - Faythe pedig önállóságra vágyik, és félő, hogy ezt elveszítené, ha kibékülne Marckal. 

Ráadásul ott van még egy vérmacska az egyenletben, Jace. (Vele kapcsolatban az első emlékem, hogy a Csontváros után meglepődtem, hogy Jace-nek hívják.) Imádom Jace-t, sok szempontból kicsit Marc ellentéte. Nagyon vicces, nagyon vidám, nagyon flörtölős - viszont elég nyilvánvaló, hogy komolyan bele van zúgva Faythe-be. Számomra egyértelmű volt, hogy kinek szurkolok - de ettől még Jace-t is imádom, és a szívem akar megszakadni érte. Nagyon-nagyon remélem, hogy a sorozat végére mindenki happy endet kap valahogy.

A jó kis szereplők és a vérmacskák világa mellé, illetve ezekkel összefüggésben kapunk egy nagyon jó nyomozós szálat is. Legalábbis én nagyon szerettem. Tele van rejtéllyel, izgalommal, akcióval... Végig teljes feszültségben vártam, hogy mi fog történni - ezt csak a szerelmi szál és a humor oldotta kicsit néha, de ez még kellett is, egy kis megpihenés a nyomozás közben. 

De azért van benne néhány elég kemény jelenet - még a nagy NA hullám előtt olvastam elsőre a könyvet, és mindhatom, egy bizonyos része eléggé megviselt. 

Összességében első olvasásra és másodikra is imádtam a Strayt - a világot, a szereplőket, az izgalmat... Alig várom, hogy másodszor is nekiugorjak a második résznek, aztán mehetek tovább a teljesen ismeretlen kötetekre. 

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


A Vérmacskák állati alakjukban sok szempontból hasonlítanak a nagymacskákhoz. Mostani játékunkban ezért nem lesz nehéz dolgotok. Néhány olyan nagymacskát gyűjtöttünk nektek össze, akik mintául szolgálhattak a vérmacskák viselkedéséhez. Nincs is más dolgotok, mint a rövid leírások alapján kitalálni, milyen nagymacskáról van szó az adott állomáson.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyertesek jelentkezését az értesítéstől számított 72 órában várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

A legmagasabban élő macskaféle. A felnőtt állatok tömege általában 35–55 kg, de minimum 25 kg és maximum 75 kg. A hasonló fajoktól markánsan megkülönbözteti hosszú farka: ezzel egyensúlyoz a meredek lejtőkön és ha alszik, ezzel védi orrát és száját a rendkívüli hidegtől.

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


08. 29 - Deszy könyvajánlója
08. 31 - Insane Life
09. 02 - Függővég

12 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Én csak egy leírást látok, de három választ kér. :/

      Törlés
    2. A turné minden állomásán egy van. Három állomásos a turné, minden állomáson egy van.

      Törlés
    3. Szia,hát ööö megint szőke voltam,és ügyesen beírtam mindhárom helyre a mostani megfejtést... :D Ezt nem lehetne valahogy utólag kijavítani? Vagy így elbuktam a további lehetőségektől? :o

      Törlés
    4. Sajnos nem lehet utólag javítani :(
      Viszont ha megírod a helyes válaszokat a Blogturné Klub Facebook oldalán privát üzenetben, el fogjuk fogadni - sajnos az ilyen esetekben csak ezt tudjuk tenni.

      Törlés
    5. Köszi,legközelebb meg jobban figyelek majd,mielőtt nyomkodom a gombokat. :D

      Törlés
  2. Szia! Nem találom Insane Life blog-ján a turné következő nagymacskáját... :( Csak én vagyok ilyen ügyetlen? Esetleg egy link-et kaphatnék az állomásról? Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Ha minden kérdésre válaszoltam, mit kell tenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha kész vagy a doboz sorainak kitöltésével, akkor már semmi mást. :)

      Törlés