Breaking News

Neil Patrick Harris: Így jártam az életemmel {Nyereményjáték}

Örülök, hogy még egy kicsit jobban megismerhettem

Neil Patrick Harris: Így jártam az életemmel

A blogturnéról



Néhány hete jelent meg az Athenaeum gondozásában Neil Patrick Harris egészen különleges koncepciót követő önéletrajzi kötete, az Így jártam az életemmel, melyben ráadásul Te játszhatod a főszerepet! Dönts Te, bújj a színész bőrébe, és alakíts úgy az életed, ahogy szeretnéd. A happy end csak rajtad áll! Ráadásul, ha a Blogturné Klub négy bloggerével tartasz, a Kiadó jóvoltából megnyerheted a könyv egy példányát!


Eredeti cím:  Choose Your Own Autobiography
Kiadó: Athenaeum
Oldalszám: 304
Fordító:
ISBN: 9789632934648
Sorozat: -
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,88)
Megrendelési link
Eleged van a lapos memoárokból, amelyek csak arról szólnak, ami tényleg megtörtént?
Unod az egyes szám első személyben megírt értekezéseket? Izgalmas és interaktív olvasmányt keresel, ami visszacsempészi az „ÖN”-t az ÖNéletrajzba?
A mindig önzetlen Neil Patrick Harris hagyja, hogy Te, az olvasó lubickolj eme joyce-i kísérletben, avagy egy hírességektől, színészektől és vérbeli személyiségektől hemzsegő világban.
Új-Mexikóban fogsz megszületni. Egy színésztáborban átélheted a nagy áttörést. Egy éjszakai bár előtt meglehetősen bizarr összetűzésbe keveredsz Scott Caannal, a színésszel. És ami a legjobb: életed legkritikusabb pillanataiban eldöntheted, hogyan tovább!
DÖNTS helyesen, és tiéd a hírnév, a szerencse és az igaz szerelem. Dönts rosszul, és szerencsétlenség, szívfájdalom és Dr. Drew Celeb Rehabja vár rád. Mindez a tiéd lehet, valamint mágikus trükkök, koktélreceptek várnak rád, sőt végül egy záródal is felcsendül.
És igen, ha megveszed ezt a kötetet, garantáltan kiemelkedsz a nyárspolgárok közül!

Az első mondat:


"Ez a haszonleső celeb-önéletrajz mindenben különbözik a többi celeb-önéletrajztól."

Véleményem


Töredelmes vallomás 1: Nem néztem rendszeresen az Így jártam anyátokkalt
Töredelmes vallomás 2: Tulajdonképpen így hirtelenjében egy olyan Neil Patrick Harris filmet sem tudok mondani, ami miatt elolvadtam volna a gyönyörűségtől
Töredelmes vallomás 3: Ennek ellenére ismerem és szeretem
De akkor mégis hogy van ez? Alkalmanként megnéztem egy-egy Így jártam anyátokkal részt, és bár nem találtam rossznak a sorozatot, szórakoztató, de annyira soha nem szippantott be, hogy feltétlenül elejétől a végéig, minden egyes részt látni akarjak. Barney persze legendás, de ettől függetlenül mégis mi a magyarázat arra, hogy szeretem Neil Patrick Harrist?

Nos, nem a szerepei, hanem a személye. Nem tudnék magyarázatot adni rá, hogy amit róla tudok, honnan csipegettem össze pontosan. Viszont azt biztos, hogy láttam vele készült interjúkat, jó párszor láttam énekelni, olvasgattam róla cikkeket, és egyszerűen csak... pozitív véleményem lett róla, függetlenül attól, hogy miben is játszott pontosan. Emlékszem a rádöbbenésem pillanatára, amikor megtudtam, hogy meleg, és jót nevettem rajta, hiszen az ötlet, hogy a Barney-t játszó színész az életben meleg, azért elég ironikus.

Aztán láttam a férjével, a gyerekeivel, és őszinte leszek: függő lettem. Na nem annyira, hogy állandóan utána kutakodjak, és mindent mániákusan elolvassak róla. De minden alkalommal, amikor Tumblr-en találok róla egy cikket vagy egy képet, megnézem. Minden Halloweenkor olvadozom tőle, hogy mennyire cuki is ez a család. És minden alkalommal, amikor vitázni kezdek a melegjogokról, a melegházasságról, őket hozom fel példának. Elég ránézni egy családi fotójukra, elég megnézni egy interjút, amiben ezek ketten egymásról beszélnek, és süt belőlük a végtelen szeretet.

Viszont pont azért, mivel különösebben kutakodni nem kezdtem utána, amikor meghallottam ennek az életrajznak a hírét, nagyon kíváncsi lettem. Vajon hogyan futott be? Hogy kapta meg Barney szerepét? Milyen volt a coming outja? Hogyan ismerte meg a férjét, és milyen volt, amikor megszülettek a gyerekeik? Előjött belőlem a Kíváncsi Fáncsi, pedig alapvetően nem vagyok egy bulvárvadász.

A könyv pedig megválaszolta az összes kérdésemet. És emellett még viccesen is tálalta a sztorikat, bár igazándiból Neil Patrick Harristől nem is vártam mást.



Az első meglepetés számomra a könyv felépítése volt. Ugyanis nagyon nem számítottam rá, hogy egy önéletrajz is lehet amolyan útválasztós-lapozgatós könyv, de lehet. Bár érdekes és vicces volt a nagy lapozgatás, bevallom őszintén, hiába próbáltam ki, azért nagyrészt sorban haladtam a könyvben. Pusztán azért, mert egy idő után rájöttem, hogy tematikában hiába maradok meg egy vonalon a választás után, mégis NPH életének egy csomó részletét kihagyom, ami azért hatással volt a későbbi dolgokra. Egy ember életében nem lehet csak úgy ugrálni, még ha logikailag lehet, hogy bizonyos dolgok épülnek is egymásra, egy élet sokkal összetettebb annál, mint hogy egyszerűen csak átugorjunk bizonyos eseményeket.

Ha kedvenc részt kellene választanom, akkor az egyértelműen az a rész lenne, amit a kedves férj széljegyzettel látott el. Méghozzá az első találkozásról szóló részt. Nagyon jókat kuncogtam a kommenteket, és hát egész őszintén, a lapokról is süt a szeretet. Még képek sem kellenek hozzá, hogy ezt lássam. Imádom őket együtt, na.

Szóval akit kicsit is érdekel Neil Patrick Harris élete, az nagy eséllyel szeretni fogja ezt a könyvet. Egyáltalán nem száraz, nagyon NPH-s, tele sztorikkal, álmokkal, elképzelt jelenetekkel, vicces rajzokkal és megjegyzésekkel. Egy kicsit beláthatunk általa Hollywood kulisszái mögé. (Amikor meghallottam, kivel találkozott a Barney castingon, majdnem lefordultam a székről. Nem lövöm le a poént, de vicces lesz, higgyétek el.)

AJÁNLOM




Blogturné extra - Confrontation


Töredelmes vallomás 4: Imádok Youtube-on mindenféle interjúkat nézni, így akadtam rá erre a videóra is, és emlékszem, mennyit nevettem rajta. Szóba is került a könyvben, hogy mennyire szereti Neil Patrick Harris ezt a dalt, és hogy szokták énekelni, szóval ennek itt a helye. Tényleg érdemes megnézni!





Nyereményjáték


Neil Patrick Harris nevét leginkább az Így jártam anyátokkal sorozatból ismerheti a magyar közönség. A könyvhöz kapcsolódó nyerményjátékban most picit utánajárunk, milyen filmekben találkozhattunk még vele. Minden állomáson elrejtettünk egy-egy filmcímet. A ti feladatotok, hogy a kiemelt betűket sorba rakva, kitaláljátok, melyik filmről van szó, s a címet beírjátok a rafflecopter megfelelő sorába! Figyelem! A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy 72 órán belül válaszoljatok levelünkre, ellenkező esetben újrasorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje



Letehetetlen (nov. 2.)
Media Addict (nov. 4.)
Deszy könyvajánlója (nov. 6.)
Szembetűnő (nov. 8.)

Nincsenek megjegyzések