Breaking News

Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem {Értékelés + Nyereményjáték}

Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

A blogturnéról




A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelenik Brigid Kemmerer Spirit - Szellem című regénye, az Elementálok sorozat harmadik része. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere bemutatja Hunter történetét, melyben a sokat tapasztalt fiúnak újra kockáztatnia kell. Sérelmeit félretéve megbízik társaiban, vagy vállalja a nyomában járó veszélyt? A döntés rajta áll!

2016. április 19-től két naponta egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a regényről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Spirit
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 400
Fordító: Farkas János
ISBN: 9789633995174
Sorozat: Elementál 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,04)
Megrendelési link
Hunter Garrity csak azt szeretné, ha békén hagynák. A saját kárán tanulta meg, hogy nem mindennapi képességeiért súlyos árat kell fizetnie. És úgy tűnik, nem engedhet meg magának egyetlen szövetségest sem.
Fuldoklik az ellenséges indulatokban. A nagyapja, akinek viszket a tenyere, ha csak ránéz.
A Merrick fiúk, akik azt hiszik, hogy elárulta őket.
Calla, ez az ármánykodó őrült, aki csalinak akarja használni őt.
És ott van Kate Sullivan, az új lány az osztályban. Ő nem ellenséges. Kate merész. Vicces. Szexi. De ő is forral valamit.
Ahogy az elvileg titkos erők felszínre törnek mindenütt, amerre csak jár, Hunter rájön, hogy valami szörnyűség fog történni. De ahhoz, hogy megtudja, mi vár rá, találnia kell valakit, akiben megbízhat…

Az első mondat:


"Hunter Garrity egy fegyver kattanására ébredt."

Véleményem


A sorozat előző két részét tekintve kijelenthetem: Hunterrel jártam be a legnagyobb utat. Volt harmadik fél egy szerelmi háromszögben, titokzatos rosszfiú, a srác, aki nem tudjuk, melyik oldalon áll... A múltja kifejezetten érdekes, és ez tulajdonképpen kicsit ki is emeli a Merrick fiúk mellől. Mert bár a képességeik és a személyiségük kétségtelenül magával ragadó, a Merrick fiúk múltja nagyjából hasonló. Ezzel szemben Hunteré meglehetősen bonyolult, és pont ebből fakad, hogy igazából még abban sem tud dönteni, kit kéne támogatni. Mi a jó és mi a rossz? Ha ő valamit jónak gondol, de úgy hiszi, szeretett édesapja nem értene vele egyet, akkor... mi van akkor? 

Ezek miatt vártam nagyon ezt a könyvet, ugyanis nem csak megkedveltem Huntert az előző részben, de érdekes karakternek is tartom. 

Egyrészt hozta a könyv azt, amit vártam, másrészt úgy éreztem, ennél azért több is belefért volna. Tetszett, hogy Hunter egy vívódó karakter, pont a fentiek miatt: a neveltetése és a jelene szembekerül(?) egymással, egy egyszer csak eljön az a pillanat, amikor döntenie kell. Két tűz között ragadt, és ez olvasói szempontból kifejezetten érdekes helyzet. És ez át is jött, csak sajnos előfordult, hogy túlságosan is - ilyenkor jött az az érzés, hogy Hunter nem veszi észre a nyilvánvalót, és a másik: a harag, mert ennyire nem lehet bolond!
Mindenesetre a családi konfliktusai nagyon jók voltak, meg az iskolai szívatás, ennyi frusztráció... hát, azért sajnáltam szerencsétlent, még akkor is, amikor jól megmondtam volna neki, hogy nem normális. 

És ez még talán nem is lett volna gond, de mellette a szerelmi szál is egy hasonló konfliktussal operált. Kate egy beépített kém, egy Ötödik, akit azért küldenek a srácok iskolájába, hogy minél többet kideríthessenek róluk. Először csak a Merrick fiúkra hajtanak, ám hamar kiderül, hogy Hunter körül is vannak furcsa kérdések. Kate tehát ügynök, viszont ezzel együtt tényleg közel kerül Hunterhöz. Neki szintén választania kell, csakúgy, mint Hunternek, még ha a helyzetük nem is 100%-osan ugyanolyan. És ez bizony együtt már talán kicsit sok volt, még ha valóban tökéletes közös pont is a szereplők között. (Annyiban határozottan pozitív, hogy a megértés enyhít kicsit a gyorsan kialakuló kapcsolat érzésen.) 



De talán még ez sem lett volna olyan gond, ha Kate-et legalább egy fokkal jobban kedvelem. Hunter helyzete sokszor frusztáló volt, meg ő már egyébként is kedveltem, akadnak is aranyos pillanatai nem csak Kate-tel, de a Merrick fiúkkal is. Ezzel szemben Kate jó pillanatai kb. a romantikus szálra korlátozódnak, és még úgy is számomra túlságosan is nyomulós volt. Ettől függetlenül tetszettek az ő múltjának rejtélyei is, a könyv végére - amikor már nem is alakoskodott annyit - kifejezetten érdekes jellemfejlődésen esett át, csak az elején lehetett volna egy kicsit elviselhetőbb.

Ettől függetlenül egyébként a Kate-Hunter jeleneteket nagyrészt szerettem, az sms-eik nagyon viccesek és aranyosak voltak, határozottan ezeket szerettem a legjobban a könyvben. 

A kevés Gabriel-Hunter jelenetet is nagyon szerettem, ebből örültem volna többnek. Ezek helyett azonban kapunk vigasztalásként Hunter-Nick és Hunter-Michael jeleneteket - utóbbiból többet, aminek rettentően örültem, mert alig várom Michael történetét. Egyszerre nagytesós-apukás, hozza azt a felnőttes bölcsességet, amire szükség van a sok forrófejű tini között.

És még egy dolgot ki kell emelnem, anélkül, hogy spoilereznék: Brigid Kemmerer aztán bevállalós! Soha nem gondoltam volna, hogy ilyet... egy YA-ban, így... De komolyan, nagyon meglepődtem, vártam, vártam a csavart, és hát... Őszintén szólva önmagában nem túlságosan tesz boldoggá ez a dolog, de azt azért alá kell írnom, hogy bátor dolog volt behúzni. 

Összességében nem volt rossz, kellemes olvasmány, még mindig imádom a srácokat, de azért nem volt tökéletes sem. Most úgy állok, hogy még jobban várom Michael könyvét, és még akarok olvasni Hunterről, mert hát így nem lehet... 

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Hunter legjobb barátja a kutyája, Casper, aki hűségesen követi mindenhova, és nem fél megvédeni gazdáját, ha bajba kerülne. A mostani turnéban is fontos szerepet játszanak a kutyák, nincs más dolgotok, mint a kép alapján kitalálni, hogy hívják a képen szereplő kutyát, és azt beírni a rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


04. 23. Insane Life
04. 25. Dreamworld
04. 27. Media Addict

Nincsenek megjegyzések