Breaking News

Újraforgatják Anne Shirley kalandjait!

A Zöld Orom Anne Shirley-je szerintem sokunk számára igazi klasszikus. De ha nem is ismeri valaki régről a minisorozatot, akkor valamelyik ismétlést akkor is elcsíphette, hiszen Lucy Maud Montgomery másik nagyon népszerű sorozatával, a Váratlan utazással együtt rengetegszer ismétlik mostanában a tévében. 



Aki esetleg mégsem ismerné, annak röviden a történetről: Anne Shirley egy álmodozó árva, aki egy hiba folytán kerül az Avonlea falujában élő Marillához és Matthew-hoz, akik végül befogadják a folyton bajba kerülő lányt, ezzel pedig megváltozik az élete. A könyvek (és a tévésorozat) Anne egész életét követik, tehát nem maradunk meg a fiatal, bajkeverő lánynál, hanem az érett nő Anne-t is megismerhetjük, közben pedig tanúi lehetünk hogyan esik szerelembe, találja meg a hivatását és néz szembe az élet nehézségeivel.

Íme a korábbi sorozat előzetese:




Pont azért, mert ez a sorozat már igazi klasszikus, sokkoló talán néhányak számára, hogy a történetet rebootolják!

A CBC berendelt egy új tévésorozatot, ami 8 részen keresztül követi majd Anne kalandjait. És nem is panaszkodhatunk, jó kezekbe adták az alapanyagot: a sorozat fő felelőse, producere és írója a Breaking Baden is dolgozó Moira Walley-Beckett lesz. Azt ígérik, hogy követik majd a regények történetét, bár ígérnek egy kis csavart. Hogy ez mi is lesz pontosan, arról egyelőre nem szól a fáma, mindenesetre azt mondják, hogy Anne olyan kérdésekbe is beleássa magát, ami jobban szól a mai fiatalokhoz. 

Moira Walley-Beckett nagyon izgatott a projekttel kapcsolatban. "Anne olyan problémákkal küzd, amik nagyon is maiak: feminizmus, előítélet, bullying és a vágy, hogy valahová tartozzunk. (...) Nagyon izgatott vagyok, hogy beleáshatom magam a történetbe, feszegethetem a határokat és új életet adhatok neki."

Egyelőre az új szereposztásról nem tudunk semmit, de valószínűleg hamarosan el kell kezdődnie a castingnak, hiszen a hírek szerint a forgatás valamikor tavasszal kezdődik, és valamikor 2017-ben debütál majd a CBC csatornáján. Anne és Gilbert Blythe rajongói - akikből akad szép számmal - tehát készülhetnek lelkileg. Megan Follows és Jonathan Crombie után kénytelenek lesznek új arcokat (is) társítani a szerelmesekhez.

FRISS!
A Netflix is csatlakozott a projekthez, a hírek szerint jövő hónapban tervezik kezdeni a forgatást, 2017-es bemutatóval. 

6 megjegyzés:

  1. Neten már elérhető egy interjú a színészekkel, és a készítőkkel, sőt láthatjuk a díszleteket is. A munkálatokban egyébként Lucy Maud Montgomery unokája is részt vesz. Amúgy engem nem zavar, hogy rebootolják, szerintem a történet nagyon is örök érvényű dolgokról szól. És ezzel talán a mai fiatal sorozatfanokat is ráveszik, hogy ne csak a modern korban játszódó, vagy kosztümös, de mai stílusú sorozatokat nézzék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor én erről teljesen lemaradtam - még IMDb-n sem látom fent. Tudsz esetleg linket küldeni?

      Törlés
    2. Na jó, jobban rákerestem - tegnap még dreamcastes bejegyzések is voltak nagy oldalakon is, és semmit nem találtam erről.
      Tényleg nagyon örülnék, ha tudnál linket küldeni, mert a legtöbb nagy oldalon új a hír, és sehol nem írnak arról, hogy már lenne szerepsztás.
      Biztos, hogy erről a verzióról beszélsz? Készült egy feldolgozás nem is olyan régen, de az csak az első részből. Ő az: http://www.imdb.com/title/tt4820224/
      Nem erre gondolsz véletlenül?

      Törlés
    3. A video: http://www.sorozatjunkie.hu/2015/12/31/anne-shirley-visszater/#more-219481

      Bár itt csak egy specialról beszélnek, nem egy 8 részes minisorozatról, habár a színészek megegyeznek.

      Amúgy az előbb is én írtam, csak névtelenül. :)

      Törlés
    4. Igen, igen, ez az egy részes, aminek a linkjét küldtem. :)
      Nem ugyanaz a kettő, ez, aminek a híre most érkezett, egy másik lesz.

      Törlés
  2. Ácsi, akkor ez nem az akkor amiben Martin Sheen játssza Matthewt? Úgy látom nem. Pedig azzal is volt valami, hogy sorozat is lehetne abból, vagy hogy annak indult, de még sem, vagy hogy. Nem tudom pontosan már. Az amúgy nem rossz verzió az pár napja néztem meg, csak Gilbert pocsék, ez az egyetlen hibája. De a Megan Follows-félét nem übereli. Amúgy én tényleg örülnék egy -tényleg- jól megcsinált Anne adaptációnak, de akkor vegyék a fáradságot és legalább a saját idővonalukhoz legyenek hűek (Sullivan I VH részeit épp ezért nem szeretem) és esetleg megcsinálhatná már tényleg valaki az Anne férjhez megy történetet és ami utána jön, pont annyira kívánkozik képernyőre onnantól is a történet, mint előtte.

    VálaszTörlés