Breaking News

Kylie Scott: Play – Futam {Értékelés + Nyereményjáték}

Kylie Scott: Play – Futam

A blogturnéról




Emlékeztek még Eve és David történetére a Stage Dive sorozatból? Az Ünnepi Könyvhéten megjelent a folytatás a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából, most pedig velünk tarthattok, hogy megismerjétek Mal, a zenekar rosszfiús dobosa, és a kissé szerencsétlen Anne kapcsolatát is.
Tartsatok velünk július 1-e és 13-a között, amikor hét blogger bejegyezésein keresztül követhetitek nyomon őket, és ha velünk játszotok, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott 3 nyereménypéldány egyikét!

Kapcsolódó bejegyzések:

Eredeti cím: Play
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 376
Fordító: Császár László
ISBN: 9789633996720
Sorozat: Stage Dive 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,34)
Megrendelési link
Csak arról volt szó, hogy úgy tesz, mintha egy rocksztár barátnője lenne. Arról nem, hogy bele is szeret…
Mal Ericson, a világhírű Stage Dive rockbanda dobosa villámgyorsan rendbe akarja tenni az életét – egy rövid időre legalábbis. Úgy gondolja, a látszathoz az is éppen elég lesz, ha egy igazi jókislánnyal kezd mutatkozni. Nem úgy tervezte, hogy ez az átmeneti helyzet állandóvá válik, és nem sejthette, hogy éppen így találja meg az igazit.
Anne Rollins álmában sem gondolta volna, hogy megismerkedik majd a rock egyik istenével, akinek a posztereivel tinédzserkorában ki volt plakátolva a szobája – és különösen nem ilyen körülmények között. Anne ugyanis anyagilag nem áll valami jól. Illetve nagyon nem. Ugyanakkor érzi, hogy ha pénzért cserébe úgy tesz, mintha a vad partiarc dobos csaja lenne, annak semmiképpen nem lehet jó vége. És teljesen mindegy, hogy mennyire szexis pasi Mal. Vagy mégsem?

Az első mondat:


"Valami tutira nem stimmelt."

Véleményem


Az előző rész teljesen beszippantott, az első alkalom óta többször elővettem már. Elképesztően vicces, nagyon jókat nevetek rajta még többedik olvasásra is. A kedvenc mellékszereplőm pedig magasan és egyértelműen Mal volt, így alig vártam, hogy az ő történetét olvashassam.

Szerencsére nem kellett csalódnom. A kiindulás talán nem olyan csavaros, mint az első résznél, de még mindig nagyon vicces, és úgy éreztem, a stílus és a cselekmény még jobb is, mint Taktusnál. 

Az alapsztori kicsit minden lány álma. Képzeld el életed legrosszabb napját. A legjobb barátnőd elárult, meglépett egy csomó pénzeddel és egyedül hagyott az albiban - ebből a helyzetből próbálj valahogy talpra állni. De néha, amikor úgy tűnik, az univerzum egyszerűen utál ás úgy tűnik, nagyon szeret szívatni, hirtelen minden nagy fordulatot vesz. Ennek a könyvnek az esetében Anne összetalálkozik a Stage Dive dobosával, akiért tinikora óta nagyon-nagyon-nagyon rajong. 

Persze nem lenne az igazi a Stage Dive kötet, ha nem lenne csavar: ez se lehet egy egyszerű szerelmi történet. Mal nem pont olyan, mint amilyennek távolról tűnik, ráadásul valamit titkol. Arról nem is beszélve, hogy kicsit sok a jóból, hogy egyszerűen úgy dönt, beköltözik. Egy napos ismeretség után összeköltözni valakivel azért nem semmi. 



Szóval kijelenthetjük: vicces helyzetekben most sincs hiány, nagyon-nagyon jókat nevettem. Leginkább persze Mal gondoskodik a humorról. Már az első részben is hallhattuk, milyen mókamester, és ez most sem változik. Sőt! Olyan marhaságokat képes összehordani, hogy azt tanítani kéne. Nyakatekert mondatokban megfogalmazott semmiségek, amire az ember csak forgatja a szemét, de egyszerűen nem tudja levakarni az arcáról a mosolyt. Külön pontot érdemel az írónő azért, mert ennyire más a szereplő, mint David volt az első részben. Álompasi mind a kettő, de nem csak abban különböznek, hogy min játszanak, hanem tényleg teljesen más a természetük is. 

Ugyanez érvényes a női főszereplőre is, bár a különbség talán itt kevésbé hangsúlyos. Mindenesetre Anne a cuki, hétköznapi lány, aki bármelyikünk lehetne, és ezért nagyon könnyű azonosulni vele. Elpirul Mal beszólásaira, nem tud megszólalni mellette, és minden alkalommal úgy beszél a Stage Dive tagjairól, mint hírességekről, hiába találkozott velük már többször is. Egyszóval Anne az igazi fangirl, ebben pedig szerintem sokunkra hasonlít. Mal ezt szépen ki is használja, de még ez is szórakoztató. Anne pedig kézzel-lábbal kapálózik, hogy ellent tudjon mondani, amikor még megszólalni is alig tud. (Na jó, azért ez így nem igaz, szerencsére a női főszereplő se néma.)

És tudjátok, mi volt még nagyon jó? Mal és Anne nincsenek úgy elszeparálva a többiektől, mint David és Ev voltak az első részben, így magát a csapatot is jobban megismerhetjük. A Mal-David kémia már az elsőben is megvolt persze, de valahogy a nagy csapategységet nem éreztem, egy-két villanástól eltekintve a könyv vége felé. Szerencsére ez ebben a kötetben teljesen megváltozik. Ez egyrészt azért kellemes, mert viszontláthatjuk Davidet és Evelynt, másrészt tényleg van a Stage Dive-nak egy család érzése. Ezzel a kapcsolatok is egész más színezetet kapnak, tényleg érezni a kötődést. Ha egyiküknek fáj, mindegyiknek fáj. Ráadásul kifejezetten imádom a dinamikát: a pletykálásokat, a jóindulató heccelődést, és a sok-sok támogatást a nehéz helyzetekben. Ó, és már ebben a részben sejteti az írónő, milyen párosokat kapunk majd a jövőben. Extra módon shippeltem mindkettőt már jó előre. 

Összességében nagyon szerettem ezt a könyvet, kellemes kikapcsolódás volt. Még mindig nagyon jókat nevettem, és jó volt végre igazán csapatként látni a bandát. 

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra - A sorozatról


A Stage Dive sorozat - nem meglepő módon - a Stage Dive nevű banda tagjainak szerelmeit meséli el. Így tehát mivel négyen vannak a Stage Dive-ban, a sorozat maga is négy részes. 

Két kötet már megjelent magyarul is, fent linkeltem az elsőről írt értékelésemet, ez pedig a második kötet. 

A sorrend:

1. Lick - Taktus (David - gitáros, dalszövegíró)
2. Play - Futam (Mal - dobos)
3. Lead (Jimmy - énekes)
4. Deep (Ben - gitáros)



Ami még fontos: ugyan egymásra épülnek a kötetek, ha valaki nagyon nem akarja az elején kezdeni a sorozatot, önállóan is tudja olvasni az egyes részeket - bár az apró utalásokat a korábbi párokkal kapcsolatban így nem fogja érteni.

Nyereményjáték


Mivel a regény férfi főszereplője, Mal tölti be a dobos szerepét a Stage Dive zenekarában, adja magát, hogy ebben a játékban híres rockegyüttesek dobosait kell kitalálnotok. Minden blogon találtok egy képet az adott zenészről, és segítségként a posztokban elrejtve megtaláljátok a zenekar nevét is. A Rafflecopter megfelelő dobozába a dobos és az együttes nevét is be kell írnotok! Ha velünk játszotok, megnyerhetitek a három nyereménypéldány egyikét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


07.01. CBooks
07.09. Insane Life
07.13. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések