Breaking News

J. L. Armentrout: Trust in me – Bízz bennem {Értékelés + Nyereményjáték}

I-M-Á-D-O-M Camet!
J. L. Armentrout: Trust in me – Bízz bennem

A blogturnéról




Hazánkban már ismert és kedvelt írónő, Jennifer L. armentrout, másik írói álnéven is ír, ami a J. Lynn és az ő nevéhez fűződik a Wait for You - Várok rád new adult sorozat.
A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent hazánkban a sorozat kiegészítő kötete, a Trust in Me - Bízz bennem, ami Cameron szemszögéből meséli el a történetet.
Kíváncsi vagy milyen lehet? Kövesd a Blogturnét és játssz velünk és nyerd meg a könyv egyik példányát!


Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Trust in Me
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 392
Fordító: Császár László
ISBN: 9789633995211
Sorozat: Várok rád 1,5
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,28)
Megrendelési link
A NEW YORK TIMES sikerlistás írónőjének legújabb könyve, a VÁROK RÁD folytatása úgy mutatja be Cam és Avery forró románcának történetét, ahogyan korábban soha nem olvashattunk róla… teljes egészében Cam szemszögéből mesélve el a történteket.
Cameron Hamilton hozzászokott már, hogy megkapjon mindent, amit csak akar – különösen, ha csajokról van szó. Amikor azonban viharos körülmények között megismerkedik Avery Morganstennel, megtalálja az egyetlen lányt, aki képes ellenállni szikrázóan kék szemeinek. Nem csoda, ha minden gondolata e szeleburdi és izgalmas csaj körül forog.
Averynek megvannak a saját titkai, amelyek nem engedik, hogy akár önmagának is bevallja, milyen mély érzelmekkel viseltet Cam iránt. Vajon mit kell tennie Camnek ahhoz, hogy áttörje a falat, és elnyerje Avery bizalmát? Vagy az is lehet, hogy továbbra sem lesz képes közel kerülni Averyhez, és elveszti az esélyét, hogy végre őszinte és hosszan tartó szerelemre találjon?

Az első mondat:


"Jase Winstead kegyetlen kis rohadék volt."

Véleményem


Hát lehet Camet nem imádni? A kérdés persze költői, hiszen a válasz egyértelmű: NEM. 
Emlékszem, amikor a Wait for You-t először olvastam, rögtön beleszerettem. Bár nem mindig értettem meg, mit miért tesz, szerettem Averyt, Camet meg egyszerűen imádtam! Arra is emlékszem, mennyire szórakoztattak a mellékszereplők is, és imádtam a nagyon egyedi teknősös szálat és az összes poént, amit szegény Raffaello kárára elsütöttek. 

Amikor kiderült, hogy az írónő megírta a férfi szemszöget is, rettentő boldog voltam. (Egyébként tegnap Oblivion, ma Bízz bennem - ez egy ilyen Armentroutos-férfi szemszöges két nap. :D) Camet imádtam, és mindig érdekelt, hogy ő vajon hogyan élte meg ezt az egészet. Vajon tényleg szerelem volt első látásra, vagy először csak egy csinos lányt látott Averyben? Hogyan döntötte el, mikor meddig mehet el vele? Úgy egyáltalán, mi történt vele, amikor épp Avery nem volt vele? 

Ez mind kiderül ebből a kötetből! Az egyik fontos dolog, hogy belelátunk Cam fejébe. Tudjuk, hogyan alakultak az érzései, mi vonzotta Averyhez, hogyan jutottak eszébe a világ legcukibb randiötlete, és mire gondolt, amikor a lány furcsán reagált egyszerűnek tűnő dolgokra. Érdekes volt látni, Cam mire következtet Avery reakcióiból, sokszor kifejezetten megmosolyogtató volt látni, hogy ugyanazon szituációba mennyire mást lát bele egy férfi és egy nő. És ha már Cam fejénél járunk, kifejezetten szerettem Cam belső hangját. Voltak káromkodások, sokkal-sokkal több szexuális gondolat, mint Avery esetében, szóval nekem ez bejött. Nem voltam még pasi, de el tudtam fogadni, hogy ez tényleg egy férfi szemszöge. 

A másik, ami jó volt ebben a könyvben: Cam baráti köre. Cam Avery nélküli életéből viszonylag keveset látunk az eredeti kötetben, hiszen nem ezen van a hangsúly. Camet tényleg csak akkor látjuk, amikor vele van a lány is. Itt viszont minden más. Hazamegyünk vele egyedül a családjához, együtt lógunk a haverjaival, és Ollie-n kívül más barátjával is találkozunk. Sőt, ami azt illeti, Ollie-val szemben Jase-ből kapunk nagyon sokat.

Őszinte leszek, nem is tudom Jase szerepelt-e a Wait for You-ban, gondolom igen, de ha szerepelt is, túl mély nyomot nem hagyott bennem. Itt viszont nagyon sok időt töltünk vele, és végig lehetett érezni, hogy az írónő már a szerelmi szálat készíti elő Jase számára. Belelátunk kicsit a lelki válságába, mindezt azonban úgy, hogy valójában végig rejtély marad. Elindul a szerelmi szál, kezdhetünk szurkolni, szorítani, és aztán puffanunk, mert természetesen csak a saját könyvében kapja majd meg a kapcsolat a végkifejletet. Mindenesetre még egy ok, ami miatt várhatjuk a folytatást, és még egy ok, ami miatt még a folytatás előtt érdemes elolvasni Cam szemszögét is. 

És ne kérdezzétek, miért, mindenesetre annyira cukinak találtam Cam becézését, hogy rajtam ragadt az "eperkézés". Amikor először Eperkeként gondolt Averyre, nem igazán tudtam hova tenni, de ahogy haladt előre a történet, egyre jobban imádtam ezt a kedves megszólítását. Más kérdés, hogy el nem tudom képzelni, hogy ha valaki ennyire sokáig és állandóan egy néven hív a fejében egy embert, az legalább egyszer ne csússzon ki a száján hónapokon keresztül... Mindenesetre elfogadtam, és imádtam! 

A cselekmény nagyjából azért a régi, kivéve a néhány plusz jelenetet Cam életében. A hangsúly továbbra is Averyn van és kettejük kapcsolatán, illetve egy kicsit többet foglalkozunk azzal is, hogy Cam mit vár a maga életétől, és merre tovább. Ebben a tekintetben kifejezetten tetszett Cam és az édesapja kapcsolata, az összes közös jelenetüket imádtam. Meg úgy egyben az egész családját most is. KIS SPOILER: Egy valamit sajnáltam: hogy azt a bizonyos jelenetet, amikor Avery megnyílik pulykasütögetés közben Cam anyjának, nem követhettük Cam szemszögéből. Olyan jó lett volna végighallgatni... KIS SPOILER VÉGE

Összességében ebből a szemszögből is nagyon szerettem a sztorit, és Jase-ék mellékszála miatt epedve várom a folytatást. Ide nekem minél gyorsabban!

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Raffaellónál tündéribb kis kedvencet aligha hordott hátán a föld. Mostani játékban azért megkísérlünk néhány cuki teknős felkutatásával. Minden állomáson megadunk egy képet vagy idézetet, a ti feladatok pedig kitalálni, melyik filmből vagy könyvből származik a megadott részlet.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje




01.04. - Angelika blogja

01.06. - CBooks


01.10. - Insane Life

01.11. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések