Breaking News

Jasinda Wilder: Falling Into You - Zuhanok beléd {Értékelés + Nyereményjáték}

Kettős érzések

Jasinda Wilder: Falling Into You - Zuhanok beléd

A blogturnéról




Hazánkban a könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelent meg a nagysikerű Falling into you - Zuhanok beléd című new adult könyv.
Történet a szerelemről, elvesztésről és újrakezdésről, támaszról és emberek közötti kapcsolatokról.
Nyolc blogger, nyolc állomáson mesél a könyvről és ha velünk játszol, tiéd lehet az egyik példány!


Eredeti cím: Falling Into You
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 336
Fordító: Kovács Anna
ISBN: 9789633993361
Sorozat: Beléd zuhantam
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,06)
Megrendelési link
Kyle volt az első igaz szerelmem, az első minden értelemben. Aztán egy viharos augusztusi éjjelen ő meghalt, és vele halt az is, aki akkor voltam. Colton nem arra tanított meg, hogy hogyan éljek. Nem gyógyította meg a fájdalmam. Nem hozta rendbe. Arra tanított, hogyan viseljem el. Hogy hogyan éljem meg. És végül hogyan engedjem el.
Nell Hawthorne szerelmes Kyle Calloway-be, aki a legjobb barátja, amióta csak az eszét tudja. Ifjú szerelmük elpusztíthatatlan, az élet csupa ígéret számukra. Aztán egy éjszaka Kyle meghal egy tragikus balesetben, Nell pedig egy életre megváltozik.
A temetésen ismeri meg Kyle bátyját, Coltont. Mindketten küszködve próbálnak továbblépni az életükben, amennyire tőlük telik. Évekkel később újra találkoznak New Yorkban, és Colton rájön, hogy Nell valójában sosem tette túl magát Kyle halálán. Úgy tűnik, a lány mélyen gyökerező fájdalmat, súlyos bűntudatot hordoz, magát hibáztatja a történtekért. Colton tudja, hogy nem volna szabad beleavatkoznia, de nem bír magával. Egyiküknek sem könnyű megbízni a másikban, és mindkettejüknek megvannak a maguk démonai. Együtt megtanulják, mi a fájdalom célja, mit jelent a gyógyulás, és mennyire fontos a megbocsátás.

Az első mondat:


"NEM MINDIG COLTON CALLOWAYBE VOLTAM SZERELMES."

Véleményem


Na jó, az első mondat a másodikkal együtt az igazi, szóval: "NEM MINDIG COLTON CALLOWAYBE VOLTAM SZERELMES. Először az öccsét, Kyle-t szerettem."

És igen, ezt elolvassa az ember, aztán motoszkálni kezd benne a gondolat: mi a fene történt? Miért lett vége Kyle-lal? Aztán hogy kötött ki Colton mellett a főszereplő lány? Legyünk őszinték, két testvérrel is összejön elég nagy tabunak számít, bár nyilván nem példátlan. Ez a kezdés rögtön elérte, hogy amíg a két tini, Kyle és Nell cuki szerelméről olvastam, ott motoszkáljon benne a balsejtelem, Damoklész kardjaként lebegett fölöttem a két nyitómondat. És Kyle és Nell kifejezetten aranyosan voltak, de tényleg. A felvezetés pont elég volt ahhoz, hogy megértsem, Nell mennyire szorosan kötődött Kyle-hoz - barátok voltak és aztán szerettek csak egymásba. Lehet persze vitatkozni, hogy mi lett volna hosszú távon - hiszen egyrészt tiniszerelem, és elég nyilvánvalóvá váltak a kapcsolatuk problémái is a végére, de attól még a regény eleji mában nem lehet nekik nem szurkolni. És nem lehet nem érezni a kettejük közti kapcsolat mélységét. 

Pont ezért gyilkolt meg egy kicsit, amikor Kyle meghalt. Rettentő rémisztő és fájdalmas és kínkeserves volt olvasni azt a bizonyos jelenetet, de nagyon kellett. Sok olyan sztoriban, amiben a gyászé a főszerep, valahogy távolról figyeljük csak az eseményeket, sokszor visszaemlékezésekből tudunk meg dolgokat, puszta mesékből, pedig benne lenne... Na, az az igazán fájdalmas. Fogni a szerelmed kezét, miközben szépen, lassan elszivárog belőle az élet. És főleg azzal a tudattal volt nehéz ez figyelni, hogy milyen nyomot hagy majd ez ráadásul hosszú távon. Kyle nem pusztán meghal, és Nellnek nem ok nélkül van bűntudata, ha még a gyász nem lenne elég. Mert igenis ott egy sor mi lett volna, ha... Nem kellett volna neki azt mondanom, arrébb kellett volna lépnem két métert, ha, ha, ha. Tökéletes értettem, miért a rengeteg mi lett volna, ha gondolat Nell fejében és miért az óriási adag bűntudat, még ha ésszel tudjuk is - ő is, mi olvasók is -, hogy baleset volt. 



A regénynek ezt a részét imádtam. Azt a jelenetet is, és a hatást is, amivel hosszú távon együtt élünk. 

Nagyon tetszett az is, hogy bár tipikus rózsaszín, álombéli szerelemként kell emlékeznünk Nell és Kyle kapcsolatára, azért nem mutatta tökéletesnek a szerző. Tipikusan olyan problémák kerültek elő, amik életszagúak és hihetőek. 

Szintén tetszett mindezekhez kapcsolódóan, hogy Kyle emléke milyen hosszan Nellel marad. Ami egyértelmű, de a hogyan tetszett, ahogyan ábrázolta ezt az írónő. Minden érintést, minden csókot hozzá tud csak mérni Nell, és ettől még súlyosabb a továbblépés. És akkor most képzeljétek el ezt úgy, hogy ráadásul a testvérével. Jaj, nehéz sztori. 

Nagyon tetszettek Colton démonai is, hogy róla is essen szó, főleg a kiváltó ok - nem spoilerezek, mert ez eléggé a végén derül ki a történetnek, de tökéletes választás volt a családi szakadás okához. Bravó, örültem ennek a témának. A rosszfiúk szállal mondjuk már kicsit nagyobb problémáim voltak. Valahogy azt érzem, Nell kicsit a szőnyeg alá söpörte Colt életének sötét oldalát. Colt gyötrődése tetszett, a fájdalmas visszaemlékezései is - de az, ahogy erre Nell reagált, néha szerintem túlságosan könnyed volt. 

És akkor ezt még sikerült megfejelnünk egy közös dologgal is - megint csak nem spoilerezek, de ezen a ponton már kezdtem kissé besokallni a nehézségekből. Ott volt Kyle halála és minden, ami ebből következett, aztán Colt nehézsége és a sötét múltja, aztán az, hogy Nell két testvérrel jár egymás után, és végül ez a sztori végi közös... Nem, nem spoilerezek. Szóval ezen a ponton kissé már besokalltam a tragédiákból egy kötetre. (Bár be kell vallanom, a kapcsolódó dalt megkönnyeztem.)

Egyébként szerettem együtt Coltot és Nellt, mégis valahogy... nem voltam a kapcsolatuk kibontásával tökéletesen elégedett. Túlságosan könnyen zuhannak egymás karjaiba, mindkét alkalommal. Sajnáltam ezt a gyorsaságot, és picit elnagyoltnak éreztem a "mi megértjük egymást" magyarázatot, örültem volna ennél egy fokkal többnek. 


A zenerajongók viszont örülhetnek. A könyv tele van dalokkal, egészen konkrétan megnevez benne rengeteget az írónő, hiszen többet maguk a szereplők is előadnak - ezeket a részeket viszont imádtam, itt éreztem azt Colt és Nell között, amit máskor általában hiányoltam. 

Összességében nem volt rossz történet, a fájdalom kifejezetten tetszett, a romantikus szállal nem vagyok 100%-ig elégedett.

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra - A szerzőről




Jasinda Wilder michigani lakos, aki rajong a szexi férfiakról meg az erős nőkről szóló csiklandós történetekért. Amikor nem ír, akkor valószínűleg vásárol, süt vagy olvas. Szeret utazni. Szívesen vakációzik Las Vegasban, New Yorkban vagy az ohiói Toledóban. Gyakran iszik édes vörösbort fagyasztott bogyós gyümölcsökkel.


Nyereményjáték


Ezúttal könnyű feladatotok lesz!
Egy közös van bennünk, szeretjük a romantikus könyveket. Mostani játékban különböző new adult könyvekből olvashattok idézeteket és ez alapján kell kitalálnotok, melyik könyvből van.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


– Van fogalmad róla, hányszor szóltál ma rám, hogy fogjam be?
– Van fogalmad róla, hányszor szólhattam volna még rád?


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


01.02. - Angelika blogja
01.04. - Deszy könyvajánlója
01.06. - Insane Life
01.08. - Cbooks
01.10. - Kristina blogja
01.12. - Kelly & Lupi olvas
01.14. - Media Addict
01.16. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések