Breaking News

Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz {Nyereményjáték}


Középfinom

Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

A blogturnéról




Abbi Glines újabb szerelmi történetét hozza el a Maxim Kiadó nektek. Ezúttal Marcus és Willow életét ismerhetjük meg, ami nem mentes a családi problémáktól és a múltbeli csalódásoktól. A két megsebzett szívű fiatal tényleg egymásnak van teremtve? A kettőjük közötti szenvedélyt kiolthatja egy szörnyű családi titok? A szerelmesek történetét most te is megnyerheted magadnak, ha követed a Blogturné 7 bloggerének bejegyzéseit október 5 és 11. között.

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Because of Low
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 288
Fordító: Margitta Nóra
ISBN: 9789632616469
Sorozat: Sea Breeze 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,16)
Megrendelési link
Marcus Hardy abban bízott, hogy egy kellemes év vár rá a főiskolán, és végre elfelejtheti az előző nyarat. De családi bonyodalmak miatt vissza kellett költöznie az óceánparti Sea Breeze-be. A szoknyavadász Cage-nél húzza meg magát, ám a lakásban folyamatosan ki-be járnak az emberek. Többségükben hosszú lábú lányok, akik legfeljebb egy-két éjszakát töltenek ott.
Marcus próbálja összeszedni magát, de úgy tűnik, ezt a nehéz időszakot csak egyetlen dolog tudja feledtetni: egy gyönyörű, vörös hajú lány. Willow – avagy Low – gyakori vendég Cage lakásában. Kettejük viszonya nem egyszerű: Cage kihasználva a főiskolai baseballsztárság előnyeit, minden csinos lányt meghódított, aki csak az útjába került, de úgy képzelte, hogy feleségül fogja venni Low-t, ha már kitombolta magát.
Marcus képtelen felfogni, hogyan működhet ez a kapcsolat, mindent megtett annak érdekében, hogy lebeszélje erről Cage-et és Willow-t. De aztán a szépen felépített tervet keresztülhúzza egy elképzelhetetlennek tűnő felismerés. Marcusnak választania kell Low és a családja között. Mert amikor kiderült az igazság, nem maradt más választása.

Az első mondat:


"A hazaköltözés kikészített."

Véleményem


A Sea Breeze sorozat első részének kétségtelenül megvoltak a maga hibái, de én amolyan kedves kis Hamupipőke-feldolgozásként jól elvoltam vele. Kíváncsi voltam, innen hogyan tovább, már csak azért is, mert nagyon szerettem Marcust az első részben. Ott ő volt a harmadik, akinek nem jött össze, pedig igazán megérdemelte a maga happy endjét.

Ezért is sajnálom, hogy nem vagyok maradéktalanul elégedett a könyvével. Talán ő volt a legszimpatikusabb szereplő az első részben, és ha az a kérdés, mit szerettem ebben a részben a legjobban, az valószínűleg még mindig Marcus. Furcsa volt kicsit, nem teljesen úgy viselkedett, mint az első részben, nem mindig találtam benne azt a fiút, aki az első volt, ennek ellenére nagyrészt szimpatikus dolgai voltak. Próbálja feldolgozni szülei szétválását, átvenni a férfi szerepét a családban, és mindezt úgy, hogy közben megőrizze az önállóságát is. Ez nagyon is szimpatikus hozzáállás, és tulajdonképpen meg is lehet érteni minden sérelmét, tekintve, mit tett az apjuk. Szóval férfi főszereplő szinten Marcus szimpi, tipikus jó pasit, akit lehet szeretni, bár álompasim azért nem lesz. Cuki viszont, hogyan hogyan udvarol.

Aztán ott van a másik főszereplőnk, és itt kezdődnek a problémáim. Az első részben kaptunk egy Hamupipőke-féle mártír karaktert, aki aztán kilábal a bajból, többek között hercegének hála. És annyira, de annyira akartam, hogy ebben a könyvben ne egy mártírt kapjunk, de sajnos pont azt kaptunk. Low rossz családi körülményekből érkezik, neki kell nevelnie a nővére gyerekét, és a többi... Na, ismerős valahonnan? Sajnos igen... Ettől függetlenül minél előrébb tartunk a sztoriban, annál jobban tör ki ebből a skatulyából, de azért mégis, ezen a szálon sajnos nem annyira. Tetszett, amikor a sarkára mert állni, de amikor nem, akkor az annyira sok volt. Nehéz körülmények, értem én, de egymás után két ennyire hasonló eset...

Melléjük ott a lakótárs, a közös láncszem: Cage. Hát, ő meg aztán jól megszívja, tekintve, hogy lakótárs szemet vet Lowra. És tudom, hogy itt elvileg Cage lesz majd a sztár - a következő sztori főszereplője. És persze, kicsit sajnáltam, amiért hoppon maradt. És persze, érdekel a sztorija, és voltak nagyon jó pillanatai, és a végére kicsit más fénybe is kerül, de ez nem változtat azon, amit az elején gondoltam. Mert gyerekek, Cage a sztori elején határozottan péklapát pozitív, a Low-Cage párostól pedig a fejemet fogtam.

Tudom, nem vörös, de hangulatában illik :)

Az volt benne az igazán kínzó, hogy sejtettem, éreztem, hogy milyennek kellett volna lennie ennek a kapcsolatnak közülük, hogy mit akart volna összehozni Abbi Glines. Elvileg kettejük kapcsolata egy mély barátság, szinte bajtársiasság. Tele bizalommal, állandóan számíthatnak a másikra. És ha a sallangot eltávolítjuk, akkor ez meg is van, és főleg a sztori vége felé érezni ezt igazán. Viszont ott van mellette az, ami a fülszövegből is kiderül: Cage egy Casanova, közben meg konkrétan elkönyvelte, hogy majd akkor miután ő kitombolta magát, ők ketten majd összeházasodnak. Egyrészt el tudok képzelni ilyen szituációt, még akár úgy is, hogy természetesnek érezzem én is, egy amolyan lapos, eltervezett házasság barátsággal témában. Még azt is el tudom fogadni, ha Cage többet érezne... De képtelen voltam Cage-et igazán sajnálni, annyira dühös voltam rá.
Képes részegen, más csajok ágyából jőve befeküdni, és... Áááá, nekem ez határozottan sok volt. Nyilván nem szerelmes igazán, még ha azt is akarja hinni, hogy de. Ettől függetlenül azonban ez nekem egy pasi baráttól is sok abban a formában, ahogyan ezt ő teszi. És pont ettől nem tudtam mit kezdeni Cage-dzsel. Vannak nagyon cuki pillanatai, de sokszor viszont egy akkora - nem mondok csúnyát -, hogy ráférne egy kiadós fejmosás. Undorító az is, amit a sok lánnyal csinál, és az is, amit Low-val csinál.

És ha már Low szóba került, a mártíromság mellett ez volt a másik dolog, ami miatt nem volt szimpatikus az elején. Értem én, hogy Cage a barátja, azt is értem, hogy szüksége van a segítségre, de csajszi, legyen már valami tartásod és önbecsülésed! Ez nem normális. Pont.

Szóval Cage-re haragudtam, így őt nem tudtam annyira sajnálni, mint annak idején Marcust. Marcus meg aranyos volt, de nem robbant. A Marcus-Low kapcsolatban meg megvolt a kémia, de kevés maradt. Akartam volna még ennél többet, valami maradandót, ami miatt nem csak azt érzem, hogy ja, ők nyilván össze fognak jönni, hanem azt, hogy Úristen, jöjjenek már össze, mert annyira akarom. Ez a nagy lelkesedésem elmaradt.

Egész végig olyan középfinom volt minden, ahogy a régi német tanárom szokta volt mondani a hármasra. Oké, oké, romantikus sztori, de még egy kis gázt neki.

És aztán azért kaptunk egy kis csavart. És a csavarnak örültem. Rá lehetett jönni, persze, ettől azonban még volt benne feszültség, volt benne egy kis izgi, egy úristen, csak egy perc kellett volna érzés. Szóval ez tetszett, és ez kicsit mentett a helyzeten. Ja, és örültem, hogy picit visszatértek a korábbi főszereplők is.

Már most kíváncsian várom Cage sztoriját, hogy innen hogyan tovább. Annyira ambivalens érzéseim vannak vele kapcsolatban, és tudni, hogy annyira érdekes a sztorija, hogy film is róla készül majd. Hát, kíváncsi vagyok, meglátjuk.

Ez a kötet mindenesetre nekem megmaradt olyan középfinom szinten. Egy-két órás délutáni kis románcnak elment, de sajnos nem lett nagy szerelem.

EGYNEK ELMEGY



Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy




Nyereményjáték


A női főszereplő, Low életében fontos szerepet játszanak a zenekaros pólók. A te feladatod az lesz, hogy a bejegyzések végén elrejtett zenekaros pólókat felismerd. A dolgod egy kicsit megnehezítettük, mert az együttesek nevét letakartuk.

Ha ügyesen eltaláljátok, hogy melyik póló melyik zenekarhoz tartozik és beírjátok a Rafflecopter dobozba, akkor a turné végén esélyetek van megnyerni Abbli Glines Te vagy nekem a tűz című regényét. Játékra fel!

(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


10.05. - Dreamworld
10.06. - Angelika blogja
10.07. - Zakkant olvas
10.09. - CBooks
10.10. - Kelly & Lupi olvas
10.11. - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések