Breaking News

Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan {Értékelés + Nyereményjáték}

Hihetetlenül cuki

Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan

A blogturnéról



Nemrég jelent meg Ferenczi Szilvia első mesekönyve, A pormanó felbukkan. A gyönyörű illusztrációkkal ellátott műben a kis Vili és a rosszcsont kis pormanó közös kalandjairól olvashat szülő és gyermek egyaránt.
A szórakoztató mesekönyvet a Blogturné Klub hat játékos kedvű bloggere vette a kezébe. Éld át te is velünk az élményt, és ne felejts el játszani sem, hiszen a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából három könyvet is kisorsolunk.



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 160 oldal
Illusztrátor: Ráduly Csaba
ISBN: 9789633992432
Sorozat: ?
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Megrendelési link
"Éjjel Vili furcsa neszt hall a szobában, és egy meglepő lénnyel találkozik: a pormanóval.
Az új lakó a legváratlanabb helyeken bukkan fel, csámcsogva eszik az ágy alatt és tiltakozik a fürdés ellen. A kis bajkeverő Vilivel tart az iskolába, de bizony ott nyoma veszik.
Nincs mese, meg kell menteni! A kéményseprű és az ereszlakó siet a fiú segítségére.
Érdekel, hogy lehet kijutni egy porszívóból? Hogy lehet kötélugrást tartani egy kémény belsejében? Hogy lehet feltűnés nélkül felmászni egy tanár fejére?
Izgalmas kalandok, sok nevetés és kedves kis lények várják a gyerekeket ebben a vidám történetben.
8 éves kortól ajánljuk.

Az első mondat:


"Késő márciusi éjszaka volt."

Értékelés


Akarok egy pormanót! Mármint... amilyen rendszerető vagyok, akár több ezer is bujkálhat a szobámban, de akkor pontosítok: azt akarom, hogy láthassak legalább egyet, de úgy igazán. :D 
Amikor először megpillantottam A pormanó csodaszép és elképesztően cuki illusztrációit, rögtön beleszerettem - a címet addigra már régóta ismertem, de bevallom, különösebben nem foglalkoztam vele, és nem igazán gondolkoztam el rajta, milyen is lehet egy pormanó. Aztán megláttam, és végem volt, és olvasni akartam. És amikor elolvastam, már biztossá vált: kell egy pormanó. 

Most őszintén: ki gondolná, hogy egy porszem cuki is lehet? Eszembe nem jutott volna, de mégis az. Megbocsátom neki még azt is, hogy rögtön porszívózás után kupit csinálj. De most képzeljétek el, hogy van ez az aranyos kis vattapamacsszerű lény, aki mindenféle rosszaságon töri a fejét, és olyan kalandokba keveredik, amik számunkra, emberek számára elképzelhetetlenek. Egy csomag ropi és egy italautomata is veszélyeket rejteget, nem beszélve egy vödör vízről. Brrr... 



Már azokat a jeleneteket is imádtam, amikor Vili és a manó ketten együtt otthon rosszalkodtak, de aztán kitágult a világ: újabb lények bújtak elő a sötétből - szó szerint -, és ráadásul kimozdultunk Vili otthonából is, a rendkívüli bonyodalmakat jelentő iskolába. (Persze azt, hogy az iskola életveszélyes, minden gyerek tudja már, ez nem újdonság.)

Kifejezetten értékeltem pormanó színváltásait, ugyanis manó - amennyire nem vigyáz magára - egy egész skálát bejár a fehértől a rózsaszínig. Remélem, lesz folytatás, és kapunk még egy párat. Kék manó, zöld manó, kíváncsi vagyok, melyik színt hogyan lehetne elérni nála. 

És gondolom, senkit nem fog meglepni ezekután, ha azt mondom, a kedvenc szereplőm a pormanó volt. Kellően csínytevő, minden rosszban benne van, de pont ettől lesz igazán szerethető mesehős. 

A lehetetlenebbnél lehetetlenebb szereplők és kalandok elképzelését pedig segítik a színes rajzok, és bevallom, mindet szépen végignézegettem, és többször át is lapoztam. Például nézzétek csak meg itt a rendszámot: 



Csak apróság, de én az ilyeneket is úgy szeretem. (Egyébként annyira cuki, ahogy manó mászik ki a kocsiból, nem?)

Szóval összességében egy nagyon aranyos és kedves mese, imádnivaló lényekkel (na jó, azért kéményseprűt is megszerettem, csak szerintem a korommal nehezebben tudnék megküzdeni, mint a porral), és még sok lehetőséggel. Ugyanis a világ bőven lehetővé teszi, hogy még sok-sok kalandot éljünk át Vilivel és mindenféle lényekkel - főleg, hogy most már Viliék köre is háromra bűvült. (Ennek kifejezetten örültem, gyanítottam, hogy ez lesz - bár szívesen vettem volna a végén még többet az új barátnőből.)

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Mennyire ismered a meséket? A mostani játékunk során a mesés tudásod kell latba vetned, hogy megnyerhesd a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három könyv egyikét!
Minden állomáson egy híres mesehősről találsz képet, akinek a nevét írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(A kiadó sajnos csak Magyarország területén belül tud postázni, a nyertes ha a sorsolás után 72 órával nem jelentkezik, sajnos új győztest kell sorsolnunk)



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


02.03. - Szembetűnő
02.05. - Media-Addict.hu
02.09. - Dreamworld
02.11. - Zakkant olvas
02.12. - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések