Breaking News

Robert Paul Weston: A híres hatodik Ghork {Értékelés + Nyereményjáték}

A lények még mindig kreatívan viccesek

Robert Paul Weston: A híres hatodik Ghork

A blogturnéról




A szörnyek visszatérnek! Újabb foszforeszkáló könyv vár Rád, újabb izgalmasabb kalandokkal a szörnyek világában. És ami nem semmi: most kilépünk a Szörnyen Titkos Részleg falai közül, mert a ghorkok valami rosszban sántikálnak. Hőseinkre vár a feladat, hogy kinyomozzák, pontosan mi történik.
Tartsatok velünk Ti is a nagy kalandban, és ha ügyesek vagytok, a könyv 3 példányának egyikét is megnyerhetitek!


Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Gobbled by Ghorks
Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 196
Fordító: Pék Zoltán
ISBN: 9786155541681
Sorozat: Szörnyen Titkos Részleg 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,24)
Megrendelési link
A Szörnyen Titkos Részleg újabb akcióra kényszerül, mert egy másik városban titkos cselszövésbe kezdenek a ghorkok. Sőt, egyes ételek még az embereket is képesek fura lényekké változtatni Ajjaj!

Az első mondat:


"Elliot és Leslie elszaporáztak egy zöld egyiptomi piramis, egy zöld űrrakéta és egy zöld orrszarvú előtt."

Véleményem



Megint foszforeszkál! *-* Bocsi, ezt muszáj volt megírnom, mert olyan vagyok, mint egy rossz gyerek, ez volt az első, amit megnéztem, miután hazaértem vele! És úgy alakult, hogy a bejegyzést is este írom, így természetesen egy tíz percet szórakoztam azzal, hogy feltöltöm, villany lekapcs - jééé, világít. Mintha nem tudtam volna előre... Az élet apró örömei. 

Mindenesetre nem csak a sötétben világítás maradt a régi, a lények is visszatérnek és kalandjaik is legalább olyan izgalmasak, mint az első részben. Sőt, a tétek nőnek, hiszen most ki is kell mozdulnunk a Szörnyen titkos részlegről. Ez pedig nem kis kihívás hőseinknek, ahogy ezt nyilván el is tudjátok képzelni - sokféle külsővel el lehet tűnni a tömegben, de azért egy tündenevér vagy egy bombasztadon dolga nem ilyen egyszerű. Ez remekül meg is fűszerezte a történetet, még ha megoldás is született a bujkálásra, azért jókat szórakoztam, miközben néztem, hogy szörnyek futkosnak az utcán, és vártam, ki mikor jön rá, hogy ők most tényleg, és nem csak jelmez...

Na de miért is kell kimozdulni? Ha azt hittük, hogy a ghorkokkal elbántunk az előző részben, akkor természetesen csalódnunk kell. A ghorkok minden eddiginél nagyobb összeesküvésre készülnek, de szerencsére erről a Szörnyen titkos részleg lakói időben értesülnek, így megpróbálhatják megelőzni a bajt. Ehhez pedig nagy szükség van Elliotra és Leslie-re is. 

Kifejezetten tetszett ez a kis túra, nagyon sok vicces helyzetre adott lehetőséget. Elliot szüleit még mindig imádom, rettentően jókat nevettem az ételkritikus megjegyzéseken, és a srác zöld mellénye is külön szerephez jutott, még inkább, mint eddig. Kapunk egy jó nagy adag rejtélyt is, és persze nem csekély veszélyt is rejt az új kaland - a végén pedig a csavar! Na, arra tényleg nem voltam felkészülve. Sikerült nem vérengzősen lezárni, és még ráadásul jót is nevettem rajta. 

Aminek az előző rész rajongói szintén örülni fognak: őrült találmányokban ezúttal sincs hiány. Személyes kedvencem a cipőkanálkürt, amikor először elolvastam a nevét, azt hittem, valamit félreértek, de természetesen csak a lények furmányos gondolkozásának szüleménye. Hogy mire jó, azt nem lövöm le, a könyvből majd kiderül! ;)

Ennél is jobban szerettem azonban Gügor szálát, ebben a részben magasan ő volt a kedvenc szereplőm. Ki hitte volna, hogy ilyen romantikus lélek szunnyad az óriásban? Annyira, de annyira szurkoltam neki, hogy összejöjjön! Nem lövöm le, mi, mert nagyon jó volt rájönni olvasás közben, de higgyétek el nekem, Ti is szorítotok majd neki, hogy végre bevallja. Tulajdonképpen elég megdöbbentő, milyen könnyű volt ezzel a lénnyel azonosulni. Ó, Gügli!
 
Gügor, a romantikus hős

Aztán amire az első rész vége óta nagyon vártam: Leslie nagypapájának visszatérése. Megint csak nem spoilerezek, de szerencsére örülhet a szívem, megkaptam, amit akartam. 

A kedvencem kétségtelenül a nagy lezárás volt - ahogy a könyvben Jean-Remy megfogalmazza: "Esz a sok szerhetet." Kedves volt, vicces volt, mindenki összejött, ilyen egy igazán szuper lezárás. Ráadásul még egy kis izgalmat és nyitott szálat is hagyott, de nem akkorát, hogy zavarjon. 

Összességében megint csak nagyon szerettem a lények kalandjait, jókat nevettem, és még mindig lenyűgöz Robert Paul Weston észjárása - el nem tudom képzelni, honnan jut eszébe ez a sok vicces lehetetlenség, ami így, összegyúrve mégis ennyire jól működik. Illusztrációkból egy fokkal kevesebbet kapunk, mint az első részben, a részek elején van egy-egy nagyobb, kétoldalas kép, illetve a fejezetek elején egy-egy kisebb, de igazából nem hiányzott semmi, így is tökéletes volt. 

NAGYON AJÁNLOM


Nyereményjáték


A Szörnyen Titkos Részleg főszereplői ebben a kötetben ennivalóan fura fogások nyomába eredetnek. Az ételeknek és a helyi étteremnek köze van ahhoz, hogy a városkát ahol hőseink nyomoznak ellepik a fura lények. Ráadásul valaki valamit kotyvaszt, ami biztos, hogy nem Michelin csillagos fogás lesz!

Tarts velünk és utazd körbe te is a világot, és segítsd a SZRT lényeit hogy rájöjjenek, hogy melyik étteremről van szó. Mindegyik bloggernél Michelin-csillagos étterem neveket találsz, neked csak az a dolgod, hogy rájöjj, hogy melyik városban találhatóak az éttermek. Ha ügyes vagy és jó várost írsz a Rafflecopter dobozba, akkor megnyerheted a könyv 3 példányának egyikét.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Le Pré Catelan, Ledoyen, Epicure - Na melyik városban vagyunk?

a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


01.09 - Always Love a Wild Book
01.11 - Zakkant olvas
01.15 - Deszy könyvajánlója
01.16 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések