Breaking News

Tammara Webber: Where You Are – Ahol te vagy {Értékelés + Nyereményjáték}

Jobb volt, mint az első, de még nem tökéletes

Tammara Webber: Where You Are – Ahol te vagy

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően 2015 decemberében megjelent magyarul Tammara Webber A sorok között sorozatának második része is Ahol te vagy - Where You Are címmel.
A Blogturné Klub 5 bloggere turnéval népszerűsíti a könyvet, extrákkal, értékelésekkel és nyereményjátékkal január 17. és 25. között.



Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Where You Are
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 344
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789633993170
Sorozat: A sorok között 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (3,94)
Megrendelési link
Graham Douglas rögtön odavolt Emma Pierce-ért, amint legutóbbi filmje forgatásán megismerkedtek, ám a lányt a szupersztár Reid Alexander szemelte ki magának. Miután Graham minden tőle telhetőt megtett, hogy ne szeressen bele Emmába a forgatás alatt, kap még egy esélyt, amikor véletlenül összetalálkoznak New Yorkban, és ezúttal ki is akarja használni a lehetőséget.
Emma Pierce feláldozta ígéretes hollywoodi karrierjét, hogy átlagos lányként élhessen. Azt hitte, úrrá lett érzésein a két ellentétes fiú iránt, akik legutóbbi filmje forgatásán vetélkedtek a szívéért, ám a sors egy manhattani kávézóba sodorja, ahol szembe találja magát azzal a sráccal, aki még mindig hiányzik neki.
Brooke Cameron épp most élt túl egy három hónapos forgatást az irtó vonzó, irtó arrogáns exével: Hollywood ügyeletes szépfiújával. Idősebb és bölcsebb fejjel Brooke most jó barátját, Grahamet szemelte ki magának, és csak egyetlen akadály áll az útjában: Emma, az a lány, akit Graham nem bír elfelejteni.
Reid Alexander egyetlen szóval össze tudja foglalni az életét: unalmas. Nem sok tennivalója akad az interjúkon, fotózásokon és legutóbbi filmje premierjén kívül. Szüksége van valami elfoglaltságra, de arra álmában sem gondol, hogy még mindig morcos exével fog összeállni, és közös erővel próbálják meg elérni a céljukat: Graham és Emma szakítását.

Az első mondat:


"– Talán ez elég tiszta lesz – rajzoltam körül ujjam hegyével gyönyörű száját, nem bírtam távol tartani a kezemet az ajkától."

Véleményem


Viszonylag ritkán fordul elő velem, hogy akkora pálfordulásom legyen, mint amikor ennek a sorozatnak az első részét olvastam. Nagyon szurkoltam Reidnek, aztán nagyon megutáltam. De nagyon. És ahogy végül a könyv véget ért... hát igen, kíváncsi voltam, szintén nagyon. 

És ennek a könyvnek már úgy álltam neki, hogy teljes vállszélességgel Team Graham vagyok. Nem mintha nem érdekelt volna Reid sorsa, és hogy ennyire mélyből hogy lehet visszajönni pozitív mérlegre, mindenesetre azt semmiképp sem akartam, hogy Emma ennyi mindent megbocsásson. És egyébként is, nyilvánvaló, hogy Grahammel nagyon egymásra hangolódtak. 

Ezzel állunk neki a második résznek - Graham és Emma összefutnak New Yorkban, kiderül a nagy titok, és kapnak egy második esélyt. Sok mindent kell valahogy megoldaniuk: ott van Graham titka (nem akarok spoilerezni, ezért nem írom le, de tudjátok, mire gondolok), aztán az, hogy messze laknak egymástól, és ott van a film promója, és a nézők elvárásainak való megfelelés. És amire nem számítanak: az egyesített Brooke-Reid kombó, akik mindent megtesznek, hogy szétszedjék őket. 

Őszinte leszek, elég vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban, igaz, összességében jobban szerettem, mint az elsőt. Graham és Emma szálát nagyon szerettem, amikor valamelyikük szemszögét olvastam, akkor kifejezetten élveztem a könyvet. Különösen ami Graham szemszögét illeti. Igaz, ez sem volt tökéletes, mert mohó módon örültem volna még több jelenetnek kettejükkel, vagy akár hármukkal. 

Másrészt ott volt a másik szál Reiddel és Brooke-kal. És te jó ég, hogy ezek mennyire idegesítőek voltak. Különösen Brooke. Egészen konkrétan a falra másztam tőle, annyira sötét és önző, hogy az valami hihetetlen. Szó szerint egy áspiskígyó, akit a gyanútlan Graham a keblén melenget. Nagyon-nagyon sokszor éreztem azt, hogy legszívesebben benyúlnék a könyvbe, és jól helyretenném. 
Meglepő módon kettejük közül még Reid volt a kevésbé idegesítő - neki is voltak brutális mélypontjai, de azokkal a jeleneteivel, amikor Emmával volt, még egészen jól kibékültem. Azzal együtt is, hogy végig azért szurkoltam, Emma ne csináljon valami marhaságot. 
Őszintén szólva, főleg a könyv elején a sztorinak ezen fejezeteinél elég nagy volt a csábítás, hogy megkeresssem a következő Emma vagy Graham részt, ezt a két hollywoodi elkényeztetett sztárocskát pedig hagyjam a fenébe. Persze nem tettem, meg nem is működött volna nélkülük a sztori cselekménye, de a csábítás megvolt. 
Egy dolognak örültem ebben a szálban, illetve kettőnek: egyrészt megadta a két karakter hátterét, végre többet tudtunk meg róla, hogy miért lettek ilyen, főleg Reidnél kezdtem el érezni, hogy több egy érzéketlen, szívtelen szépfiúnál. És nála éreztem egy kis fejlődést is, ez a másik ok, amiért örültem a száluknak.

Szóval Graham még mindig elképesztően cuki, örültem, hogy Emma nem lett teljesen sötét, Reid meg Brooke pedig kellőképp idegesítő. Összefoglalva: a karaktereink nagyjából olyanok, mint az első részben, csak mindenki turbó fokozatban. 

A cselekmény nem volt túlzottan bonyolult, nagyjából arra építünk, amit a fülszövegben is olvashatunk: Brooke és Reid fondorlatáé a főszerep, illetve amit már említettem, Graham és Emma próbálják kitalálni, hogyan is tudnák megoldani a közös életüket, és persze még mindig előkerülnek a híresség árnyoldalai is. Emiatt végig megvan a feszültség, mert bármennyire tudjuk is, hogy kiknek kell együtt lenniük, azt azért meg kell hagyni, hogy Brooke elképesztően hatékony. Olyan cseleket eszel ki, hogy ember legyen a talpán, aki átlát rajtuk. Illetve... ha átlát is, rá tudja bizonyítani. Emellett Reid is jól hozza a rá kiosztott szerepet, bár javára legyen írva, kevésbé számító, mint Brooke. Az a csaj... (Igen, jól érzitek, nagyon-nagyon nem csípem.)

Ami engem viszont most már különösen érdekel, az Reid története. Az elsőben nagyon könnyű volt egyszerűen csak utálni, de érzem rajta a változást, és a múlt darabkái is egyre jobban összeállnak, emiatt pedig már nagyon várom az ő sztoriját. Ráadásul a külföldi értékelések alapján úgy látom, az lesz az igazi, és a fülszöveg is jól hangzik.

Összességében nem volt rossz, egy fokkal jobban is tetszett, mint az első rész, de én már a jövőbe tekintek, és tudni akarom, mi lesz Reiddel. 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Ahogy a könyvben is a színészeké a főszerep, úgy a nyereményjátékunkban is egy-egy könyv színész főszereplője kerül reflektorfénybe. A színészek neveit megosztjuk a bejegyzésekben, nektek pedig az lesz a dolgotok, hogy kitaláljátok, az a bizonyos szereplő melyik könyvben szerepelt, tehát az író és könyv címét kell beírnotok  rafflecopter doboz megfelelő helyére.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Graham Larkin

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


01.23. Dreamworld
01. 25. CBooks

Nincsenek megjegyzések