Breaking News

Csúszik a Mielőtt megismertelek film?

Az idei könyvből készülő filmeket összefoglaló bejegyzésemben is írtam róla, hogy érkezik Jojo Moyes Mielőtt megismertelekjének adaptációja. 

A filmre már csak azért is sokan fel fognak figyelni, mert a szereposztás a könyvmolyok álomcastja. Főszerepben Emilia Clarke (Trónok harca) és Sam Claflin (Az éhezők viadala, Hófehér és a vadász, Ahol a szivárvány véget ér, A katedrális), és a Harry Potter rajongók különösen örülhetnek, visszetér Neville Longbottom, ugyanis a szexi Matthew Lewis is szerepet kapott a filmben.


Akkor még azt írtam, hogy március 3-án érkezik a film, ám közben Amerikában úgy döntöttek, visszahozzák az eredeti bemutatódátumot, június 3-át. Hogy ez a magyar bemutató mennyiben befolyásolja, arról egyelőre nem találtam információt, az IMDb szerint a magyar premierdátum még mindig március 3. 

Akárhogy is, addig a könyvet lehet olvasni. Bevallom, nekem eddig még kimaradt, pedig Jojo Moyest már sokan ajánlották. Valószínűleg ez is felkerül a listámra. 


A könyv fülszövege:

Louisa Clark elégedett az életével: szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta, immár huszonhat éve él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával él. És talán még Patricket is, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi gondozója lesz, aki – miután egy motorbalesetben teljesen lebénult – depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjait…
Will Traynor gyűlöli az életét: hogy is ne gyűlölné, amikor egyetlen nap alatt mindent elveszített? A menő állása Londonban, az álomszép barátnője, a barátai, az egzotikus nyaralások – mindez már a múlté. A jelen pedig nem is lehetne rosszabb: nem elég, hogy önállóságától és méltóságától megfosztva vissza kellett térnie a szülővárosába, ebbe az álmos és unalmas városkába, a szülei birtokára, most még egy új gondozót is felvettek mellé, anélkül hogy kikérték volna a véleményét. Az új lány elviselhetetlenül cserfes, idegesítően optimista és borzalmasan felszínes…
Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve se találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és -pusztán a másik kedvéért- újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról?

1 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Én tegnap kezdtem el olvasni a könyvet - és mára már be is fejeztem. Először kicsit féltem tőle, hogy megkapom az Életrevalókat egy picit más köntösben, de nem így volt. Teljesen egyedi, magával ragadó és szívszorító ez a történet. Szóval, ha van egy kis időd, mindenféleképpen olvasd el. Megéri. :)

    VálaszTörlés