Breaking News

Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen {Nyereményjáték}

Izgi volt!

Kami Garcia Unmarked – Jelöletlen

A blogturnéról



A Légió visszatér! Egy elszabadult démonnal, aki mindent megtesz, hogy kitárja a Pokol kapuját, a tétek egyre nőnek. Kennedynek, Alarának, Csuhásnak, Jarednek és Lukasnak még soha nem volt ilyen nehéz dolga. A múltban pedig olyan titkok lappanganak, amelyekre senki sem számít…
A Blogturné Klub négy állomásos turnéra indul, hogy szembenézzen a Pokol démonaival - hogy hogy sikerül a kaland kiderül, ha követed a turnét december 13-a és 19-e között. 
Ha pedig ügyesen felszerelkezel a játékban, a könyv egy példánya is a Tiéd lehet!

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Unmarked
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 368
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789633994153
Sorozat: Légió sorozat 2.
Függővég: so-so
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,04)
Megrendelési link
Közöttünk jár… és bárki lehet az.
Kennedy Waters világában bosszúszellemek gyilkolnak, a szellemek titkokat őriznek, és egy
gonosz démon jár az emberek között – amit ő engedett véletlenül szabadjára.
Kennedynek és a Légió többi tagjának – Alarának, Csuhásnak, Lukasnak és Jarednek – le kell vadásznia ezt a démont. Miközben egyre többet tudnak meg a Légió és az Illuminátus Rend múltjáról, Kennedy rádöbben, hogy a legnagyobb rejtély nem titkos társaságokhoz, hanem a saját családjához fűződik. Fogy az idő, és egy Kennedy szívéhez közel álló ember élete veszélyben forog, így a lánynak szembe kell néznie a legfélelmetesebb kérdéssel: mégis, mi történhetett a múltban, ami miatt ő jelöletlen maradt?
Védd magad! Amiről nem tudsz, az igenis fájhat.

Az első mondat:


"Csupán a vasrács választott el bennünket egymástól."

Véleményem


Vissza az Odaát YA változatába! Legalábbis nekem ez volt az első gondolatom, amikor a kezembe kaparintottam a Jelöletlent. 

Az előző rész végén egy elég kemény függővéggel zártunk, ezt visszük tovább ennek a résznek az elején. Persze előtte az írónő hoz nekünk egy kis bevezetőt, amivel rögtön a szívbajt hozza ránk, csak hogy kitartson egész végig az izgalom.

Pedig izgalomból enélkül is akad bőven. (Bár hazudnék, ha azt mondanám, nem volt jó ötlet a leforrázós kezdés.) Kennedy elvált a többiektől, és egy távoli iskolában tengeti napjait. Nem is foglalkozik vele, hogy normálisnak tűnjön, egy célja van: hogy megpróbálja kideríteni, hová tűnt a démon, akit akaratán kívül a világra szabadított. Természetesen nem sokáig maradhat egyedül, visszatérnek a Légió tagjai, és még Kennedy legjobb barátnőjével is kiegészülnek - aki mellesleg elég idegesítő dolgokat produkál néha. 

Önálló "esetekből" ebbe a részbe kicsit kevesebb jutott. Szóval itt nincsenek olyan kis különálló szellemsztorik, mint az első kötetben. Sokkal hangsúlyosabbá válik a sok kicsi nyomozás helyett a nagy egész kérdése. Azaz - ahogy a fülszöveg is kitér rá - a Légió és az Illuminátus Rend múltja, céljai, valamint Kennedy családjának titkai. Ahogy a szereplők haladnak előre, fokról fokra tudnak meg egyre többet, és próbálják kideríteni, hogy lehetne legyőzni a démont. 

És hogy ez miért volt nagyon jó? Egyrészt kapunk akciót. Kifejezetten jó jeleneteket sikerült összedobni, de persze a nagy "epic" akcióra azért várni kell. Mindenesetre ha valaki attól tart, hogy nem kapja meg a napi akcióadagját, akkor az mrhnyugodhat - ráadásul a világ egyik legfurcsább és leghátborzongatóbb fegyverét sikerült beleírni ebbe a könyvbe. 

Viszont nem csak az akció gondoskodik az izgalomról, nem kevés feszültséget szül a sok-sok titok. A nyomozás is legalább olyan izgi, még ha máshogy is, de a magam részéről ezt élveztem a legjobban. Nem mondom, hogy mélységesen megráztak dolgok, az Illuminátus Rend már sokadszor tűnik fel egy olvasmányomban, szóval azért óriási meglepetések nem voltak. 

Cserébe viszont mindig jön valami kis apróság vagy épp egy nagyobb csavar, ami miatt pont mire kezdtem volna megnyugodni, újra összerándulhatott a gyomrom. És a rejtélyek érzelmileg is nagyon megmozgatnak. Van egy pont, amikor már teljesen elveszik a talaj Kennedy lába alól. Ez pedig nagyon tetszett, tulajdonképpen kifejezetten örültem, hogy nem csak megy előre érzelemmentesen. Megvannak a nagyon is idegesítő pillanatai, amikor mondanak neki valamit, aztán richtig is az ellenkezőjét csinálja, de ettől még tök jó, hogy megvannak az aggodalmai, hogy hétköznapi dolgokra vágyik, hogy kicsit tényleg őrületbe kergeti ez a sok marhaság - hisz ő is csak ember, és ezektől az apróságoktól lesz hihető a történet, minden természetfelettisége ellenére. Egy borzongatós sztori pedig akkor igazán jó, ha elhiszed - ha nem hiszed, legalább részben, nem fogsz félni és izgulni.

A szereplők nagyrészt a régiek, de azért még ők is produkálnak meglepetéseket. Egyrészt már említettem Kennedy legjobb barátnőjét, aki most elég sok időt kapott a regényben. Szerettem, mert tök jó ez a nagy barátság, tűzön-vízen át, és valóban roppant vicces párbeszédei voltak, mégis... Mégis sok volt néha. 

De a Légió tagjai is okoznak egy-két kisebb vagy nagyobb meglepetéseket. Például Csuhás, akire nagyon kíváncsi leszek a folytatásban. Sok mindenre számítottam tőle, erre nem. 

Aztán vannak új szereplők is - nem fogok spoilerezni, hogy kik, jó páran vannak, de ha elárulnám, kik ők, máris poént lőnék le. Viszont annyit mondhatok, hogy szerencsére mindegyik jól ki van találva, kellőképpen összetettek, alig várom, hogy még többet megtudjunk róluk, kellett e mellé a sor tini mellé egy pár hasonlóan furcsa felnőtt.

S(z)óval összességében még mindig borzongató, izgalmas és érdekes a sztori. A titkos társaságok téma már kicsit lerágott, de akármilyen kliséket is találni a sztoriban, összességében ettől még nem rosszabb, sőt... Szerintem nekem jobban tetszett az elsőnél - és le merem írni: nagy szerepe volt benne a dühítő csavar miatti izginek is. 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Mostani nyereményjátékunkban segíteni szeretnénk Neked, hogy felszerelkezhess a Pokol lényei ellen. Minden állomáson egy versikét találsz, ami alapján kitalálhatsz egy-egy olyan dolgot, ami védelmet nyújt a gonosz ellen - legalábbis a legendák és a Légió sorozat alapján.
Ha megfejtetted a versikét, nincs más dolgod, mint a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba felvinni a megoldásokat!
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertest e-mailben is értesítjük, az értesítéstől számított 72 órán belül várjuk a jelentkezést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Itt is, ott is megtalálsz, alapelem vagyok
készülnek belőlem tárgyak: kicsik és nagyok.
Hozzáértő kéz formáz, hevít,
az oxigén vörös köpennyel terít.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje 


12.13. CBooks
12.15. Media Addict
12.17. Deszy könyvajánlója
12.19. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések