Breaking News

B. N. Toler: Lélekvesztők {Nyereményjáték}

Jaj, de jó volt olvasni!

B. N. Toler: Lélekvesztők

A blogturnéról




A WOW Kiadó elhozta Magyarországra B. N. Toler gyönyörű regényét, a Lélekvesztőket, amely többezer olvasót meghódított már világszerte. Tartsatok velünk, és Charlotte-al, aki látja a szellemeket, azokat a lelkeket, akik nem tudnak átkelni, mert valamilyen elvarratlan szál még itt tartja őket. Legyetek szemtanúi egy gyönyörű szerelmi történetnek, ami túlmutat életen és halálon, és minden megpróbáltatáson.
A turné első állomása november 23-án lesz, majd minden második napon hét blogger segítségével ismerhetitek meg a történetet. Eközben persze érdekességekkel is találkozhattok, illetve részt vehettek a nyereményjátékunkon is, melynek díja - a kiadó jóvoltából - egy példány a Lélekvesztők című könyvből, ajándék kitűzővel és könyvjelzővel!



Eredeti cím: Where One Goes
Kiadó: WOW Kiadó
Oldalszám: 320
Fordító: Dudás Éva
ISBN: ???
Sorozat: -
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,48)
Megrendelési link
Hat évvel ezelőtt egy tragikus baleset megváltoztatta az életem. Örökre.
Charlotte a nevem, de általában Charnak hívnak. És van egy különleges képességem: tudok a holtakkal beszélni.
Látom azokat a lelkeket, akik nem tudnak átkelni, mert valamilyen elvarratlan szál még itt tartja őket. Fáradhatatlanul segítettem nekik, de ennek az volt az ára, hogy feladtam a saját életem. Végül pénz, otthon és remény nélkül már csak egy megoldást találtam.
De abban a pillanatban, ahogy a halálba ugrottam volna, Ike McDermott megmentett. Ez a jóképű katona megmosolyogtat és felvidít mindenkit. Kedves és gyengéd.
És nem él.
Megállapodást kötöttünk. Segít nekem otthont és munkát találni, ha én is segítek neki. Az ő lezáratlan ügye az ikertestvére. George szétesett Ike halála óta, aki addig nem bír békében átkelni, amíg a bátyja élete egyenesbe nem kerül.
Amikor beleegyeztem az alkuba, fogalmam sem volt, hogy bele fogok szeretni mindkettejükbe. Márpedig azzal, ha megmentem George-ot, el kell engednem Ike-ot.
De hogyan mondhatnék le a szívem feléről?

Az első mondat:


"A nagymamámnak volt egy mondása, mindig ezt hajtogatta, ha nagyon magam alatt voltam."

Véleményem


Ezt a bejegyzést egy kis nosztalgiával indítom, mert anélkül sajnos nem tudok elmenni a könyv nélkül, én magam is nosztalgiával vágtam neki. 

Tizenéves koromban nagy rajongója voltam Meg Cabot Mediátor sorozatának - na jó, még mindig az vagyok. Aki nem ismerné: a főszereplő lány egy mediátor, azaz látja a szellemeket, és az a feladata, hogy a földön ragadt szellemeknek segítsen továbblépni - azaz segítsen elintézni nekik a befejezetlen ügyeiket. Úgy esik, hogy a főszereplő beszeret egy 150 éves szellembe, aki sokszor segít neki, hiszen a sorozat minden részében valamilyen bűnügybe keveredik a lány. A nagy kérdés pedig az, hogy hosszú távon mégis mi a fene lesz ezzel a szerelmi szállal? IMÁDTAM! Így, nagy betűkkel.
Amikor elkezdtem olvasni a Lélekvesztőket, azok az idők jutottak eszembe. Az alaptörténet sok szempontból hasonló is - a főszereplő lány, Charlotte látja a halottakat, és segítenie kell nekik továbblépni. A regény elején pedig találkozik egy helyes pasi szellemével, aki megmenti az életét, és megállapodnak, hogy kölcsönösen segítenek egymásnak. Amikor nekiálltam, úgy éreztem, rám talált a korosztályom Mediátorja! Ugyanis ez már egy vérbeli new adult könyv, az alapproblémák is olyanok, már ha eltekintünk attól, hogy szellemek rohangálnak a történetben. Viszont újra rátaláltam a szellem-emberi lény szerelmi szálra, még ha sejtettem is, hogy a végkifejlet nem feltétlen az lesz, mint abban a sorozatban. 

Szóval rögtön kellemes nosztalgiával huppantam bele a Lélekvesztőkbe, de azért persze szépen el tudtam választani egymástól a két történetet. Még a végkifejletet is sejtettem, ám ettől még hagytam magamnak, hogy elmerüljek az oldalakban - konkrétan faltam a sorokat. 

Ike - akinek az egyetlen gyenge pontja az, hogy nagyon nem tetszik a neve - az a szellem, aki megmenti Charlotte életét. Csatában esett el, fiatalon, és az ikertestvére képtelen feldolgozni a halálát, ezért a drogokhoz, a piához menekült. Ike egy igazi álompasi. Tudom, talán túl sokszor is írom ezt könyves pasikra, de Ike tényleg az! Képzeljetek el egy izmos katonát, aki az életét áldozta a hazájáért, és minderre nagyon büszke. Megvan benne a katonás komolyság is, eközben azonban egy átlagos pasi - meg akarja lesni Charlotte-ot, pajzán vicceket süt el, és elképesztően tud udvarolni még így is. Nincs veszítenivalója, így sok olyasmit is ki mer mondani, amit egy élő pasi talán nyálasnak gondolna és magában tartana. Én magam is beleszerettem olvasás közben, és végig gyászoltam szegényt. 

Pont ez az egyik érdekes dolog egyébként Charlotte történetében. Miközben szépen lassan megszereti Ike-ot, végig tisztában van azzal is, hogy el kell engednie. (Persze Ike szintén. De Ike már elengedte az életet, Charlotte számára az egészben sokkal nagyobb a kockázat.) 

Másrészt ott van George, a másik iker. Nyilvánvaló szerelmi háromszöggel van itt dolgunk, ami több szempontból rendhagyó. Két ember és egy szellem. Egy ikerpár és egy nő. Igazából elég rosszul is elsülhetett volna. Nálam jobban senki sem utálja azokat a főhősnőket, akik két pasit vezetnek az orruknál fogva, főleg, ha testvérekről van szó. Általában ilyenkor csak nagyon megutálom őket, és idegesítenek. De Charlotte szerencsére nem ilyen volt. Nem mondom, hogy néha nem volt zavaró, hogy szerelmi háromszög van, az nem lenne igaz. Viszont vele együtt lehet érezni, tökéletesen megértettem a problémáját, ráadásul amiatt, hogy Ike szellem, és egyik pasit sem hagyhatja csak úgy ott, megbocsáthatóak az érzései. 

Persze a szerelmi háromszög kínzó. Rettentően. Tulajdonképpen jobban szerettem Ike-ot, és nagyon-nagyon fájt újra meg újra belegondolni, hogy már meghalt. Mellette nekem George csak másodhegedűs volt, pedig őt is szerettem. 

És George sok szempontból nagyobb utat jár be, mint Ike. Neki helyre kell ráznia az életét, végre feldolgozni a bátyja halálát, és ez nagyon nem egyszerű számára. Talán ő volt számomra a háromszög leggyengébb pontja, de még így is szerettem - voltak vicces beszólásai, és a történet mozgatórugója, a "cél" mégiscsak ő volt. 

Mellettük pedig nem szabad megfeledkezni a mellékszereplőkről sem! Imádtam ezt a kisvárost, és szó nélkül odaköltöznék. (Na jó, nem, mert honvágyam lenne, de imádtam!) A szülők, Mercerék, mind megérdemelnek egy hatalmas pirospontot, és külön ki kell emelnem Ike és George öcsikéjét is, róla is szívesen olvasnék még, mert annyira vicces és pimasz volt! Ó, és persze a harcostárs-szakácsról (most komolyan, ez milyen párosítás? :D), Sniperről!

A szerelmi kérdések mellé persze kell valami cselekmény is. Egyrészt George és Charlotte érzelmi batyuját kell kibontani - Charlotte-nak is megvan a maga baja, nem akarom elspoilerezni, mert lassan derül ki, mi is pontosan -, emellett pedig Charlotte képessége is problémákat szül, többek között egy bűnügybe is belekeveredik. Nem kell nagy krimiszálra számítani, az nincsen. Inkább csak egy kis fűszer ez, alapvetően ettől még megmaradunk a misztikus-romantikus vonalon. 

És én ennek örültem. Egyszerre volt könnyed szerelmi sztori, amiben szurkolni lehet, jókat mosolyogni a flörtölésen és a civakodáson, viszont nagyon szomorú is, hiszen Ike halálát, az élet igazságtalanságát nekünk is meg kell élnünk Charlotte-ékkal.

NAGYON AJÁNLOM

Nyereményjáték


A WOW Kiadónak köszönhetően nyereményjátékra invitálunk titeket. Minden állomáson egy olyan film, sorozat, vagy könyv vár titeket, amelyben kísértetek találhatóak. A történet címének betűi a turné állomások bejegyzésében vannak elrejtve, nektek kell ezeket a betűket megtalálnotok, hogy a betűket helyes sorrendbe rakva megfejthessétek a címeket. Hogy nyerhessetek, a Rafflecopter dobozban írjátok meg, melyik blogon melyik történet címével találkoztatok, valamint kedveljétek a WOW Kiadó, és a BlogTurné Klub lapját Facebookon. A szerencsés nyertes egy ajándékcsomaggal lesz gazdagabb, mely tartalmaz egy példány a Lélekvesztőkből, illetve egy kitűzőt és egy könyvjelzőt is! Sikeres játékot kívánunk nektek!

Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje



11.23 - Deszy Könyvajánlója
11.25 - Angelika Blogja
11.27 - MFKata Gondolatai
11.29 - Könyvszeretet
12.01 - CBooks
12.03 - Kelly és Lupi Olvas
12.05 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések