Breaking News

5 kérdés, amit a Lady Midnight megválaszol (spoilermentes)

Cassandra Clare igazán tehetséges abban, hogy az Árnyvadász világ sorozatait összefűzze, így mire egy-egy új kötet vagy akár új sorozat megjelenik, már jó előre tele vagyunk kérdésekkel. 

http://realitys-abore.tumblr.com/


Így volt ez most is, a Lady Midnightig már úgy jutottunk el, hogy a Mennyei tűz városának és a Történetek az Árnyvadász Akadémiáról novelláknak köszönhetően tele voltunk kérdésekkel. 

Összegyűjtöttem 5 kérdést, amire garantáltan kíváncsi volt mindenki, és valóban választ is kaptunk rájuk a könyvben. Viszont nem kell félni, csak a kérdéseket szedtem össze, a válaszokat nem - így a bejegyzés teljesen spoilermentes!

FRISS! MÁR ELŐRENDELHETŐ A MAGYAR KÖNYV IS!




Mi van a TMI főszereplőkkel? 

A Lady Midnight 2012-ben játszódik, körülbelül négy évvel a Mennyei tűz városa lezárása után. Az akkori főszereplőink felnőttek, és jogos a kérdés: vajon mi van velük most? Nos, jelentem, mindenkiről megtudunk valamit, többen fel is bukkanak és sokszor emlegetik őket.  

Lady Midnight dust jacket (Target kiadás)


Mi van a még élő TID főszereplőkkel? 


Ugyanez érvényes a Pokoli szerkezetek sorozat még élő főszereplőire is - ha esetleg valaki nem olvasta azt a sorozatot, nem spoilerezem el, kikről van szó, aki olvasta, tudja, kikre gondolok. Feltűnnek, és ki is derül róluk, hogy épp mivel vannak elfoglalva. 



Ki az elveszett Herondale? 


Cassandra Clare már korábban előrevetítette, nem biztos, hogy csupán az a Herondale van életben, akit mind ismerünk már korábbról. Aztán a történet maga ki is derült Az elveszett Herondale című Árnyvadász Akadémia novellából - viszont bármennyire vártuk is a választ, ki lehet az, azt bizony nem kaptunk. Viszont örömmel jelentem: a Lady Midnightban végre lehull a lepel a kilétéről!



Miért tiltott, hogy két parabatai egymásba szeressen? 


Az már egész régen kiderült, hogy tiltott, hogy két parabatai egymásba szeressen. De a miérteket nem árulta el Cassie. Van valami konkrét oka? Vagy egyszerűen a Klávé őrültsége ez is? 
Az nyilvánvaló volt, hogy a kérdés előkerül a The Dark Artifices - Sötét ármányok sorozatban, hiszen a főszereplő párosunk, Emma és Julian parabataiok. Viszont én nem gondoltam volna, hogy rögtön az első részben meg is kapjuk a választ. Pedig bizony megkapjuk! 



Ki az a Lady Midnight? 


Amikor kiderült, mi lesz a sorozat első részének címe, valószínűleg sokakkal együtt én is arra jutottam, hogy a Lady Midnight cím jelképes. Nem gondoltam, hogy konkrét szereplőre utal, amíg ki nem jött egy hivatalos illusztráció Lady Midnightról. Mit ne mondjak, meglepődtem. 
Viszont a Cassandra Jean rajzon kívül semmilyen más nyomunk nem volt, és még abban sem lehettünk biztosak, hogy valóban feltűnik-e a könyvben és megtudjuk-e, ki ő.
Nos jelentem: megtudjuk. 

Nincsenek megjegyzések