Breaking News

Udvarlós Book Tag


Sziasztok!

A KönyvParfé oldal hívott meg erre a Book Tagre, és mivel már régen kaptam ilyesmit, szívesen mondtam igent rá. Ahogy mondta, ezúttal a könyvek udvarolnak, ami nem is hangzik olyan rosszul... :)



1. lépés - Kölcsönös vonzalom. Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg.



Cinder. Amúgy is szeretem a mesefeldolgozásokat, de ez a sci-fis feldolgozás nem biztos, hogy annyira beindított volna, ha nem látom meg a borítót. Ez a borító egyszerűen gyönyörű - tökéletesen illik az eredeti meséhez és a feldolgozáshoz is. Sajnálom, hogy a második rész borítóját nem tartották meg. :(


2. lépés - Első benyomás. Egy könyv, amit a fülszövege miatt szereztél be.


 
Na jó, ha őszinte akarok lenni, a cím és a fülszöveg együtt tette meg a hatását. Legjobb barátok összejönnek, és még valami levelezés is van a könyvben. Hát persze, hogy kell! 
 

3. lépés - Csábítás. Egy könyv csodálatos írással.



A Levendulaszoba úgy él bennem, mint életem egyik leggyönyörűbb olvasmánya. Rengeteg szép gondolat van benne, szinte mindent ki akartam idézni annak idején.  


4. lépés - Első randi. Egy első rész, ami után a sorozat többi részét is olvasni akartad.


 
Ó, ez igazából bármelyik sorozatra igaz lenne, amit szeretek. De most Linda Kage Forbidden Men sorozatát választottam, mert épp most olvastam a legutóbbi részt, és még emlékszem arra is, milyen volt felfedezni magamnak. Amikor még szinte senki sem ismerte nálunk (legalábbis én nem tudok róla), én meg egyszerűen szerelembe estem. 


5. lépés - Éjszakai telefonálások. Egy könyv, amit egész éjjel olvastál.


 
Na, ilyenből is jó sokat tudnék sorolni, hajlamos vagyok éjjel olvasni, és ha jó a könyv, le se tudom tenni, akár hajnalig is elnyúlik. De most hirtelen ez a könyv ugrott be, addig olvastam, amíg be nem fejeztem, egy szuszra. Már hajnalodott, mire befejeztem. 


6. lépés - Mindig rád gondolok. Egy könyv, amit nem tudsz kiverni a fejedből.



Jó, hát ez adta magát. Amióta először beleszerettem a Harry Potter sorozatba, nem tudom kiverni a fejemből. Folyamatosan az új részleteken, a szereplőkön jár az eszem, újabb meg újabb sztorik jutnak eszembe a világból - nem véletlenül kezdtem fanfictionöket írni hozzá.


7. lépés - Testi kapcsolat. Egy könyv, aminek imádod az érintését.


Húha, ez most kicsit... Őszintén szólva még soha nem hasonlítgattam össze a könyvek "tapiját". Nem mondom, hogy egyáltalán nem érdekel a külcsín, de ezek között a mostani könyvek egyiknek sem olyan kiemelkedően rossz vagy jó a tapija. (A régebbi Világirodalom remekei sorozat fogását utálom, az a szövetborító nekem nem jön be.) 
Na jó, legyen az Emlékek tava, azt elég sokat simiztem már. :) 




8. lépés - A szülőkkel való találkozás. Egy könyv, amit a családodnak és a barátaidnak ajánlanál.


 
Már meg is tettem. Legutóbb épp A marsit kezdtem el mindenkinek a kezébe nyomni, mert szerintem bárki szeretheti, ez az a könyv, amit a férfi rokonoknak meg a nőknek is a kezébe nyomnék.  


9. lépés - A közös jövő. Egy könyv vagy sorozat, amit sokszor újra fogsz olvasni a jövőben?



Ilyenből is van jó néhány. De most az Edenbrooke-ot választottam, nem olyan régen olvastam, és hihetetlenül aranyos könyv. Alig várom, hogy újra elővegyem. 


10. lépés - Oszd meg a taget. Kiket jelölsz?


A taget küldeném Lupinak, jó töltögetést - nehéz lesz választani a sok jó könyv közül, ez biztos. :)

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy kitöltötted! :) A Cinder nekem is meg van, nagyon szeretem. A Scarlettel is hamar végeztem és alig várom, hogy magyarul megjelenjenek a folytatások. De erről hallgatnak a kiadók, pedig nagyon sokan várják. A marsi meg... Imádom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a jelölést! :)
      Ó, én bűnös vagyok - a Scarlettet előrendeltem, szóval rögtön megvettem, de még mindig nem volt alkalmam elolvasni. Újra kéne olvasnod előtte a Cindert is, úgyhogy mindig csak csúszik...

      Törlés