Breaking News

Sandra Regnier: Az elfek öröksége {Nyereményjáték}

Jaj, de jó volt olvasni!

Sandra Regnier: Az elfek öröksége

A blogturnéról




A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Sandra Regnier: Az elfek öröksége című regénye, a Sárkányok gyermeke trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere bemutatja a testalkata miatt sokat csúfolt Felicity cseppet sem átlagos történetét, melyben a hétköznapi élet problémái épp úgy megjelennek, akárcsak a misztikus kalandozások.
2015. november 10-től naponta egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Eredeti cím: Das geheime Vermächtnis des Pan
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 368
Fordító: Hajdúné Vörös Eszter
ISBN: 9789632616124
Sorozat: Sárkányok gyermekei trilógia 1.
Függővég:
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,08)
Megrendelési link
Felicity Morgan nem pontosan az, akit az elfek megjövendölt megmentőjeként elképzelünk.
Még csak tizennyolc éves, fogszabályozót viselése, a divatos ruhák nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett.
Egy nap új tanuló érkezik Felicity iskolájába, aki messze a leghelyesebb srác Londonban. Ő Leander FitzMor. Vonzó megjelenésével, kedvességével és megnyerő személyiségével mindenkit az ujja közé csavar. Felicity távol marad a fiút ostromló lányok csapatától, de Leandert mégsem tudja kizárni az életéből. Mert bár az iskola legnépszerűbb diákjai sorban állnak Lee barátságáért, a fiú mégis folyton Felicity társaságát keresi.
Ahogy telik az idő, Fay egyre több furcsaságot tapasztal, és úgy tűnik, hogy Lee is titkol valamit. A lány egyre biztosabb benne, hogy valami nem stimmel, de erről csak akkor bizonyosodik meg, mikor Leevel váratlanul visszautaznak az időben…

Az első mondat:


"Kíváncsi voltam."

Véleményem



Nem tudtam, mit várjak ettől a könyvtől, hiszen a megjelenés híre előtt semmi sem jutott el hozzám, mint az angol-amerikai könyveknél szokott. Viszont érdekelt, úgyhogy egy esélyt mindenképp akartam neki adni. És milyen jól tettem! 

Amikor elolvastam a nyitójelenetet, tudtam, hogy imádni fogom. Talán nem lövök le nagy poénokat, ha az első 2-3 oldalról beszélek, így felvázolom, mi tetszett annyira: Leander - Lee - FitzMor elindul az iskolába, hogy megismerje rég megjósolt jövendőbelijét, akitől "az egész nemzet jövője függ". Ő lesz a felesége, de semmi mást nem tud róla, csak a nevét. Besasszézik az iskolába, bemutatják neki Felicityt, aki gyönyörű, flörtöl vele, igazi bombanő. Megcsókolja, és boldog - minden tökéletes. Aztán megjelenik City, egy igazi kis szürkeegér. És jön a sokk: két Felicity van, és Lee a rosszat csókolta meg. És City egyáltalán nem az az álomnő, akire számított. Ráadásul el nem tudja képzelni, hogy egy ilyen lányon múljon annyi minden. 

Most komolyan! Képzeljétek el ezt a jelenetet. Annyira vicces! És innentől kezdve Lee-nek tepernie kell, hogy az első rossz benyomást kijavítsa. Ezért kapunk rengeteg vicces jelenetet, és nincs első látásra szerelem, van időnk szépen elidőzni a szereplőinkkel, és figyelni, hogy alakulnak a dolgok. Persze van románc, nem is kevés, de ez a jóslat-félrecsúszott első találkozás és City váratlansága Lee számára sokkal viccesebbé teszi az egészet.

A fantasyszál egész sokáig szinte csak nyomokban van, és fokozatosan lesz egyre több. Először átéljük Felicityékkel a sulis napokat, tudjuk, hogy valami van a háttérben, de hogy pontosan mi, az egészen sokáig rejtély marad. Aztán Lee egyre bátrabban mutatja meg magát, és egyre több furcsaság történik: például felbukkan egy hollywoodi sztár, csak hogy egy példát említsek. Lee eközben maga a bűbáj - udvarias, figyelmes, tényleg körüldongja a lányt. Én meg csak olvadoztam, és mosolyogva követtem az eseményeket. Nagyon YA és sokszor nagyon álomszerű, de olyan jó volt elmerülni benne! Annyira kellett nekem egy ilyen könyv. Fantasyszálas és végtelenül könnyed, az az igazi vigasztaló délutáni olvasmány. 

De az apróságok ellenére a nagy rejtélyek a könyv utolsó részéig azok is maradnak - ám akkor hirtelen minden felpörög, végre még többet megtudunk Lee-ről is (még mindig imádtam), és igazából kiderül, mire is számíthatunk majd valószínűleg a folytatásokban. És ettől csak még jobban imádtam ezt a világot, mert ami kiderül, azt mutatja, hogy rengeteg történelmi-fantasztikus kalandra számíthatunk még! 
Ráadásul az akciót is itt kapjuk meg, és nagyon-nagyon szerettem ezt a részt! Még hosszabban is nagyon szívesen olvastam volna róla, remélem, sok-sok ilyen lesz még. 
És mindezt sikerül megkoronázni egy függővéggel, amin jót puffoghattam, amikor letettem a könyvet. Ide a folytatást! 

Lee-ről már írtam, hogy imádtam, de a jó hír, hogy a női főszereplőt is szerettem. Kifejezetten örülök, hogy a szürkeegér lett a főszereplő, és nagyon tetszett, hogy City gyanakvó, és nem omlik rögtön a főszereplő pasi karjaiba. Ez így sokkal szórakoztatóbb volt. Rajtuk kívül kapunk még érdekes mellékszereplőket, például a rettentő tenyérbe mászó másik Felicityt, vagy Ciarant, akivel kapcsolatban még rengeteg kérdésem van. Valami lesz még itt...

A szereplőkön kívül pedig ki kell még emelnem a helyszínt is. Imádom Londont, már évek nagyon imádom. Ráadásul idén volt is szerencsém eljutni, és bár töredékét láttam csak azoknak a dolgoknak, amiket szerettem volna látni, arra épp elég volt, hogy néhány könyvben szereplő helyszínre már saját magam is emlékezhessek, még ha homályosan is. Szuper volt Londonban lenni, és felidézni a saját nyaralásom perceit, meg úgy egyébként is - London, imádom! 
Ráadásul a könyv tele volt mindenféle popkult utalással: dalok, hírességek, pl. Johnny Depp. Nagyon mai volt, és ezt tökéletesen tudta ötvözni az ősi fantasyszállal a szerző. 

Összességében nagyon szerettem ezt a sztorit! Nagyon YA, de ezt mindenképp bókként használom most. Picit rózsaszín, picit sulis, picit fantasys, és pont olyan egyveleget alkot, hogy tökéletes legyen olvasmány legyen egy délutánra, amikor nem akarok nagy drámákat, egyszerűen csak élvezni akarom, hogy olvashatok és mosolyogni akarok. Nekem ilyen volt Az elfek öröksége. Alig várom a folytatást!

NAGYON AJÁNLOM


Blogturné extra - 4 érdekesség a Towerről


Nem lövöm le a poént, hogy egészen pontosan milyen szerepe van a Towernek a történetben, mindenesetre többször szóba került, így arra gondoltam, összegyűjtök róla néhány érdekességet. :) 




1. A legenda szerint "Ha a hollók elhagyják a Towert, a királyság elbukik" A Towerben legalább 6 hollót tartanak folyamatosan, pusztán elővigyázatosságból. Szomorú tény: mindegyikük szárnyát visszavágták, hogy ne tudjanak csak úgy elrepülni.

2. 23.500 - ennyi ékszert tartanak ma is a Towerben. Ezek összértéke körülbelül 20 milliárd font!

3. A Towerben összesen 22 kivégzést hajtottak végre. A legutolsó 1941. augusztus 15-én volt, amikor a német második világháborús kémet, Josef Jakobsot végezték ki. Szerencsétlenül ért földet ejtőernyőjével, így elfogták. És hogy hogyan végezték ki? Leültették és lelőtték. És a szék még mindig megvan!

4. Állítólag számos szellem kísért a Towerben! Látták már többek között VI. Henrik és VIII. Henrik ötödik feleségének, Catherine Howardnak a szellemét, de még egy grizzlyét is, amit korábban itt tartottak. 

Egy kis személyes: én a Towernél :)


Nyereményjáték


A történetben számos popkultúrai-, történelmi-, és mitológiai elem keveredik egymással, így mostani játékunk során arra törekszünk, hogy próbára tegyük tudásotokat mindhárom témában.
Feladat:
1) Minden állomáson találtok egy kérdést, két válaszlehetőséggel. Döntsétek el, melyik a helyes opció, majd a megfejtést írjátok be a rafflecopter erre kijelölt mezőjébe. (Kötelező minden állomást teljesíteni!)
2) A válaszlehetőségek alatt - ha rákattintotok - találtok egy-egy képrészletet. Ezeket jó, ha lementitek vagy megjegyzitek, ugyanis ha az ötödik állomás végeztével összerakjátok - a helyes válaszok alatti - képrészleteket, akkor egy olyan híresség fotóját kapjátok meg, akinek a neve többször is elhangzik a regényben. Ezt pedig szintén írjátok be a rafflecopter megfelelő sorába. (Kötelező!)
3) Jó, ha figyeltek, mivel a rossz megoldások alatt is láthattok képeket. Ügyeljetek arra, hogy a megfelelőeket használjátok!
4) Extra pontért cserébe kitalálhatjátok, hogy a nem megfelelő fotócsíkok mely hírességektől származnak. (Nem kötelező.)
5) Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


VIII. Henrik mely feleségeit végezték ki a Londoni Towerben?


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11/12 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések