Breaking News

Megint Trónok harcát néztem - Gyors beszámoló a 2. részről + promó a 3. részhez

Megint Trónok harcát néztem, még pont sikerült beillesztenem a munka előttre, bár nem kicsit megcsúsztam az epizódnak és a posztírásnak hála. Mindenesetre az előző héthez hasonlóan egy gyors beszámoló:


A bejegyzés spoileres a 6. évad 2. részére nézve!

Na, akkor kezdjük a nyilvánvalóan mindenkit megmozgató szállal: Jon Snow él! Megint. 
Ahogy arra sokan tippeltek is, a Vörös boszorkány volt a dologban, bár a nyakláncát nem használta, mint ahogy az előző rész vége sugallta volna. Viszont ez még mindig rengeteg kérdést vet fel. Láttuk, Snow visszatért. Viszont semmit nem tudunk arról, milyen formában. Él, lélegzik, ez oké. De mennyire maradt önmaga? Milyen árat kell fizetnie azért, hogy visszahozták? Ezek izgalmas kérdések, remélhetőleg a jövő heti epizódban kapunk válaszokat. 

És még Castle Blackhez kapcsolódóan: picit nagyobb harcot vártam volna a lázadók és a Jonhoz hűségesek között, ettől függetlenül nem panaszkodom. Örülök, hogy egyelőre börtönben vannak az elkövetők, és sokat mond az irántuk való hűségről, hogy kb. mindenki megadta magát, amint nem voltak erőfölényben. Mondjuk azon kifejezetten jót kuncogtam, hogy legyenek bátrak, utána meg az óriás finoman hozzávágta a fickót a falhoz, majd egy kellemes kis vércsíkot húzva a többiek elé vetette... Így legyél bátor!

Banyek, megtudtuk, mi Hodor neve! És beszél. Na, erre nem voltam felkészülve, abszolút nem számítottam ilyesmire. Viszont nagyon tetszett a visszatekintős rész, ettől függetlenül is. Olyasmit sejtet, ami valami nagyobb része lesz - szeretem azt a teóriát, miszerint Jon valójában nem Ned fattyú fia, hanem Lyanna és Rhaegar fia, akit Ned bújtatott. Ha ez igaz, akkor válaszokat nagy eséllyel flashbackekből kaphatunk, szóval én ezt jó jelnek tekintem. 


És akkor folytassuk a meglepetésekkel!

Utálom Ramsay-t, de tényleg, ez nem is kérdés. De te jó ég. Még mindig meg tud lepni. Azt hittem, a kisöccsre megy rá, de hogy rögtön aput, és így és akkor. Abszolút nem voltam rá felkészüle abban a pillanatban. Nem semmi. Nem mintha nem nézném ki belőle, nem ezért - csak abban a pillanatban volt váratlan. Ami ezután következett, az már nem is volt igazi meglepetés, Ramsay-től nem is várhattunk mást.


Őszintén szólva az udvarban játszódó rész Cersei-vel, Jamie-vel és a szenvedő Tommennel számomra elég uncsi. Remélem, itt is kezdődik hamarosan valami izgalmas.  

Tyriont még mindig imádom, ahogy lement a sárkányokhoz, nagyon tökös volt. És külön tetszett még az a kis humoros beszólása a jelenet végén. 



Sansa. Végre hallott Aryáról, és meglepően jó érzés volt már az is, hogy legalább hall valamit a testvéréről.

Szintén nem túl izgi Theon családjának szála. Mondjuk a halálra azért nem számítottam, ennyit írhatunk a javukra, és ez, meg Theon talán majd elindítanak valamit, de jelenleg nem túlságosan rázott meg a dolog, és eléggé hidegen hagy ez a szál. Meglátjuk, mi lesz.  

Dorne-i szál ebben a részben nem volt, de hogy őszinte legyek, nem is hiányzott. Nem kifejezetten szeretem azt a részét a sztorinak, kb. úgy vagyok vele, mint Theon családjával is. Elviselem, várom, hogy majd legyen valami szerepe a nagy egész szempontjából, de ennyi. 

Viszont nem volt Dany sem, pedig az ő története még érdekel is. Vártam volna, de nyilván ennyi szállal már nem férhet bele minden minden epizódba. Majd a következő részben.

KIEGÉSZÍTÉS:
Fummie jelezte, hogy Aryáról nem ejtettem szót. Hát ja, tényleg nem. Nem hagyott bennem túl mély nyomot az ő szála ezen a héten sem. Talán jövő héten végre már tényleg történik valami érdekfeszítő is vele, egyelőre ez csak előkészítés...


És megint hoztam a következő rész promóját is. Izginek tűnik - előre félek, mi az ajándék Ramsay-nek, és nagyon várom, mi lesz Jon szálával. Ez az "Istennek hisznek" dolog nem semmi.

Nincsenek megjegyzések