Breaking News

Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország {Nyereményjáték}


Ez volt aztán a káosz...

Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

A blogturnéról



Folytatódik az Ever After High blogturné a sorozat harmadik részével, Holnemvolt Csodaország  címmel. Ezúttal Lizzie Hearts, Cedar Wood és Madeline Hatter kerülnek a középpontba, hogy megmentsék a barátaikat. Kövesd a Blogturné Klub három  bloggerének bejegyzéseit és újabb mesés posztok várnak rád, merülj el ebben az izgalmas mesevilágban! A Móra Kiadó felajánlásában kettő példány a szerencsés nyertesekre vár!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím:
Kiadó:
Oldalszám:
Fordító:
ISBN:
Sorozat:
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,19)
Megrendelési link
Minden a feje tetejére állt.
De kinek a feje tetejére?
Az Ever After High diákjai eddig kötelességtudóan aláírták a Mesehősök Végzetkönyvét, ezzel
A suliba azonban betoppant Raven Queen, és már az elején mindent felbolygatott! Az örökség napján szembeszegült a sorsával, s azóta senki meséje nincs biztonságban, még az előkelő Apple White-é sem!
megfogadták, hogy eljátsszák a mesében előre megírt szerepüket.
A világ azonban akkor áll csak igazán a feje tetejére, amikor egy különös csodaországi lény beszabadul Holnemvoltországba, és kerge varázserejével mindent összezavar. Úgy tűnik, egyedül Lizzie Hearts, a Szívkirálynő lánya és Csodaország trónörököse nem bolondult meg teljesen. És persze a fából faragott Cedar Wood, Pinokkió lánya, na meg és Madeline Hatter, a Bolond Kalapos lánya sem. (Vagy legalább nem lett bolondabb, mint volt.) Most rajtuk áll, hogy megmentsék barátaikat a csodaországi varázslattól, ami megfosztaná őket és Holnemvoltország összes meséjét a boldog fusselvélétől.



Az első mondat:


"A gruffacsór nem tudta, hány évet töltött a dutyikornisba zárva."

Véleményem


Shannon Hale mesevilága már az első résszel magába szippantott, úgyhogy minden alkalommal alig vártam, hogy olvashassam a folytatást. Imádom a sztorit, imádom a karaktereket, és nagyon szeretem a humort, amit nagy mennyiségben kapunk mindig. 

A jó hír: a karakterek még mindig jók, az alapötlet még mindig zseniális, a humor pedig még mindig megvan. A rossz hír: a kedvenc szereplőim most picit háttérbe szorultak, ahogy a kedvenc történetszálam is, és alapvetően picit... túl "csoda" lett nekem ez a kötet. 

Az előző részben elszabadult a gruffacsór, és most ennek a következményeit nyögjük a harmadik részben. Ám a káosz nem pont úgy érkezik, ahogy elsőre gondolnánk. Ugyanis nem tör-zúz, hanem elhozza Holnemvoltországba Csodaországot. Így hát nem meglepő, hogy az egyik főszereplőnk ezúttal Lizzie Hearts, a Szívkirálynő lány, illetve ha Csodaország, akkor természetsen Maddie sem maradhat el. Rajtuk kívül ott van még a főbb szereplők közül még mindig kicsit kisebb szereppel Kitty, a csodaországi Macska, illetve extrának egy nem csodaországi szereplő: Cedar Wood. 

Tehát elszabadul Csodaország, és csodaországi szereplők kerülnek a középpontban. Mi jön ilyenkor? Hát persze, hogy káosz. Akkora káosz, hogy azt még a mesélő is megemlegeti. Még az olvasó is megszólíttatik a nagy kavarodásban. Akkora a kavarodás, hogy vethetünk egy-egy pillantást a "nem csoda" Maddie-re! Na ugye, hogy sokkoló? 



Én a magam részéről alapvetően nem vagyok nagy Alíz Csodaországban rajongó. Gyerekkorom óta újra meg újra akarok adni neki egy esélyt, több változatát láttam már, ismerem a sztorit, minden bolondságával együtt. De eddig még nem sikerült megfejtenem a nagy rajongás okát. Valahogy nem az enyém ez a történet, ezért a mesefeldolgozásokban, ahol rendszeresen előkerül, inkább csak együtt élek vele, de nem szeretem különösebben. Maddie bizonyos szempontból kivételt képez ez alól, mert színt hozott a mesevilágba - de a jóból is megárt a sok, ahogy szokták mondani. Ebben a kötetben pedig picit soknak éreztem a Csodaországot. Itt voltunk, ott voltunk, hol értettük, mit beszélnek a főszereplők, hol nem... Néha ez még mindig vicces volt, de amikor nagy mennyiségben jön, akkor már picit ez is elveszik. 

Ennek ellenére persze nagyon szeretem még mindig Maddie-t, kifejezetten jó jelenetei voltak, és eljutottam odáig, hogy nagy Maddie-Mesélő drukker lettem, minden beszélgetüseket imádom, ezért ennek a kötetnek a vége számomra igazán szívet melengető volt. 

Aztán nagyon tetszett az az út is, amit Cedar és Lizzie bejártak ebben a kötetben. Mindkettőjüknek nagy leckét kellett megtanulniuk, és sikerült is nekik. Egyértelmű volt az elejétől, hogy körülbelül mi lesz a sztorijuk lényege, de ettől még szurkoltam. Viszont... a sok apró bolondság picit ezeket is elnyomta. Távolról szemlélve nagyon jó a sztori, benne lenni néha már túlságosan is agyzsibbasztó volt a számomra. 

Persze voltak jó ötletek: mint mondta, a mesélő dologba való bekavarás nagyon bejött, egy pontig. Aztán kifejezetten tetszik a furcsa szál, ami elindul Lizzie és egy bizonyos másik szereplő között, nem spoilerezek. A meglévő párosokat meg már így is imádom, csak jutnának dűlőre már. (Itt a Raven-Dexter és az Ashlyn-Hunter párosra gondolok, természetesen.)

A nagy csodabuli persze háttérbe szorítja az eredeti alapötletet: tiltakozunk a sorsunk ellen. Elő-előkerül persze időről időre, de eddig hangsúlyosabb volt, és ezt én jobban szerettem. És mivel Raven az egyik kedvenc szereplőm, belőle is szívesen kaptam volna többet. 

Összességében nem volt rossz a sztori, de már nagyon vágyakoztam a régi Holnemvolt országra, mindenféle csoda nélkül. Illetve... Maddie persze maradhat, annyi bolondság kell is.



AJÁNLOM

Nyereményjáték


Minden állomáson egy-egy szereplő nevét rejtettük el, nincs más dolgod, mint helyes sorrendbe rakni a kiemelt betűket és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítenek a karakterképek!
A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét!



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


09.15. Kelly és Lupi olvas
09.17. Deszy Könyvajánlója
09.19. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések