Breaking News

J. Lynn: Wait for You – Várok rád


Kell nekem egy Cam
Wait for You – Várok rád

A blogturnéról



A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg a  Wait for You - Várok rád című könyv, ami a sokak számára ismert írónő, J. Lynnek (Jennifer L. Armentrout) egy újabb sorozatának nyitókötete. A blogturnés állomásokon különböző értékelések mellett  számos extrát találtok és akár megnyerhetetitek a három példány egyikét!

Eredeti cím: Wait for You
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: ???
Fordító: Császár László
ISBN: 9789633990223
Sorozat: Wait for You 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,23)
Megrendelési link
A 19 éves Avery Morgansten, annak a bizonyos 5 évvel korábbi rettenetes, egész életét megváltoztató Halloween bulinak az emlékei elől menekülve, beiratkozik az otthonától több ezer kilométerre levő főiskolára. Amire azonban soha nem számíthatott volna, hogy éppen az a fiú kezd érdeklődni iránta, aki egyetlen pillanat alatt összetörheti Avery, gondosan felépített jövőjét.
Vannak dolgok, amiket meg kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, szikrázóan kék szemű, szívdöglesztő srác, akinek csodálatos képessége van arra, hogy elérje, Avery megint olyasmikre vágyjon, amikről úgy gondolta, hogy régen kiölték belőle. Nagyon nem jó ötlet összejönni vele. Ugyanakkor lehetetlen semmibe venni a feszültséget, amely kettejük között támad, és amely felszínre hozza Avery lényének, addig nem tapasztalt oldalait.
Vannak dolgok, amiket nem fojthatunk magunkba…
Amikor azonban Avery váratlanul fenyegető e-maileket és telefonhívásokat kezd kapni, már kénytelen szembenézni a múltjával, amit szeretett volna rejtve tartani. Van ugyanis valaki, aki nem engedi, hogy elfelejtse azt a bizonyos éjszakát, amikor minden megváltozott. Vajon sikerül végül feldolgoznia magában, hogy felszínre kerül ez a rettenetes igazság? És Cam mellette áll majd, hogy támogassa?
És vannak dolgok, amikért megéri harcolni…

Véleményem

Ahogy a régi magyar-töri tanárom mondaná, ez a könyv úgy kellett nekem, mint egy falat kenyér. Amikor már egymás után több függővéges fantasyt és disztópiát olvastam, úgy vágytam egy olyan regényre, mint a Wait for You, hogy el sem hiszitek. Olvasni kezdtem, és belehuppantam, mint egy puha párnába.

Félre ne értsetek, persze ebben a könyvben is megvan a főszereplőnknek a nem is kicsit terhe, amit cipel magával, ahogyan az az ilyen könyveknél lenni szokott. Viszonylag hamar nyilvánvalóvá válik, hogy körülbelül mi történhetett Averyvel. Egy sor hasonlót olvashattunk már, de ami nagyon tetszett és ami új volt - le merem írni, mert a fülszövegben is benne van - a fenyegető és zaklató e-mailek és telefonhívások sora. Így Avery titkával kapcsolatban hiába sejtünk bizonyos dolgokat, végig megmarad a kellő titokzatosság. Egyszerre értjük meg a cselekedeteit és a félelmeit és maradnak bennünk kérdőjelek. Ez nagyon tetszett, főleg mivel ezen a szálon a végén azért minden elvárásom ellenére kaptunk egy csavart, ami szintén új volt, ilyesmivel még nem találkoztam és nem számítottam rá. 

Egyébként ha ezektől az újításoktól eltekintünk, nagyjából arra számíthatunk ettől a könyvtől, amire mostanában a new adult történetektől: megvan a cuki fiú meg a cuki lány, akik között csak úgy pattognak a szikrák, de mindkettőnek van valami nagy tragédiája, amivel meg kell küzdeniük. De ettől még nem válik unalmassá a történet. 

Mitől lehet mégis élő a sztori, ha sok mindenre már számítunk belőle?

Nos megmondom: a karakterektől és az apróságoktól. Akik korábban kérdezgettek, hogy mi a véleményem a könyvről, egy nagyon rövid és tömör választ kaptak: Akarok egy Camet. És hogy ez mennyire igaz! Az NA sztorik főszereplő pasijai nagyon könnyen beleeshetnek abba, hogy csak érezzük, hogy szexik és kívánatosak, valójában azonban hosszú távon nem hagynak bennünk mély nyomot. Camre emlékezni fogok, ez egészen biztos. Cam, aki süt, aki a csillagokat bámulja és nem csak azért, hogy levarázsolja a csajokról a bugyit! Ráadásul ott van vele Raffaello, az egyik kedvenc szereplőm a könyvből, akiről szívesen olvastam volna még többet. (Raffaello egy teknős egyébként.) Most komolyan, ki ne akarna ilyen pasit? 

Avery mellette kifejezetten normális főhősnő volt. Ahogy az általában lenni szokott, hozzá kevésbé kötődünk, mint a pasi főhőshöz, mert hát... De azért örültem Averynek, mert nem volt idegesítő, az olvasók számára is elfogadható módon próbál megküzdeni a démonaival és újrakezdeni. 

Kettejük esetében már az első perctől nyilvánvaló, hogy nem mehetnek el csak úgy egymás mellett - tudjátok, a szikrák, amiket már említettem. És akárhányszor olvashatok szomszédban lakó főszereplőkről romantikus szálban, egyszerűen képtelen vagyok megunni. Abban a pillanatban, amikor kiderült, hogy ez a helyzet kettejükkel is, tudtam, hogy végleg elvesztem. 

És akiket még kiemelnék: a mellékszereplők. A legjobb barátok mindig nagyon fel tudnak dobni egy NA történetet, ez a Várok rád esetében sincs másképp. Bár nem szerepelt sokat, közülük is kiemelném Señor Gyökeret, vagyis Ollie-t, Cam rettentő vicces szobatársát - nagyon-nagyon várom, hogy róla még többet olvashassak.
Illetve a mellékszereplők közül még megemlíteném a két szülőpárt. Cam szüleiért egyszerűen odavoltam, viszont mellettük tökéletes ellenpontot jelentettek Avery szülei. Érdemes elgondolkozni, mennyire más irányba tudja terelni a már nem is olyan kicsi gyerekek sorsát két különböző szülői reakció. Tanulságos. 

Összességében imádtam ezt a történetet, kellően könnyed tud maradni minden komoly témájával együtt is, a szereplőkért pedig odavoltam!


NAGYON AJÁNLOM


Blogturné extra - Előzetes




Nyereményjáték

Itt a karácsony és a szilveszter is, ezért nem lesz túl nehéz dolgotok, ígérjük! :)
Minden turné állomáson egy szereplő nevének a betűi keveredtek össze és a kiemelt betűk alapján kell kitalálnotok, melyik szereplők bújtak el az állomásokon.
Minden egyes helyes megfejtéssel növelitek az esélyeteket, hogy megnyerjétek a három példány egyikét.

(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére szállít!
A nyerteseket e-mailben értesítjük, az értesítéstől számított 72 órán belül kérjük válaszolni az e-mailre, amennyiben ez nem történik meg, újabb nyertest sorsolunk.)
  

a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

December 15 - Kelly Lupi olvas
December 18 - Deszy könyvajánlója
December 21 - Angelika blogja
December 23 - Insane Life
December 27 - Kristina blogja
December 30 - CBooks
Január 3 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések