Breaking News

Megvan az első latin hercegnő!

A Disney végre újabb etnikumú hercegnőt leplezett le, méghozzá a latin Elenát!



A Disney mindig rengeteg kritikát kapott amiatt, hogy nem képviselteti a meséiben a különböző etnikumokat és kisebbségeket - legutóbb az Aranyhaj, a Merida és a leginkább a Jégvarázs miatt kaptak hideget-meleget, hiszen mindhárom mesében fehér volt a főszereplő. (Igaz, ha engem kérdeztek, ezek ebben az esetben teljesen egyértelmű döntések voltak. Aranyhaj híresen szőke, Merida skót, így a döntés elég egyértelmű volt, a Frozen pedig az északi világban játszódik, a skandinávok pedig híresen világos bőrűek.) 

De azért az is igaz, hogy az utóbbi időkben elindultak a változás útján.

A 90-es években volt arab és indián hercegnő, A hercegnő és békával pedig az első fekete főszereplő is megérkezett. Azt is bejelentették már, hogy a következő egészestét meséjük, a Moana egy polinéz lányról szól majd. Ebből a meséből egyébként egy kis részletet is megnézhetünk már:




Mindenesetre nagy fájdalma volt sokaknak, hogy a rengeteg mese között még egy olyan sem született, amelyben latin lett volna a főszereplő. Különösen furcsa ez annak tükrében, hogy az Egyesült Államokban elég nagy számban képviselteti magát ez az etnikum. 

Most azonban végre megérkezett az első latin hercegnő, Avalori Elena!

Mielőtt azonban túlságosan örülnétek, egyelőre nem egész estét mesét kap - a hírek szerint tévésorozatot kap (a Szófia hercegnő spin-offja), illetve június 7-én érkezik a saját mesekönyve. Ezért is a hír ezen a könyves oldalon! :)



Egyelőre ennyit tudunk Elena kalandjairól:

Elena útja régen kezdődött, amikor szüleit és királyságát elragadta tőle egy Shuriki nevű ördögi varázslónő. Bátran szembeszállt vele, hogy megvédje kishúgát, Isabel hercegnőt és a nagyszüleit, de eközben mágikus amulettje beszippantotta az elvarázsolt kőbe, ezzel megmentve életét és egyben bebörtönözve őt. Évtizedekkel később a Bűbáj Birodalom Szófia hercegnője rájön az igazságra az amulettet illetően, amit azóta hordott, hogy csatlakozott a királyi családhoz, és segít kiszabadulni Elenának, hogy visszanyerje emberi alakját, és visszatérhessen Avalor királyságába. 


Elena és Szófia hercegnő

Nincsenek megjegyzések